Info

(P) Care sunt avantajele vânzării de carte la un anticariat cu experienţă?

(P) Care sunt avantajele vânzării de carte la un...

Autor: Publicitate

02.05.2022, 11:55 244

Cărţile sunt prezente în aproape orice locuinţă, în cantităţi mai mari sau mai mici. În vreme ce unii cititori aleg să păstreze numai acele cărţi care au avut un impact semnificativ asupra dezvoltării şi parcursului lor în viaţă, alţi pasionaţi de lectură au colecţii întregi de cărţi şi rafturile din biblioteca lor sunt adesea supraaglomerate.

La un moment dat, există posibilitatea ca un colecţionar de carte să dorească o reorganizare completă a bibliotecii sau să fie nevoit, din diferite considerente, să renunţe la o parte dintre titlurile care s-au adunat rând pe rând în biblioteca sa. În aceste cazuri, vânzarea la un anticariat cu experienţă devine soluţia care se pretează pe nevoile celor mai mulţi proprietari de carte care îşi doresc să vândă rapid.

Vânzarea la anticariat este rapidă şi nu implică deplasări

Un avantaj remarcabil pe care îl implică vânzarea la anticariat este rapiditatea. Pe de o parte, este vorba despre promptitudinea cu care anticarii din spatele anunţului “cumpăr cărţi vechi” preiau solicitările vânzătorilor de carte. Pe de altă parte, procesul de vânzare la anticariat este mai rapid şi mai convenabil pentru că nu mai sunt implicate deplasări ce ar putea consuma timp.

Anticariatul Cumpăr Cărţi se ocupă de ridicarea volumelor direct de la domiciliul vânzătorului sau de la firma acestuia, serviciul fiind disponibil în mai multe oraşe de pe teritoriul României, inclusiv unele dintre cele mai mari (Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Constanţa, Iaşi, Craiova, Braşov etc.)

Banii sunt obţinuţi pe loc şi se poate vinde orice cantitate de cărţi

Una dintre caracteristicile vânzării la un anticariat cu experienţă, aşa cum este CumparCarti.ro, care activează în domeniu de peste 10 ani şi achiziţonează săptămânal mii de cărţi, este modalitatea de plată. Aceasta se face pe loc, la ridicarea cărţilor.

Unii cititori ar putea dori să vândă o parte din cărţile pe care le deţin, pentru o reorganizare şi o aerisire a bibliotecii, dacă este mult prea aglomerată. În acelaşi timp, sunt şi proprietari de cărţi care preferă să vândă o bibliotecă întreagă, lucru valabil şi pentru persoanele juridice, deoarece există librării şi alte firme care doresc uneori să vândă cantităţi mari de cărţi.

La anticariat se pot vinde cărţi din toate domeniile

Mai departe, una dintre întrebările frecvente ale celor interesaţi de anunţul “cumpăr cărţi la kg” este privitoare la tipurile de volume ce pot fi vândute la anticariat. Mulţi dintre ei nu ştiu că pot vinde absolut orice fel de carte la anticariat, aşa că se documentează în prealabil cu privire la acest detaliu.

Cărţile se pot încadra în orice domeniu (literatură, limbi străine, ştiinţe exacte, psihologie etc.) şi vor fi evaluate de anticari, procesul fiind unul rapid, care se desfăşoară la adresa indicată de vânzător. Singura condiţie pentru a vinde cărţi vechi sau noi la anticariat este ca acestea să fie într-o stare bună. Deci, domeniul şi cantitatea rămân la alegerea persoanei care doreşte să îşi vândă cărţile la anticariat.

Luând în calcul faptul că vânzarea la anticariatul Cumpăr Cărţi este rapidă şi aduce instant un venit în plus persoanei care îşi vinde cărţile, se poate spune că eliberarea spaţiului din bibliotecă poate deveni profitabilă prin recuperarea unei părţi din investiţia iniţială în cărţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO