Info

(P) CON-A construieşte o fabrică de biocombustibil pentru Clariant

Autor: Publicitate

06.05.2021, 09:00 1060

CON-A este antreprenorul general care construieşte una dintre cele mai mari investiţii din domeniul industrial desfăşurată la momentul de faţă în România. Este vorba despre o fabrică de biocombustibili avansaţi din reziduuri agricole, o investiţie green field realizată de compania elveţiană de produse chimice de specialitate Clariant la Podari, în judeţul Dolj.

“Fabrica pe care o realizăm pentru Clariant este cu totul deosebită. În primul rând, este un proiect foarte complex din punct de vedere tehnic: 34 corpuri de clădire ce înglobează toate tipurile de structură, peste 50.000 mc de beton şi mai mult de 6.000 tone de oţel. Ca metodă de execuţie a lucrărilor, ele sunt realizate în paralel cu montajul echipamentelor tehnologice, iar la final rezultă un proiect la cheie, gata de pus în funcţiune. Proiectul este special şi pentru că se desfăşoară în condiţii cu totul excepţionale, generate de actuala pandemie de COVID. Regulile sunt urmate cu stricteţe de sute de oameni aflaţi simultan pe şantier, astfel fel încât să livrăm beneficiarului proiectul la timp pentru a putea începe producţia, şi totodată personalul implicat să fie în siguranţă” a declarat Mircea Bulboacă , proprietar al Grupului CON-A.

 

Dragoş Gavriluţă, Director de Proiect din partea Clariant

„Fabrica de etanol celulozic pe care o construim în Podari este una dintre cele mai mari investiţii industriale aflată în derulare, în sud-vestul României. Aceasta va avea un impact pozitiv semnificativ asupra comunităţii locale, contribuind la dezvoltarea regiunii, atât din punct de vedere economic, cât şi social. Alături de CON-A, una din cele mai importante firme de construcţii din România, unitatea de producţie este construită respectând cele mai înalte standarde de calitate. Recent, am înregistrat un record în ceea ce priveşte siguranţa la locul de muncă, şi anume 1 milion de ore fără accidente. Suntem foarte mândri de această performanţă şi vrem să mulţumim, în mod deosebit, constructorului CON-A pentru întregul profesionalism şi buna coordonare, având în vedere că pe şantier lucrează zilnic peste 250 de muncitori de la ei şi subcontractorii lor. Parteneriatul dintre Clariant şi CON-A decurge foarte bine, suntem o echipă şi lucrăm împreună pentru a dezvolta cele mai bune soluţii, pentru finalizarea construcţiei, în termenul prevăzut.”

Dl. Mircea Bulboacă, proprietar al grupului CON-A

Ne-am propus să facem din motto-ul CON-A Forţa de a construi durabil un mod de a gândire şi de a pune lucrurile în practică. Pornim de la premisa că nu avem simpli beneficiari ci parteneri în realizarea unui proiect. Ne propunem să lăsăm în urmă proiecte durabile, în care investim întreg know-how-ul de peste 30 de ani, în aşa fel încât efortul pentru construirea şi întreţinerea respectivului proiect să fie minime. Ne dorim să ne autodepăşim, să construim relaţii durabile între oameni şi să formăm echipe de succes, pentru că ele sunt sufletul unui proiect.

Proiectul Clariant se înscrie perfect în modul nostru de a construi: inovează, aduce provocări şi produce valoare pentru comunitatea în care este realizat. Clariant este un gigant mondial, noi suntem o companie românească cu tradiţie. Dar amândouă companiile fac ce ştiu mai bine: încearcă să obţină excelenţa pe domeniul lor de activitate. Suntem onoraţi că se numără printre partenerii noştri şi că am primit încredere pentru a realiza acest proiect.

Este o provocare deosebită pentru echipa noastră, dar ne propunem să livrăm un proiect la înălţimea aşteptărilor, cu impact pozitiv faţă de economia locală şi mai departe, faţă de protejarea mediului, prin tipul de produse pe care îl va realiza.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO