Info

(P) Cele mai bune investiţii-cadou: diamante, ceasuri sau maşini de colecţie

Autor: Publicitate

13.12.2022, 13:44 221

Un rar diamant de 15,90 carate, două coliere create de bijutierul lui Andy Warhol sau al lui Salvador Dali, un ceas Rolex care valorează mai mult decât un automobil Ford Mustang V8 ori decât un Cadillac Seville Opera care a participat la cursa aniversară de 100 de ani a primei curse auto din lume - sunt doar câteva dintre cele 500 de piese scoase la licitaţie în cadrul tradiţionalelor evenimente dedicate Crăciunului: Licitaţia de Bijuterii şi Artă Decorativă şi Licitaţia de Ceasuri şi Maşini de Colecţie, care vor avea loc săptămâna viitoare, marţi şi miercuri, 20 şi 21 decembrie, la Casa de Licitaţii A10 by Artmark.

Din prestigioasa colecţie a Marinei Dimitropolous provin două bijuterii de mari dimensiuni create de Lisa Sotilis, cea care a creat bijuterii pentru Andy Warhol, Salvador Dali sau Regina Maria Jose de Savoia. Spectaculosul colier din aur are preţul de pornire de 8.000 de euro, iar rarul pandantiv 6.000 de euro. Alături de acestea, în cadrul Licitaţiei de Crăciun - Bijuterii şi Artă Decorativă îşi face apariţia şi un deosebit inel din aur, decorat central cu un rar diamant de cca. 15,90 carate, anturat de diamante. Un bun moment pentru achiziţionarea acestuia la preţul de pornire de 16.000 de euro, având în vedere creşterea preţului diamantelor pe fondul alimentării pieţei de cerere în paralel cu suspendarea activităţii companiilor miniere, dar şi de prognozele care anunţă o creştere considerabilă a preţurilor în 2023. Piaţa diamantelor este sensibilă la evoluţiile globale, cum ar fi schimbările din peisajul politic şi evenimentele curente, dar acestea nu-şi pierd valoarea atunci prin folosire, în timp ce este aşteptat momentul potrivit pentru a le vinde şi a obţine un randament al investiţiei. O bună investiţie este şi inelul din aur alb, decorat central cu diamant albastru de 2,7 carate, care are în licitaţia din 20 decembrie preţul de pornire de 8.000 de euro. Un alt exemplu, nu mai puţin valoros, dar cu un preţ accesibil, este şi perechea de cercei din aur, decorată cu diamante, care are un preţ de pornire de doar 400 de euro. Forme strălucitoare de investiţii ori cadouri de excepţie pentru cei dragi sunt două motive pentru a accesa Licitaţia de Bijuterii şi Artă Decorativă.

La o zi distanţă, miercuri, pe 21 decembrie, în cadrul Licitaţiei de Crăciun – Ceasuri şi Maşini de Colecţie, sunt scoase la licitaţie 28 de ceasuri Rolex, inclusiv câteva rarităţi, precum un rar exemplar de Rolex Day Date din platină, inclusiv curea originală din platină. Modelul produs în 2014 are un preţ de pornire de 16.000 de euro. Un alt exemplar-investiţie şi printre cele mai dezirabile modele de Rolex este Rolex Daytona din aur anturat de diamante, în cutie originală şi cu card de garanţie. Modelul are un preţ de pornire de 40.000 de euro - un preţ de pornire comparabil cu al automobilului Ford Mustang V8, scos în cadrul aceleiaşi licitaţii, pentru preţul de pornire de 35.000 de euro. Modelul din 1967 a fost complet restaurat recent şi este însoţit de certificat de vehicul istoric.

În premieră, într-o licitaţie Artmark îşi face apariţia ceasul MB&F HM Nr. 8, montat cu 30 de pietre preţioase. Exemplarul, cu o formă care aminteşte de automobilele de curse Can-Am, având în vedere că fondatorul companiei Maximilian Busser visa să devină designer auto, are un preţ de pornire de 30.000 de euro. Întregul mecanism al ceasului este vizibil datorită carcasei din aur de 18K care este acoperită pe toate laturile de geam din cristal safir ultra.

Ceasurile de colecţie sunt completate de o selecţie de maşini de epocă, rarităţi pentru piaţa din România. Automobilul Cadillac Seville, foarte rar, a fost produs în doar 600 de exemplare, iar dintre acestea foarte puţine se mai află în stare de funcţionare. Modelul din Licitaţia de Crăciun – Ceasuri şi Maşini de Colecţie are preţul de pornire de 35.000 de euro, iar toate modificările de ordin estetic şi funcţional sunt făcute de către Grandeur Motor Car Company. Automobilul a participat în anul 1978 la cursa aniversară de 100 de ani a primei curse auto din lume. Are dotări impresionante chiar şi pentru un automobil contemporan, cum ar fi portbagajul cu sistem de închidere „soft close". 

Bijuteriile şi ceasurile exclusiviste, alături de maşinile de colecţie pot fi admirate la Palatul Cesianu-Racoviţă, în regim gratuit. Expoziţia este deschisă de luni până duminică, în intervalul orar 10:00-20:00. Licitaţiile de marţi şi miercuri, 20 şi 21 decembrie, vor avea loc online, pe platforma Artmark Live 2.0, dar şi în sala de licitaţii de la Palatul Cesianu-Racoviţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO