Info

(P) Ceetrus continuă dezvoltarea campusului de birouri din Braşov, Coresi Business Campus, prin extinderea spaţiului şi proiectului The Business Factory

Flavia Fiţoiu, Director Operaţional Nhood Romania, Cartier Coresi Project

Flavia Fiţoiu, Director Operaţional Nhood Romania, Cartier Coresi Project

Autor: Publicitate

30.09.2021, 09:00 2631

Ceetrus, dezvoltatorul Cartier Coresicel mai amplu proiect de regenerare urbană al României, inovează şi răspunde provocărilor contextului actual printr-o abordare completă a nevoilor existente în piaţa de birouri. Coresi Business Campus, cu o suprafaţă de 60.000 mp, reprezintă astăzi unul dintre cele mai mari campusuri de birouri din ţară. Companiile au la dispoziţie sport cornere şi spaţii verzi generoase în suprafaţă de 20.000 mp, atât de necesare în contextul actual.

Dacă cele mai multe companii au abordat varianta „wait and see”, optând pentru un hibrid între munca la birou şi munca remote, Coresi Business Campus a pus la dispoziţie spaţii neconvenţionale pentru întâlniri în aer liber şi spaţii de birouri  transformate într-un concept de co-working, networking sau hub educaţional.

The Business Factoryreprezintă locul unde lucrează laolaltă freelanceri, antreprenori, angajaţi la diverse companii, consultanţi, specialişti care împart echipamente, dar uneori şi idei şi expertiza în diverse domenii. Acum un an, Ceetrus inaugura la Braşov, în Coresi Business Campus, proiectul The Business Factory, un spaţiu dinamic de co-working, cu structură mixtă de 130 de birouri, atât în zona de open space, cât şi în spaţii private.

La sfârşitul anului 2021, spaţiul total aferent proiectului va însuma aproximativ 3000 mp şi peste 250 spaţii de birouri de diverse dimensiuni, după o investiţie totală de peste 1,3 milioane de euro.  Acesta este amplasat la parterul clădirii de birouri H1, o clădire de clasa A, cu o suprafaţă de 15.000 de metri pătraţi, parte din Coresi Business Campus Braşov, unde sunt găzduite atât companii naţionale, cât şi internaţionale.

Proiectul a vizat, în primă fază, să contribuie la dezvoltarea mediului de business, a mediului antreprenorial şi a leadershipului local prin facilitarea networkingului între co-workeri în cadrul evenimentelor tematice. Ulterior, formula s-a dovedit de succes, conceptul aducând laolaltă întreprinzători din toată ţara şi din străinătate.

Parte din proiect este şi sala de conferinţe IAR 80, unde poate fi organizată o gamă variată de evenimente pentru comunitatea de business, dar şi pentru asociaţii de profesionişti, ONG-uri sau instituţii culturale.

Prin facilităţile oferite: parcare, pază, outdoor area, zone de sport,  săli de meeting, bibliotecă, open space pentru întâlniri informale şi bucătărie unde sunt respectate măsurile de distanţare socială etc., The Business Factory a atins un grad de ocupare maximă în foarte scurt timp şi astfel dezvoltatorul Ceetrus a decis extinderea proiectului cu spaţiu adiţional destinat co-workingului.

Noul complex de birouri co-working este al patrulea spaţiu Ceetrus dedicat comunităţilor, după proiectele Cartier Hub Drumul Taberelor prin NOD Makerspace,  Cartier Hub Coresi prin Learnexx şi primul tronson de birouri destinate co-workingului. Astfel, The Business Factory se extinde cu o nouă zonă de 1300 de mp dedicată specialiştilor din diferite domenii care vor dori să îşi desfăşoare activitatea zilnică într-un cluster de business inovativ, cu un design ultramodern, cu facilităţi şi servicii de top.

În noul context socio-economic, tendinţele de dezvoltare de pe piaţa muncii converg către o flexibilitate mai mare în ceea ce priveşte organizarea spaţiului de muncă şi către găsirea de soluţii alternative la modul tradiţional de lucru. Profesioniştii care se regăsesc în spaţiul de co-working au toată libertatea de a-şi pune amprenta personală, de a genera plus valoare şi de a finaliza proiecte profesionale de succes, cu atât mai mult cu cât acest spaţiu este integrat în eco-sistemul celui mai mare proiect de regenerare urbană, Cartier Coresi, un cartier cu multiple funcţionalităţi: zonă de birouri, centru comercial regional, zonă rezidenţială, spaţiu de co-working, community hub şi hotel.

Promisiunea The Business Factory este pe lângă oferirea celor mai bune condiţii de lucru conforme standardului de birouri clasa A şi accesul la o platformă de consultanţă pentru start-up-uri sau freelanceri care va oferi servicii în zona financiară, juridică, marketing. Coresi Business Campus oferă companiilor un spaţiu versatil şi flexibil pentru a lucra cu diverse servicii şi facilităţi. Întregul ansamblu creează oportunităţi de a lucra într-un spaţiu menit să atragă şi să păstreze talentele, campusul având spaţii pentru recreere şi activităţi sportive şi o agendă bogată de evenimente şi proiecte comunitare.

          Pe lângă avantajele zonei, existenţa unui masterplan sustenabil şi a unei viziuni inovatoare în găsirea de soluţii tehnice flexibile în domeniul imobiliar destinat spaţiilor de birouri este foarte importantă, aşa cum declară Flavia Fiţoiu, Director Operaţional Nhood Romania, Cartier Coresi Project.

„Am început anul 2020 în şantier, cu prima fază a proiectului de co-working, The Business Factory, cel mai complex şi modern proiect de genul acesta din regiune. Conceptul întregeşte serviciile din campusul nostru de birouri, fiind dedicat în totalitate comunităţii de business locale sau regionale.

Oricât de dificil a fost contextul pandemic, pe noi nu ne-a ţinut în loc. Am văzut oportunitatea în a gândi spaţii flexibile şi sigure din punct de vedere sanitar.  Zona de lounge larg deschisă, săli de meeting, biblioteca, birouri private, evenimente realizate în aer liber, networkingul, toate serviciile de administrare asigurate în abonament, flexibilitatea de a închiria pe perioade scurte sunt doar câteva dintre avantajele unui astfel de proiect.

Dovada că acest concept funcţionează şi în Braşov este comunitatea pe care am reuşit să o coagulăm. La doar un an distanţă, suntem din nou în şantier pentru a livra la sfârşitul anului un spaţiu adiţional, o variantă upgradată a conceptului sau o continuare firească a acestuia.

Ne-a ajutat şi ecosistemul pe care l-am creat la Braşov. Cu o investitie de peste 150 milioane de euro, Cartier Coresi este un proiect mixt, care reuneşte atât funcţiuni de birouri, cât şi funcţiuni de retail şi rezidenţial. Fiecare membru al comunităţii noastre are acces la spaţii verzi generoase, zone exterioare largi, de circulaţie pietonală, sport cornere sau pistă de biciclete, atât de utile în această perioadă. Toate aceste funcţionalităţi sau servicii au adus valoare adăugată întregii comunităţi, fiind din ce în ce mai apreciate.

Spaţiile noastre au fost transformate şi în spaţii pentru afterschool sau hub educaţional, un cartier sportiv şi un cartier în care promovăm educaţia, fiind principalele noastre direcţii”.

Cu o vastă experienţă în coordonarea de echipe în domenii diverse, Flavia Fiţoiu s-a alăturat echipei Ceetrus România, ca membru în boardul companiei, timp de doi ani având rolul de coordonare a diviziei de Office a companiei, cu focus principal pe animarea proiectului Coresi Business Campus de la Braşov.

Din anul 2020 a preluat misiunea de Director Operaţional pentru Cartier Coresi Braşov  şi conduce cu succes, alături de echipa operaţională locală, dezvoltarea celui mai inovativ Cartier din ţară.

 

Extra info

Ceetrus a luat fiinţă în România în ianuarie 2012 şi deţine un portofoliu de 23 de centre comerciale la nivel naţional şi proiectul cu funcţiuni mixte Cartier Coresi – cel mai mare proiect de regenerare urbană din ţară.

Cartier Coresi integrează unitatea celor trei entităţi dezvoltate de Ceetrus: Coresi Shopping Resort, Coresi Avantgarden (alături de Kasper Development) şi Coresi Business Campus (alături de Ascenta). Scopul nostru este ca acesta să devină un loc de întâlnire între inovaţie, curaj antreprenorial şi atitudine comunitară în sprijinul oamenilor. Proiectul Coresi, dezvoltat pe 120 de hectare, reuneşte zilnic, într-un eco-sistem integrat, peste 10.000 de oameni care lucrează sau locuiesc în Cartier Coresi, iar misiunea asumată de Ceetrus este de a dezvolta şi anima cartierul în armonie cu oraşul şi cu regiunea prin îmbunătăţirea mixului de funcţionalităţi şi de experienţe de viaţă în cartier în următorii ani.

Cartier Coresi a fost realizat atât prin întinerirea vechilor clădiri industriale, cât şi prin crearea de noi repere, fiind primul proiect multifuncţional de o asemenea anvergură, aducând împreună, într-un interval de 10 ani, funcţiuni comerciale, rezidenţiale, birouri, divertisment, spaţii comunitare şi spaţii publice, care valorifică şi multiplică oportunităţile locale.

În ianuarie 2021, grupul francez deţinut de familia Mulliez a anuţat crearea companiei de servicii Nhood, care acţionează în numele companiilor Asociaţiei Familiale Mulliez - printre care şi Ceetrus.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO