Info

(P) Cele mai bune sfaturi pentru a-ţi păstra ghetele impecabile în acest sezon

(P) Cele mai bune sfaturi pentru a-ţi păstra ghetele...

Autor: Publicitate

14.12.2022, 11:19 61

Sunt o necesitate pentru acest sezon rece, dar aici îţi spunem cum să le păstrezi perfecte pentru mult mai mult timp.

Ghetele de iarnă şi botinele au fost întotdeauna greoaie, concentrându-se mai mult pe a rezista la furtuni şi degete îngheţate decât pe modă. Cu toate acestea, în ultimii ani producătorii de încălţăminte au reuşit să găsească mixul perfect între design şi funcţionalitate. Ai găsit ghete de iarnă perfecte, care se asortează cu fiecare dintre ţinutele tale, dar nu ştii cum să le fereşti să nu se strice dacă le foloseşti prea mult în această iarnă? Nu-ţi face griji! Ai nimerit unde trebuie, pentru că îţi vom da câteva sfaturi pentru a păstra acest tip de încălţăminte în cele mai bune condiţii.

Fie că îţi combini ghetele şi botine dama în ţinutele tale cu blugi, pantaloni, fuste lungi şi orice tip de îmbrăcăminte, cât mai des posibil, în look-ul tău de zi cu zi, fie că le păstrezi doar pentru ocazii foarte speciale, trebuie să înţelegi că este normal ca acestea să se uzeze din cauza utilizării.

Cu toate acestea, fiind o piesă de bază a garderobei, ştim că îţi doreşti ca acestea să reziste pentru sezoanele următoare. Şi tocmai de aceea, acum îţi spunem cum să ai grijă de ghetele tale iarna, în cel mai bun mod posibil. Ia aminte!

Îţi împărtăşim cele patru chei pentru ca ghetele tale să arate minunat pentru totdeauna:

1. Curăţă-le

În cazul în care ghetele tale de iarna au intrat în contact cu praful sau murdăria şi ai observat acest lucru în momentul exact al incidentului, curăţă-le rapid cu puţină apă şi o cârpă din microfibră.

Dacă ai aflat mult mai târziu, nu te panica! În acest caz, îţi sugerăm să optezi pentru un amestec de oţet alb şi apă.

Un lucru pe care trebuie să-l precizăm foarte clar este că aceste două remedii nu se aplică dacă ghetele sau botinele tale sunt din piele de căprioară, pentru acest material delicat existând săpunuri speciale (care se vând adesea în magazinele de încălţăminte şi în firmele care vând încălţăminte).

2. Ce să faci dacă ţi se zgârie ghetele?

De multe ori se întâmplă ca, atunci când ne aşteptăm mai puţin, să ne vedem ghetele şi să observăm că au o nouă zgârietură (despre care uneori habar nu avem de unde a apărut). De aceea, una dintre cele mai bune modalităţi de a avea grijă de ghetele tale pe timp de iarnă este să le freci cu bicarbonat de sodiu şi puţină apă.

Botine damă - oferte

Dacă sunt din piele de căprioară, foloseşte o pilă de unghii sau o piesă de cauciuc.

3. Protejează-le înainte de a le purta

Un alt sfat grozav este ca, înainte de a purta ghetele pentru prima dată, să aplici un produs de protecţie pentru a crea o barieră şi a le proteja.

Din nou, le vei găsi în magazinele de încălţăminte (cel mai probabil sub forma unui spray). Alte avantaje ale acestor produse sunt faptul că luptă împotriva prafului şi a umidităţii.

4. Evită umezeala

Pe lângă spray-urile pe care tocmai le-am recomandat, nu există nimic mai bun pentru a avea grijă de ghetele tale iarna decât să le laşi să respire.

Aşadar, nu arunca ghetele şi botinele imediat după ce le-ai dat jos. În schimb, lasă-le într-un loc răcoros, care să primească un curent de aer (acest lucru ajută, de asemenea, la prevenirea formării de ciuperci şi bacterii).

Botine damă - oferte

În cazul în care ai ghete de iarnă din piele, evită să le expui la soare, deoarece căldura face ca pielea să se usuce şi apoi să se crape.

5. Ce să faci în caz de accidente

Anticipezi o ploaie torenţială, mersul pe jos într-o parcare cu zăpadă topită, scăparea lingurii de supă pe picioare sau mersul pe jos într-o baltă murdară în timp ce porţi ghete de iarnă sau botine damă de piele întoarsă? Faptul că ştii ce ai de făcut reduce anxietatea.

Ghete de iarnă ude: umple-le cu ziare şi lasă-le să se usuce departe de căldură. Asigură-te că pui hârtie în jurul degetelor de la picioare pentru ca acestea să nu se încovoaie. Nu încerca să le uscaţi cu un uscător de păr sau să le pui în uscătorul de rufe (da, oamenii fac asta). Lasă-le să se usuce complet şi aeristeşte-le. Depozitarea ghetelor ude poate cauza crăparea, cojirea sau mucegăirea pielii.

Pete de sare în cercuri: fă un amestec 50/50 de apă şi oţet într-o cană, înmoaie o cârpă şi freac-o pe pete. Oţetul descompune sarea fără să deterioreze pielea. Apoi şterge ghetele sau botinele cu o cârpă umezită cu apă.

Mâncare şi băutură vărsate: aplică pudră pentru copii, sare sau zahăr pe pete pentru a absorbi excesul. Aşteaptă ca acestea să se usuce şi curăţă-le cu o perie. Du-le la un atelier de reparaţii de încălţăminte dacă se decolorează.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO