Info

(P) Ce marcă de anvelope să alegi pentru maşina ta?

(P) Ce marcă de anvelope să alegi pentru maşina ta?

Autor: Publicitate

19.08.2022, 08:00 244

Ce marcă de anvelope să alegi pentru maşina ta?

Sectorul anvelopelor auto este o piaţă foarte competitivă, cu multe mărci care concurează între ele. Există trei tipuri de mărci de anvelope: mărci premium, mărci de calitate şi mărci de buget. Desigur, în funcţie de tipul de marcă pe care îl alegeţi, calitatea anvelopei este mai mult sau mai puţin bună.

Cum să alegi marca anvelopelor tale?

Este de la sine înţeles că anvelopele sunt una dintre cele mai importante părţi ale unei maşini. Acestea reprezintă singurul punct de contact între vehicul şi drum şi joacă un rol în ceea ce priveşte confortul la volan, stabilitatea vehiculului şi siguranţa pasagerilor. Prin urmare, alegerea mărcii de anvelope are o mare importanţă asupra performanţei acestora şi trebuie să ţină cont de trei criterii:

·         Mediul de conducere;

·         Numărul de kilometri parcurşi în fiecare an;

·         Bugetul.

Cele mai durabile anvelope sunt cele de la mărcile premium, cum ar fi Michelin sau GoodYear, dar sunt şi cele mai scumpe de pe piaţă. Imediat sub acestea se află anvelopele de calitate, care sunt potrivite pentru majoritatea şoferilor datorită raportului preţ/performanţă. În cele din urmă, cei care au un buget limitat pot opta pentru anvelope de la producători mai puţin cunoscuţi, care sunt mult mai ieftine decât cele premium, dar şi de o calitate mult mai slabă.

Pentru a vă ajuta să vă alegeţi marca de anvelope, multe reviste şi organizaţii independente efectuează teste pe anvelopele diferitelor mărci. Aceste teste iau în considerare mai mulţi parametri, cum ar fi:

·         Confort;

·         Zgomot;

·         Rata de uzură;

·         Distanţa de frânare;

·         Ţinută de drum;

·         Performanţa pe drumuri umede şi înzăpezite etc.

Ce marcă de anvelope pentru patru sezoane ar trebui să aleg?

Anvelopele pentru toate anotimpurile sunt anvelope care combină tehnologiile anvelopelor de vară şi de iarnă, astfel încât pot fi utilizate pe tot parcursul anului. Cu aceste anvelope, nu mai este necesară schimbarea anvelopelor în timpul lunilor de iarnă, ceea ce permite economisirea de bani.

Conform celor mai recente teste din 2022, cele mai bune anvelope pentru toate sezoanele sunt:

·         Pneuri Michelin CrossClimate+;

·         Anvelopele All Season Contact de la Continental;

·         Anvelopele Goodyear Vector 4 Seasons Gen-2;

·         Anvelope Hankook Kinergy 4S2;

·         Anvelope Nokian Weatherproof.

Deşi acest tip de clasament este foarte util, este important să comparaţi preţurile şi caracteristicile anvelopelor înainte de a alege marca anvelopelor pentru patru sezoane.

Pentru anvelope camioane vedeti ofertele online!

Cum să alegeţi marca de anvelope de iarnă?

Anvelopele de iarnă sunt concepute cu un cauciuc special care nu îngheaţă la temperaturi scăzute. De fapt, se recomandă ca anvelopele de iarnă să fie montate imediat ce temperatura scade sub 7°C pentru o perioadă lungă de timp. În plus, anvelopele de iarnă sunt echipate cu caneluri mai adânci care asigură o aderenţă mai mare pe drumurile înzăpezite sau îngheţate.

Alegerea unei mărci de anvelope de iarnă este cu atât mai importantă cu cât condusul este mai periculos în condiţii meteo mai puţin optime.

Cele mai bune mărci de anvelope de iarnă sunt:

·         Anvelope de iarnă Pirelli Cinturato;

·         Anvelope Dunlop Winter Sport 5;

·         Anvelope de iarnă Contact TS860 de la Continental;

·         Anvelope Goodyear Ultra Grip 9;

·         Anvelope Michelin Alpin 6.

Ce marcă să alegeţi pentru anvelopele de vară?

Anvelopele de vară, sau anvelopele fără cameră de aer, sunt cel mai frecvent tip de anvelope întâlnite pe şosea. Aceste anvelope "clasice" vă permit pur şi simplu să conduceţi în condiţii meteorologice normale. Spre deosebire de anvelopele de iarnă, cele de vară sunt potrivite pentru vreme caldă, deoarece cauciucul lor nu se topeşte şi nu se întăreşte.

Ca şi în cazul anvelopelor de iarnă sau all-season, cele mai bune anvelope de vară sunt cele de la marii producători, cum ar fi Michelin, Pirelli sau Dunlop. Conform ultimelor clasamente, cele mai bune anvelope de vară sunt:

·         Goodyear Eale F1 Asimetric 5;

·         Anvelope Maxxis Victra Sport 5;

·         Anvelope Nexen N'Fera Sport;

·         Pneuri Michelin Pilot Sport 4;

·         Anvelope Continental Premium Contact 6.

Vă reamintim că marca nu este singurul criteriu de care trebuie să ţineţi cont atunci când alegeţi anvelopele. De asemenea, trebuie să ţineţi cont de dimensiunea anvelopei, de indicele de sarcină şi de indicele de viteză. Există multe mărci de anvelope, dar nu este întotdeauna uşor să faci alegerea corectă. Anvelopele marilor producători sunt cele mai durabile, dar şi cele mai scumpe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO