Info

(P) Bucureşti - centru de dezvoltare al Genpact în Europa

(P) Bucureşti - centru de dezvoltare al Genpact în Europa

Autor: Publicitate

18.07.2014, 07:00 1846

Genpact este unul dintre cei mai activi angajatori de pe piaţa românească, cu o rată de creştere constantă de-a lungul timpului, influenţată de dinamica industriei în care activează, de diversitatea culturală a angajaţilor şi a clienţilor cu care operează. În cele două locaţii (Bucureşti şi Cluj), compania are un număr de peste 2,200 de angajaţi, care interacţionează cu peste 40 de clienţi globali, furnizând servicii din domeniul financiar-contabil, achiziţii, suport clienţi şi IT. 

Planurile de viitor sunt unele ambiţioase, venind în continuarea parcursului de până acum. Clienţi noi, proiecte variate şi inovative, deschiderea de noi centre – toate sunt bazate pe planuri de business clare şi care au la bază creşterea numărului de angajaţi. Acest plan este susţinut şi de oportunităţile de angajare existente în prezent – Genpact are un număr de peste 350 de poziţii deschise la nivelul centrelor din România (Bucureşti şi Cluj).

În data de 19 iunie 2014, Genpact a deschis Europe Learning Center, un spaţiu dedicat învăţării şi dezvoltării personale şi profesionale prin intermediul unor traininguri special create, care se adresează deopotrivă potenţialilor angajaţi, dar şi celor deja existenţi, susţinând toate centrele din Europa.  

Fiind o companie care crede în oameni şi în potenţialul lor, Genpact îşi susţine angajaţii să îşi depăşească limitele şi să îşi atingă potenţialul maxim, atât la nivel profesional, cât şi personal. Astfel, deschiderea Europe Learning Center este una dintre investiţiile care au ca scop principal crearea unui mediu care să faciliteze procesul de acumulare de noi cunoştinţe, prin încurajarea învăţării colaborative, a învăţării active în „Action Labs”,  prin transfer de bune practici şi mentorat.

Despre importanţa învăţării şi dezvoltării au vorbit şi angajaţii Genpact, în cadrul evenimentului de deschidere a Europe Learning Center.

Valentin Trandafir s-a alăturat echipei Genpact în anul 2012 şi vorbeşte despre importanţa pe care Genpact o acordă dezvoltării angajaţilor şi despre faptul că, încă din 2007, a fost motivat de renumele acestor politici şi practici. Conform acestuia, Genpact stimulează oamenii să îşi întreacă în mod constant limitele proprii şi să îşi depăşească acele piedici pe care de multe ori le setează ei înşişi. În acest context, Valentin s-a implicat în programele de dezvoltare ale companiei şi a reuşit să obţină, în numai doi ani, certificarea ITIL, recunoscută la nivel internaţional, a absolvit programul WAVE Leadership şi este pe punctul de a obţine certificarea Six Sigma.

De asemenea, Simina Cirstea şi-a dedicat o mare parte din timp procesului de învăţare. În 2012 a început să lucreze în cadrul Genpact prin programul de trainee – Gateway. În opinia ei, acesta a fost punctul de legătură între facultate şi viaţa profesională, reprezentând şi o oportunitate de a-şi dezvolta abilităţile necesare pentru a realiza care este direcţia spre care îşi doreşte să se dezvolte. Astfel, a realizat faptul că îi place să îi înveţe pe alţii şi s-a înscris în programe care au ajutat-o să crească spre un rol de trainer, iar acum Simina este la început de drum ca manager al unei echipe de şapte persoane.

Structura de învăţare şi dezvoltare creată în cadrul Genpact a pornit de la dorinţa de a îmbunătăţi pachetul de cunoştinţe profestionale al fiecărui angajat, iar în timp s-a dezvoltat spre oferirea unui suport spre învăţarea individuală. Perspectiva s-a mutat în timp de la dorinţa acestora de a obţine câştiguri imediate, la aceea de a învăţa cât mai multe lucruri. Europe Learning Center este un loc în care transpare dorinţa de perfecţionare şi dezvoltare permanentă a oamenilor, într-un mediu colaborativ, modern şi flexibil, în care cel care învaţă este şi propriul decident al evoluţiei profesionale.

Mentoratul este adiţional bunelor practici ale angajaţilor, aceştia fiind proprii manageri ai experienţei de learning.

Deschiderea centrului înseamnă integrarea formală şi completă, într-un context mai amplu, a tuturor programelor de learning deja existente. Printre acestea se numără Grow, WAVE, dar şi Gateway, programul de trainee care numără peste 200 de absolvenţi. În plus, vor fi adăugate cursuri de dezvoltare a aptitudinilor şi competenţelor, de aprofundare a cunoştinţelor de limbi străine şi de formare a competenţelor în domenii variate (IT, financiar-contabil, achiziţii şi suport clienţi). Întrucât la nivel european compania activează în peste 20 de limbi străine şi numără peste 50 de clienţi din domenii variate de activitate, acest tip de pregătire este mai mult decât benefic.

Totodată, deschiderea Europe Learning Center vine inclusiv din dorinţa angajatorului de a demonstra constanta preocupare faţă de angajaţi şi dezvoltarea acestora, dar şi ca o dovadă a planurilor de a continua acest gen de investiţii pe termen lung. Trebuie menţionat că numele centrului subliniază perfect obiectivul principal al acestuia - dorinţa de a contribui la instruirea angajaţilor din Europa (România, Polonia, Cehia, Olanda şi Marea Britanie). Genpact menţionează faptul că acest proiect a fost lansat şi din nevoia de a ţine pasul cu schimbările permanente şi cerinţele segmentului de business. În acest sens, continua pregătire a angajaţilori tineri înseamnă şi o oportunitate de evoluţie a companiei, fiind un factor de diferenţiere pe piaţa marilor angajatori.

Rata promovărilor interne în Genpact este de peste 60% pe an, iar acest lucru se datorează faptului că angajaţii sunt consideraţi principala resursă a companiei: „Europe Learning Center oferă noutate, confort şi funcţionalitate, permite colaborarea, reflectând în acelaşi timp valorile companiei”, conform declaraţiilor participanţilor la deschidere.

Promisiunea companiei este de a se poziţiona la polul opus modulului tradiţional de învăţare, încurajând colaborarea între angajaţi, conectarea la mediul business, viteza rapidă de reacţie şi creativitatea. Întreaga structură de învăţare şi dezvoltare traduce viziunea companiei cu privire la conceptul de success: „Learn. Grow. Succeed.”.

****

Despre Genpact:

Compania Genpact oferă sprijin clienţilor săi, pentru ca aceştia să devină mai competitivi, prin intermediul soluţiilor inteligente şi inovative, adaptate nevoilor acestora. Genpact promite să genereze impact atât prin optimizarea costurilor, cât şi prin limitarea riscurilor.

La nivel global, Genpact numără peste 65,000 de angajaţi şi are un istoric pe piaţă de mai mult de 16 ani.

In Europa, Genpact este prezent în 5 ţări, având 12 centre operaţionale şi un număr de peste 3,800 angajaţi, furnizând servicii pentru 50Ă de clienţi, în 20 de limbi diferite. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO