Info

(P) CIECH Agro România. Agricultura sustenabilă devine inconturnabilă pentru viitorul agrobusiness şi necesită soluţii adaptate

(P) CIECH Agro România. Agricultura sustenabilă devine...

Autor: Publicitate

28.07.2022, 08:00 77

Schimbările climatice reprezintă o ameninţare critică a vremurilor noastre, iar de acţiunile care vor fi întreprinse de fiecare dintre noi pentru combaterea acestora depind sănătatea şi bunăstarea generaţiilor viitoare.

Grupul CIECH este implicat activ în crearea unei economii globale durabile, cu beneficii de durată pentru oameni, mediu şi pieţe. Acest demers este fundamentat de faptul că mediul de business trebuie să fie un pionier în stabilirea tendinţelor şi promovarea activităţilor care vor susţine schimbarea în bine a mediului înconjurător în următoarele decenii. În consecinţă, responsabilitatea socială corporativă şi dezvoltarea durabilă reprezintă unul dintre pilonii strategiei de afaceri a Grupului. De asemenea, neutralitatea climatică, până în 2040, reducerea cantităţii de energie necesară în procesele de producţie, protecţia resurselor naturale sunt câteva dintre angajamentele asumate de Grupul CIECH în strategia sa ESG, lansată în 2021. Astfel că, până în 2026, CIECH intenţionează să reducă emisiile de dioxid de carbon cu 33%.

Pactul Verde European (Green Deal), programul Uniunii Europene ce are ca menire realizarea neutralităţii climatice până în 2050, include şi strategii pentru agricultură. De la „fermă la consumator” este unul din obiectivele asumate de Uniunea Europeană pentru agroindustrie. Pe de o parte, producţia agricolă va deveni un domeniu mai echilibrat (este responsabilă pentru aproximativ 10% din emisiile de gaze cu efect de seră din Uniunea Europeană) şi, pe de altă parte, trebuie să satisfacă aşteptările consumatorilor, care devin tot mai preocupaţi de un stil de viaţă sănătos şi caută din ce în ce mai mult produse naturale.

„În acelaşi timp, trebuie avut în vedere că problema alimentelor accesibile rămâne un element important al strategiei Uniunii Europene. În plus, în contextul creşterii populaţiei globale şi a cererii constante de alimente, nu doar guvernele, ci şi segmentul agrobusiness este preocupat să caute soluţii inovatoare de creştere a eficienţei culturilor şi să folosească mijloace de producţie din ce în ce mai eficiente, inclusiv glifosatul – cea mai des aplicată substanţă activă în protecţia plantelor, testată şi aprobată pentru utilizare de către agenţiile de reglementare din peste 160 de ţări”, a declarat Wojciech Babski, CEO BU Agro CIECH.

Ca producător de soluţii de protecţie a plantelor, Grupul CIECH monitorizează permanent schimbările de pe piaţa agricolă. BGT sau „Better Glyphosate Technology” este cea mai inovatoare tehnologie găsită de Grup pentru a răspunde eficient la provocările legate de trecerea la o agricultură modernă şi sustenabilă şi Pactul Verde European. Noua tehnologie permite reducerea la jumătate a dozei de substanţă activă (glifosat) pe hectar, menţinând aceeaşi eficacitate, fiind prima inovaţie majoră a produselor pe bază de glifosat din ultimii 45 de ani.

Grupul CIECH este prima companie care introduce tehnologia BGT pe piaţă prin HALVETIC®, un produs cu o combinaţie unică a tuturor ingredientelor cheie (sistem de adjuvanţi şi alţi aditivi) care nu numai că măresc eficacitatea substanţei active, dar contribuie şi la retenţia crescută a acesteia pe suprafaţa plantei, creând condiţii favorabile pentru pătrunderea substanţei active şi transferul acesteia la locul de acţionare. Siguranţa utilizării glifosatului este confirmată de peste 800 de studii ştiinţifice. Confirmarea a fost dată şi de Autoritatea Europeană pentru Siguranţă Alimentară (EFSA) şi de cele mai importante instituţii mondiale care se ocupă de utilizarea acestui tip de substanţe în producţia de alimente pentru consumul uman.

În strategia Grupului pentru 2022-2024, extinderile ulterioare ale CIECH Agro Business se bazează pe introducerea unor astfel de produse inovatoare, precum Halvetic, care se dovedesc un sprijin eficient şi încurajator pentru agricultura durabilă.

 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO