Info

(P) Cele mai scumpe accesorii pentru un bărbat

Autor: Publicitate

24.02.2022, 15:39 272

Ocazionată de venirea primăverii, Licitaţia de Ceasuri de Mărţişor, organizată de Artmark, propune o colecţie de 120 de ceasuri exclusiviste, în ediţii limitate, modele rare, vintage sau contemporane, ce pot fi achiziţionale la preţuri de pornire între 20 şi 50% din preţul de magazin. Rare datorită vechimii sau ediţii contemporane, însă de colecţie, realizate în puţine exemplare, ceasurile din licitaţia din 1 martie reprezintă un accesoriu râvnit de orice gentleman sau doamnă care pune preţ pe stil. Simplitatea ori, dimpotrivă, complicaţiile – însă oricum eleganţa – sunt atribute care însoţesc ceasurile din licitaţie, fiind cele mai căutate de către împătimiţii simbolurilor timpului.

Vacheron Constantin Patrimony Traditionelle World Time poate fi considerat un ceas-etalon pentru un bărbat elegant, încununând în actualitate o întoarcere a companiei la stilistica elegantă a modelelor din trecut. Ceasul, din aur roz şi cu o curea din piele de aligator, prezintă pe cadranul central o zonă argintie cu numele oraşelor imprimate cu cerneală neagră şi roşie şi o hartă a lumii „Proiecţie Lambert” care se aliniază cu numele oraşelor şi indică nu doar fusurile orare complete, cât şi cele parţiale, redând în acest mod realitatea imediată pentru 37 de fusuri orare. Această hartă este imprimată în albastru şi alb pe aceeaşi placă cu numele oraşului şi se mută în tandem. Modelul realizat în 2011 are un preţ de pornire de 17.000 de euro şi este însoţit de paşaport Vacheron Constantin şi certificat de origine Bureau du Poinçon de Geneve.

Dincolo de a fi simple accesorii, apreciate pentru aspect sau pentru preţul cu care sunt listate, ceasurile sunt mecanisme remarcabile, ale căror pulsaţii armonizează posesia utilului cu angajamentul investiţional. Exemplu în acest sens este ceasul Audemars Piguet Royal Oak Offshore Chronograph Las Vegas Strip. Ceasul, realizat în 2010, în ediţie limitată de 400 exemplare, are un preţ de pornire de 16.000 de euro şi este însoţit de cutia originală şi un pachet de cărţi de joc Audemars Piguet.

Licitaţia Artmark din 1 martie propune modele clasice şi reinterpretări moderniste ale unor design-uri faimoase, fiind destinate în special persoanelor care călătoresc mult şi necesită precizie şi versatilitate. Spre exemplu, ceasul Rolex «Pepsi» GMT Master II, continuator al modelului original, GMT-Master, lansat în 1955. Modelul arată simultan ora în două fusuri orare diferite şi a fost dezvoltat iniţial ca instrument de navigaţie pentru profesioniştii care traversează frecvent globul la antipozi. În licitaţia din 1 martie, acest ceas Rolex foarte dezirabil în piaţă are un preţ de pornire de 7.500 de euro, faţă de preţul de listă de 20.000 de euro.

Totodată, în cadrul Licitaţiei de Ceasuri de Mărţişor este prezentă şi o mică colecţie semnată de Augustin – artizanul român care a creat ceasuri pentru mari colecţionari ori celebrităţi – precum Papa Francisc, Van Damme sau Sylvester Stallone. Una dintre cele mai interesante piese ale colecţiei Augustin este ceasul dedicat celebrisimei teme a „Răpirii din Serai”, al cărui cadran este pictat manual cu arhicunoscuta scenă, având preţul de pornire de 6.000 de euro. Un alt ceas creat de Augustin, din colecţia de 6 modele, este dedicat lui „Van Gogh”; modelul este pictat manual cu un celebru peisaj al artistului olandez şi are preţul de pornire de doar 1.500 de euro.

De-a lungul timpului, în licitaţiile organizate de Casa Artmark, un loc neaşteptat l-au ocupat evenimentele dedicate vânzării ceasurilor importante, unicate sau ediţii limitate. Doar în ultimii 2 ani au fost organizate 5 licitaţii de ceasuri, care s-au soldat cu adjudecări în valoare de aproape 4 milioane de euro. În ultima licitaţie de ceasuri, de acum 3 luni, cea mai mare valoare cu care s-a adjudecat un ceas a fost de 50.000 euro, fiind vorba de un exemplar Rolex Day-Date din aur, unisex.

Cu o valoare totală de piaţă de aprox. 1 milion de euro, ceasurile din licitaţia de marţi sunt însoţite de acte de provenienţă, garanţie de autenticitate şi garanţie de bună funcţionare. Licitaţia de Ceasuri de Mărţişor va avea loc pe 1 martie, ora 19:00, exclusiv online, pe platforma Artmark Live. Până atunci modelele pot fi probate şi admirate la Palatul Cesianu-Racoviţă, în regim gratuit. Programul expoziţiei: luni-duminică, 10:00-20:00.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO