Info

(P) Cât de uşor optezi pentru un credit online cu XCredit

(P) Cât de uşor optezi pentru un credit online cu XCredit

Autor: Publicitate

18.06.2022, 09:00 143

Soluţiile de finanţare oferite de IFN-uri (instituţii financiare nebancare) sunt tot mai apreciate de către cei aflaţi în căutarea unui împrumut rapid, până la salariu. Iar cum oferta de credite online prezentată de XCredit este una cât se poate de bogată, concluzia e una singură: tot mai mulţi oameni sunt convinşi de avantajele obţinerii unui credit rapid, pe termen scurt.

În acest articol vom discuta despre cât de uşor poţi obţine un credit online folosind site-ul XCredit şi care sunt avantajele oferite de principalele IFN-uri din România.

 

Când ar trebui să optezi pentru un împrumut online nebancar?

Să recunoaştem, a dispune de câţiva bani în plus pentru traiul de zi cu zi, pentru cheltuieli neprevăzute sau pur şi simplu pentru a acoperi unele datorii ce nu suferă amânare poate echivala cu libertatea financiară. Deci, a avea flexibilitatea unui împrumut personal poate fi cu siguranţă la îndemână... şi dacă poţi face totul din confortul casei tale, atunci de ce nu?

Pe măsură ce te familiarizezi cu modul de prezentare a ofertelor pe site-ul XCredit şi vei compara ratele împrumuturilor online, vei afla rapid faptul că, cu bugetul şi rata potrivite, rambursarea unui credit rapid este perfect realizabilă şi uşor de gestionat online, chiar de pe smartphone-ul tău.

Rezervi o vacanţă? Ai nevoie de o bicicletă nouă? Planifici o nuntă? Consultă oferta de credite disponibilă pe site-ul xcredit.ro şi vezi cât poţi împrumuta, cât durează disbursarea sumei în contul tău şi care sunt perioadele maxime de rambursare.

 

De ce să aplici pentru un împrumut online?

Nu ai timp să stai la coadă la o bancă? Ei bine, nu mai trebuie. În ultimii ani a avut loc o schimbare masivă în modul în care facem aproape orice, de la partajarea informaţiilor până la efectuarea de achiziţii online. Iar bankingul nu face deloc notă discordantă.

Acum putem transfera bani între conturi, ne putem plăti facturile de utilităţi sau cardurile de credit şi avem posibilitatea să aplicăm şi să gestionăm împrumuturile 100% online. Dacă eşti familiarizat cu utilizarea serviciilor online în viaţa de zi cu zi, atunci cunoşti deja care sunt beneficiile. De la economia de timp la economia de bani, este aproape imposibil să ne imaginăm viaţa fără libertatea pe care o aduce revoluţia tehnologică.

 

Ar trebui să împrumut bani de la o instituţie financiară nebancară?

Instituţiile financiare nebancare pe care le recomandă XCredit sunt creditori consacraţi şi cunoscuţi, cu o reputaţie excelentă. Nu recomandăm instituţii financiare care vă promit marea cu sarea şi vă oferă foarte puţin în schimb.

Deşi IFN-urile pot oferi rate competitive sau foarte scăzute, acestea vin adesea cu riscuri semnificative pe care majoritatea oamenilor nu şi le pot permite. Unul dintre riscurile pe care le implică împrumuturile de la o instituţie financiară nebancară este acela că nechitarea la timp a unei rate poate creşte costul total al creditului până la un nivel în care debitorul ar putea intra în incapacitate de plată.

Riscul de întârziere la plata ratelor este inerent oricărui tip de împrumut, însă în cazul unui IFN consecinţele sunt mai grave întrucât dobânda anuală efectivă (DAE) este mai mare iar penalităţile de întârziere pot ajunge până la un procent de 2% pe zi  din suma restantă.

Dacă doreşti să împrumuţi bani de la o instituţie financiară nebancară, asigură-te că înţelegi pe deplin riscurile aferente întârzierilor la plată şi că optezi pentru un IFN consacrat şi de renume. Găseşti pe site-ul XCredit lista celor mai populare IFN-uri care acordă împrumuturi 100% online.

 

Cum pot solicita un împrumut online?

Principalul avantaj al unui împrumut online este acela că poţi aplica în orice zi şi la orice oră, chiar şi în weekend. Acest aspect este cu atât mai important pentru tine dacă eşti prea ocupat să pleci de la serviciu, să mergi cu maşina la o bancă, să stai la coadă pentru a aplica iar apoi să aştepţi eventual 48 de ore pentru a primi un răspuns (sau mai mult dacă banca este prea ocupată cu documentele altora).

Prin aplicarea online, poţi economisi bani şi timp şi poţi aplica atunci când îţi este cel mai convenabil.

Trimiterea unei cereri online durează, de obicei, aproximativ 10 minute pentru a citi criteriile de eligibilitate şi a completa un formular online, fie că este vorba de o bancă convenţională sau de o instituţie financiară nebancară. Dacă ai noroc, poţi primi aprobarea în doar câteva minute şi poţi avea banii pe card în tot atâta timp. Sună bine, nu?

 

Ce condiţii trebuie să îndeplinesc pentru a solicita un împrumut online?

 
  • Trebuie să ai cel puţin 18 ani;
  • Să faci dovada un venit regulat (salariu, pensie, PFA etc.);
  • Să furnizezi o adresă de e-mail şi o copie a actului de identitate;
  • Să înţelegi şi să accepţi condiţiile de creditare.
 

Cum ştiu că informaţiile mele personale sunt în siguranţă?

Bună intrebare. De fiecare dată când introduci informaţiile tale personale, cum ar fi numele tău, adresa şi codul numeric personal, trebuie să te asiguri că te afli pe un site sigur şi securizat. Pentru a verifica acest lucru, va trebui să identifici un „lacăt” în partea de sus a paginii, chiar în bara de adrese a browser-ului tău. Alternativ, poţi verifica dacă URL-ul paginii începe cu https:// (unde ”s” vine de la securizat).

Dacă nu observi litera „s” sau lacătul în partea din stânga a adresei URL, atunci închide fereastra şi mergi la un alt creditor. Acest tip de informaţii sensibile nu trebuie transmise niciodată printr-o pagină web nesecurizată.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO