Info

(P) Avantajele utilizării de roboţi industriali în activitatea companiei

(P) Avantajele utilizării de roboţi industriali în...

Autor: Publicitate

30.08.2021, 17:30 503

Industria tehnologică este unul dintre acele domenii nevoite să ţină pasul cu tot ce este nou şi să se adapteze oricărui context. Robotica ia avânt şi îşi face simţită prezenţa tot mai accentuat inclusiv în zona aceasta, utilizarea de roboţi industriali la scară largă fiind deja semnificativă.

Braţele robotizate de la Universat Robots sunt una dintre cele mai noi soluţii de automatizare folosită şi implementată cu succes în multe sectoare de activitate, inclusiv în industria electronică şi tehnologică. Procesul de producţie rămâne neschimbat pe fond, doar se eficientizează odată cu adoptarea de roboţi industriali, care ocupă spaţiu redus şi sunt uşor de utilizat în mai multe aplicaţii.

Aplicaţiile tipice pentru braţ robot industrial sunt sudarea, vopsirea, asamblarea, alegerea şi plasarea plăcilor cu circuite imprimate, ambalarea, etichetarea, paletizarea, inspecţia produsului şi testarea. De asemenea, au capacitatea de a ajuta la manipularea materialelor şi de a furniza interfeţe. Braţele robotice îşi îndeplinesc sarcinile cu rezistenţă, viteză şi precizie ridicate.

Braţele automatizate sau roboţi industriali ajută la îmbunătăţirea performanţelor într-o companie şi contribuie la îndeplinirea sarcinilor cu grad mare de dificultate, cu o precizie milimetrică.

Nu există astăzi niciun dubiu că viitorul aparţine coboţilor, atunci când ne referim la direcţia în care progresează tehnologia. Multe companii din majoritatea sectoarelor de activitate îşi adaptează activităţile la noul context, incluzând roboţi industriali în fluxul de muncă. Automatizarea la scară largă în toate domeniile de activitate este inevitabilă, iar numărul celor care investesc în achiziţionarea de braţ robot este tot mai mare. 

Beneficiile utilizării roboţilor industriali

Braţele robotizate există de ceva timp pe piaţă şi spre deosebire de roboţii care au înlocuit treptat munca oamenilor, acestea sunt concepute pentru a colabora cu angajaţii. Pentru multe companii care activează în domeniul industriei, aceşti roboţi industruali s-au dovedit deja cea mai bună soluţie, îmbunătăţirea performanţelor resimţindu-se rapid.

Interacţiune eficientă dintre coboţi şi angajaţi

Conform studiilor făcute deja s-a constatat că un braţ robot poate reduce cu până la 85% munca unei persoane din echipă. Angajatul lucrează alături de robot, însă sarcinile sunt clar împărţite în aşa fel încât procesul să se uşureze cât mai mult, costurile să scadă şi eficienţa să crească simţitor. Dincolo de acest aspect, este important de precizat şi fapul că utilizarea coboţilor oferă companiilor o oportunitate de a-şi perfecţiona forţa de muncă şi în multe cazuri de a suplini lipsa de personal calificat să desfăşoare anumite activităţi.

Utilizarea în industrii mici şi mijlocii

Dacă în cadrul industriilor mari şi grele sunt folosiţi de ceva timp roboţii care îndeplinesc cu succes mare parte dintre activităţile dificile, industriile mici şi mijlocii sunt mai mult focusate pe munca manuală. Odată cu apariţia coboţilor însă perspectivele se schimbă şi pentru această zonă. Implementarea coboţilor poate fi benefică inclusiv în cadrul industriilor mici, unde simplifică considerabil întreg procesul, contribuind inclusiv la reducerea cheltuielilor, în timp ce continuă să facă echipă bună cu angajaţii.

Creşterea profitabilităţii

Coboţii nu sunt doar eficienţi şi flexibili, ci asigură şi un ROI crescut datorită faptului că odată introduşi în procesul de producţie o mare parte din costurile companiei se eficientizează. În cele mai multe cazuri se constată şi o creştere semnificativă a profitului, dovedindu-se în acest fel că sunt o investiţie bună.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO