Info

(P) ASUS ZenBook Flip 13 OLED – un laptop flexibil pregătit pentru orice scenariu de utilizare

Autor: Publicitate

15.07.2021, 10:00 315

Dacă priveşti cu atenţia seria de laptopuri ASUS ZenBook observi cum fiecare detaliu este inspirat din filosofia budistă Zen, continuând să perfecţioneze şi să inoveze din punctul atins de generaţia precedentă. Caracteristica principală o reprezintă ecranele OLED care pot afişa imagini realiste la un nivel nemaiîntâlnit până acum, protejând în acelaşi timp ochii prin emisie redusă de lumină albastră.

ASUS ZenBook Flip 13 OLED este un laptop 2-în-1 cu balama ce se poate deschide la 360 de grade pentru a oferi utilizatorului flexibilitatea necesară în orice situaţie. Odată deschis capacul vei fi suprins de ecranul cu tehnologie OLED (Organic Light Emitting Diode Display), caracterizat de un contrast impresionant de 1.000.000:1, un negru profund şi un realism al culorilor excepţional.

Ceea ce nu se vede contează însă la fel de mult, pentru că emisia de lumină albastră dăunătoare a fost redusă cu 70% comparativ cu un ecran LCD clasic. Acest lucru a fost posibil prin utilizarea unui filtru care nu afectează acurateţea culorilor şi are ca efect direct asupra sănătăţii o îmbunătăţire a somnului, a ritmului circadian şi a secreţiei de melatonină, în special la copii. Ecranele OLED folosite de ASUS pe seria ZenBook sunt certificate SGS şi TUV Rheinland.

Ecrane OLED – o experianţă vizuală fără egal

Tehnologia OLED (Organic Light Emitting Diode Display) diferă de un ecran LCD clasic, iluminat de câteva zeci de LED-uri prin faptul că fiecare pixel este controlat şi aprins individual. Un avantaj direct al acestei tehnologii este reducerea consumului de energie, un avantaj pentru orice laptop. În acelaşi timp unghiurile de vizualizare orizontale şi verticale sunt foarte generoase, iar tranziţia pixelilor se face foarte rapid, în doar 0.2 milisecunde, făcând laptopurile ASUS cu ecrane OLED ideale pentru filme de acţiune şi transmisiuni sportive.

Pentru a permite utilizarea ecranelor ASUS OLED în mediile profesionale de editare grafică acestea sunt calibrate pentru acurateţea culorilor, fiind validate PANTONE. Nu doar atât, dar fiecare ecran ASUS OLED este capabil să afişeze 100% din volumul de culoare DCI-P3, standardul utilizat în prezent în industria cinematografică. Comparaţia directă cu un ecran tipic LCD ce acoperă doar 65% din spectrul sRGB nu dă nicio şansă acestuia, ASUS OLED acoperind nu mai puţin de 133% din acelaşi spaţiu de culoare.

Lista de certificări nu se opreşte aici pentru că ecranele ASUS OLED respectă standardul VESA DisplayHDR True Black 500 ce garantează un nivel de negru apropiat de zero absolut şi o luminozitate maximă de 500 niţi care permit folosirea acestor ecrane în lumină directă. Combinând cele două caracteristici ecranele ASUS OLED obţin un contrast greu de crezut de 1.000.000:1 şi o imagine fidelă realităţii.

Beneficiile ecranelor OLED sunt completate şi de faptul că luminozitatea percepută de ochiul uman este cu 33% mai mare faţă de un ecran cu tehnologie LCD care are acealaşi nivel de luminozitate maximă, în timp ce acurateţea culorilor se păstrează neaschimbată pe tot intervalul de luminozitate al laptopului.

ZenBook Flip 13 OLED – un convertibil premium pentru mobilitate în orice condiţii

ASUS ZenBook Flip 13 OLED este un exponent excelent al familiei ZenBook, fiind un laptop convertibil   2-în-1 extrem de subţire şi uşor: 13.9 mm grosime şi doar 1.3 kg, ce utilizează în construcţia sa materiale premium, plăcute la atingere şi detalii care reflectă principiile Zen, fundaţia fiecărui produs ZenBook.

Dimensiunile generale ale lui ZenBook Flip 13 UX363 OLED au fost reduse sesizabil datorită marginilor NanoEdge ale ecranului, de doar 3.9 mm grosime, însă acest lucru nu a compromis în niciun fel experienţa de tastare pentru că laptopul este dotat cu o tastatură completă, iluminată şi taste cu cursă precisă de 1.2 mm.

Cea mai importantă piesă a lui ZenBook Flip 13 OLED este balamaua ErgoLift, un superb mecanism testat pentru nu mai puţin de 20.000 de cicluri de deschidere, care poate rabata ecranul la 360 de grade, transformând tot ansamblul într-o veritabilă tabletă în doar câteva secunde. Ecranul tactil poate detecta 4096 de niveluri diferite de presiune, putând fi utilizat pentru a desena foarte precis împreună cu stylusul ASUS Pen, inclus în pachet.

Despre un laptop atât de subţire şi uşor este impresionant să afli că este capabil să reziste standardului MIL-STD 810G, cel utilizat de armata americană pentru a-şi testa propriile echipamente. Conectivitatea este asigurată de două porturi rapide Thunderbolt 4 USB Tip-C, care pot transfera date, conecta monitoare externe şi încarca rapid bateria laptopului, 60% în 45 de minute, graţie încărcătorului foarte compact cu mufă USB-C. Cele două porturi sunt acompaniate de unul HDMI şi unul USB Tip-A.

Lista de inovaţii nu se opreşte aici, pentru că inginerii ASUS au reuşit să-l doteze pe ZenBook Flip 13 UX363 OLED cu NumberPad 2.0, un touchpad cu funcţionalitate dublă, ce înlocuieşte blocul numeric de pe o tastatură full-size cu unul iluminat, integrat în suprafaţa touchpad-ului.

Pentru că un laptop trebuie să îndeplinească şi sarcini complexe, configuraţiile lui ASUS ZenBook Flip 13 OLED merg până la procesoare Intel Core i7 din generaţia 11 cu grafică integrată Iris Xe, 16 GB RAM şi 1 TB de stocare foarte rapidă SSD. Toate aceste componente au fost optimizate pentru a respecta certificarea Intel Evo pentru o experienţă mobilă ireproşabilă.

Laptopurile ASUS OLED sunt disponibile pe eShop oficial ASUS.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO