• Leu / EUR4.9410
  • Leu / GBP5.6488
  • Leu / USD5.0408
Info

(P) AUTOLIV creează peste 400 de noi locuri de muncă în România, la începutul lui 2021.

(P) AUTOLIV creează peste 400 de noi locuri de muncă în România, la începutul lui 2021.

Autor: Publicitate

30.12.2020, 10:00 2601

Autoliv a angajat peste 1.500 de oameni în 2020, reuşind nu doar sădepăşească momentele critice ale pandemiei, dar şi să contracteze noiproiecte şi să creeze locuri de muncă. Compania continuă să recruteze,având deschise peste 350 de poziţii pentru operatori, dar şi pentru mai bine de 50 de specialişti.

Pentru Autoliv, cel mai mare producător global de sisteme de siguranţă auto, anul 2020 a fost un an al adaptării la ”noua normalitate”, al rezilienţei şi al siguranţei. Deşi puternic afectată de blocajul industriei auto din primăvară, compania a luat măsuri prompte pentru a securiza businessul şi pentru a asigura sănătatea şi siguranţa propriilor angajaţi. Ulterior, în contextul creşterii cererii şi al contractării de noi proiecte şi noi beneficiari, Autoliv a angajat peste 1.500 de oameni, ajungând la aproape 11.000 de angajaţi în România.

Pe fondul relansării cererii şi a creşterii comenzilor, Autoliv România şi-a crescut capacitatea de producţie, reuşind o campanie de recrutare fără precedent. Peste 1.500 de operatori şi aproape 100 de specialişti s-au alăturat companiei în a doua jumătate a anului, iar la acest moment, Autoliv are alte câteva sute de posturi deschise pentru operatori şi zeci de oportunităţi pentru specialişti: ”Continuăm să recrutăm pentru că am reuşit să aducem în România proiecte şi contracte importante sau să transferăm capacităţi de producţie din alte ţări. Într-un an cu atâtea provocări, am reuşit să ne mutăm în ”casă nouă” la Oneşti, acolo unde producem volane şi continuăm să extindem capacităţile de producţie din Braşov şi Lugoj” afirmă Răzvan Arsene, directorul general al companiei.

Industry 4.0 este un proces de actualitate în Autoliv, majoritatea poziţiilor deschise fiind în zona de automatizare şi digitalizare, acolo unde compania şi-a setat obiective importante, ce trebuie atinse până în 2024. Astfel, la Braşov, oportunităţile de angajare sunt, spre exemplu, pentru Project Manager, RPA Developer, dar şi System Integration Engineer.

Compania se află şi în curs de implementare a unor soluţii de Business Intelligence în toate diviziile sale, astfel că în lista amplă de posturi disponibile se regăsesc şi poziţii de BI Business Expert sau IT Business Analyst. De asemenea, numeroase oportunităţi le sunt adresate inginerilor software, cu precădere în domeniul sistemelor de siguranţă activă, integrate în volan.

Tech Center-ul pentru centuri de siguranţă din Braşov al Autoliv îşi creşte echipele de cercetare, dezvoltare şi testare, având în vedere susţinerea noilor proiecte şi cu scopul de a creşte capacitatea de producţie. De aceea, oportunităţi de angajare numeroase există şi aici, cu poziţii deschise pentru ingineri şi tehnicieni, ce vor putea gestiona proiecte complexe, de la fază de cotare, dezvoltare şi, mai apoi, testare şi lansare în producţie.

Având în vedere numeroasele investiţii în automatizare, continuă să existe o nevoie ridicată de tehnicieni de mentenanţă, atât în Braşov, cât şi în Lugoj, Sfântu Gheorghe sau Oneşti.

Numeroase job-uri vor fi disponibile şi în zona de operatori la început de an: peste 350 de poziţii fiind deschise la Lugoj, Reşiţa, Sfântu Gheorghe sau Oneşti, dar şi la Braşov, unde se caută cu precădere ţesători, vopsitori şi montatori subansamble.

Divizia producătoare de volane de la Sfântu Gheorghe va creşte mult în competenţe în 2021, urmând să capete responsabilităţi regionale şi globale, tocmai de aceea, şi aici se caută oameni cu experienţă în zona de automatizare, pentru proiecte de anvergură în care expertiza generată va fi transferată către echipe de producţie din lumea întreagă.

Nu în ultimul rând, la Lugoj şi Reşiţa, acolo unde s-au făcut cele mai multe angajări la finele lui 2020, interesul este ridicat tot în zona de Industry 4.0 şi automatizare, astfel încât cele mai multe oportunităţi le sunt adresate inginerilor şi specialiştilor IT.

Lista completă a job-urilor disponibile, poate fi consultată pe site-ul: https://careerromania.autoliv.com

Autoliv este liderul mondial în sisteme de siguranţă auto, iar prin intermediul subsidiarelor sale dezvoltă, fabrică şi livrează produse precum airbag-uri, centuri de siguranţă, volane şi sisteme de protecţie a pietonilor, pentru cei mai mari producători din industria automotive. Autoliv are peste 65.000 de angajaţi în 27 de ţări, iar în România este prezentă din 1997, având circa 11.000 de angajaţi.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9410
Diferență: 0,0891
Ieri: 4.9366
Azi: 5.0408
Diferență: 0,9776
Ieri: 4.9920
Azi: 5.6488
Diferență: 0,3001
Ieri: 5.6319
Azi: 5.0873
Diferență: 0,1831
Ieri: 5.0780