Info

(P) Autoliv a pus bazele unei noi divizii de electronice la Braşov şi recrutează ingineri de dezvoltare şi testare software!

(P) Autoliv a pus bazele unei noi divizii de electronice...

Autor: Publicitate

04.12.2018, 14:23 1171

În luna septembrie a acestui an, compania Autoliv a oficializat formarea unei noi divizii la Braşov, RBE (Romania Brasov Electronics), urmând ca echipa de ingineri de aici să îşi concentreze eforturile în vederea inovării şi dezvoltării sistemelor electronice de siguranţă din zona de Passive Safety.

Schimbarea are loc după desprinderea oficială a entităţii Veoneer, reprezentată de fostele divizii Autoliv din Timişoara şi Iaşi.  Noua divizie RBE va beneficia de îndrumarea colegilor cu experienţă care au ales să facă mutarea din Timişoara în Braşov. Echipa de ingineri de la Braşov va avea drept prime proiecte o serie de inovaţii din domeniul Pre-Pretensioner, sistemul responsabil pentru funcţii inteligente ale centurii de siguranţă, prin care sunt folosite informaţii primite de la senzori pentru a reţine în scaun ocupantul, chiar şi înainte de o coliziune iminentă.

Divizia de electronice din Braşov creşte astfel nivelul de expertiză pentru Tech Center-ul Autoliv deja existent. În acest centru lucrează peste 450 de ingineri care dezvoltă şi testează soluţii de siguranţă pasivă pentru majoritatea producătorilor auto importanţi din lume. 

Autoliv recrutează pentru noua divizie ingineri de dezvoltare şi testare software, iar odată cu completarea echipei la începutul anului 2019, activitatea inovativă se va extinde în zona de ”Active Seatbelts” – cu proiecte precum încorporarea unui sistem de vibraţii în centură pentru diverse atenţionări, de exemplu la depăşirea marcajelor – dar şi în zona de ”Steering Wheels”, cu aplicaţii inovative integrate în volanele autoturismelor.

Inginerii Autoliv dezvoltă soluţii bazate pe cercetare multi-disciplinară. Capabilităţile senzoriale ale vehiculelor trebuie încorporate astfel încât acestea să ţină cont atât de contextul rutier, cât şi de starea şoferului, atunci când răspund unor evenimente din trafic.

În structura noii divizii din Braşov există deja echipele de ingineri de dezvoltare şi testare software, urmând să li se alăture Project Manageri, dar şi specialişti în zona de Quality Assurance, pentru a asigura integritatea portofoliului de activităţi al diviziei.

Autoliv este liderul mondial în sisteme de siguranţă auto, iar prin intermediul subsidiarelor sale dezvoltă şi produce sisteme de siguranţă auto pentru cei mai mari producători auto din lume. Autoliv are peste 72.000 de angajaţi în 27 de ţări. În plus, compania are 23 de centre tehnice în nouă ţări din întreaga lume. În România, Autoliv este prezentă din 1997, având peste 11.000 de angajaţi. În fiecare an, produsele Autoliv salvează peste 30.000 de vieţi şi contribuie la evitarea a sute de mii de accidente grave.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO