Info

(P) Copiii învaţă prin joacă la BSB Summer School

Autor: Publicitate

31.07.2019, 09:00 3696

O aventură educativă şi un loc nemaipomenit în care copiii învaţă cu bucurie. Aşa s-ar caracteriza în doar o propoziţie experienţa BSB Summer School. De altfel, aşa îi şi vezi pe cei mici venind la şcoala de vară în fiecare zi, cu zâmbetul pe buze şi pregătiţi să ia parte la toate activităţile atent alese de profesori şi de coordonatoarea programului. Dimineaţa începe cu un tur virtual al Marii Britanii, cu ora de engleză ţinută de profesorii British School of Bucharest. Urmează apoi gustarea, iar nerăbdarea copiilor creşte, căci în curând încep activităţile din Island of Fun. Indiferent că au patru, opt sau paisprezece ani, elevii BSB sau şi ale altor şcoli private ori de stat se regăsesc în programul Summer School, conceput în funcţie de vârsta lor şi menit să se plieze pentru fiecare în parte.

Emeda are nouă ani şi este la prima experienţă BSB Summer School. Tocmai s-a distrat la piscină, e roşie în obraji, iar faţa i se luminează atunci când îmi vorbeşte despre zilele petrecute aici.    

 “De când am venit la Summer school engleza mea este mai bună. Mi-am făcut prieteni. Săptămâna mea aici este frumoasă şi distractivă, declară Emeda.”

Nu stăm prea mult de vorbă, căci trebuie să ajungă la tiroliană. Este una dintre activităţile de aici, pe lângă orele de mandarină, spaniolă, înot, robotică, artă ori lecţii culinare. De altfel, le va face prin rotaţie, ca toţi ceilalţi copii, învăţând astfel prin joacă.

Mă despart pentru moment de Emeda şi ajung la ora de mandarină, unde o întâlnesc pe Jessica, în vârstă de şapte ani şi jumătate, o fetiţă veselă şi foarte receptivă. Ştie deja cinci limbi străine şi se bucură să ia parte la lecţia de chineză. Este pentru a doua oară când vine la BSB Summer School.

“Îmi place să fac sport la Island Games, să înot şi să gătesc. Mi-am făcut câţiva prieteni în această săptămână. La Summer school e distractiv, ne jucăm, învăţăm şi vorbim în engleză. La ora de chineză îmi place, nu e greu de învăţat, îmi spune veselă, Jessica.”

În alt colţ din şcoală, mai mulţi copii îşi pun şorţurile de bucătar. Ustensilele le sunt pregătite dinainte de chef Alexandru Cîrţu, colaborator mai vechi al British School of Bucharest. Cei mici ascultă cu atenţie sfaturile date de cel care face minunăţii culinare de mai bine de şapte ani. De abia aşteaptă să îşi murdărească mâinile cu unt, ulei sau creme delicioase şi să facă, la final, un preparat pe care ori îl mânâncă pe nerăsuflate în bucătăria complet utilată, ori îl păstrează pentru a se mândri cu el acasă.

“Nu m-am putut despărţi de şcoală, aşa că vin şi le predau celor mici lecţii de gătit. Facem lucruri minunate, au ocazia să mănânce lucruri pe care normal nu le-ar mânca acasă. Şi sănătoase. Azi facem un cheescake descompus cu cremă de brânză şi banane, avocado, sirop de arţar, vişine. În bucătărie, copiii sunt receptivi, se distrează foarte mult, mărturiseşte Alexandru Cîrţu.”

Ileana Gâlmă, coordonator Key Stage 1, le predă copiilor cu vârste cuprinse între 4 şi 8 ani. Face asta de şase ani şi vine la şcoală încarcată cu energie şi bună dispoziţie molipsitoare.

“Copiii sunt încântaţi, fascinaţi, pleacă acasă cu foarte multe poveşti pentru că au ocazia să facă foarte multe activităţi. Şi pentru că sunt multe naţionalităţi, acest lucru le dă ocazia să cunoască obiceiuri noi, jocuri noi. Am avut copii care au venit doar pentru o săptămână, apoi au cerut părinţilor să mai stea.”

Ajung şi în zona unde au loc Island games, primele în topul preferinţelor copiilor. Sunt jocurile copilăriei noastre, adaptate vremurilor şi exigenţelor celor mici. Programul este foarte bine gândit de fostul fotbalist profesionist Stelian Stancu, actual teacher assistant, responsabil Island games: “Chiar dacă şi eu sunt tată, e mai complicat să ai grijă de atâţia copii. Dar ce îmi place este să îi văd fericiţi, că se bucură de tot ceea ce facem aici. În fiecare zi încerc să schimb jocurile, ca să nu intre într-o rutină, într-o plictiseală.”

Iar dacă vor să se relaxeze şi să-şi exprime creativitatea după ce şi-au consumat energia la căţărări, piscină, tiroliană, fotbal şi Island games, copiii merg la ora ţinută de Nikoline, în vârstă de 16 ani. Înaltă, cu păr lung şi ochi albaştri, Nikoline este o adolescentă foarte talentată care face minuni la pictură şi desen.

“Este foarte interesant, sunt multe activităţi. De la tiroliană, la înot, la lecţiile de artă pe care le ador. Sunt o fire creativă, desenez, pictez, iar profesorii de aici m-au încurajat să ţin o oră celor mici. E important să fii susţinut, declară tânăra.“

De altfel, programul BSB Summer School este un succes, mulţi copii cerând să li se prelungească şederea. Dana Chirică, coordonatorul Summer School, este încântată că cei mici sunt receptivi şi se bucură de fiecare zi petrecută în campusul BSB.

 “Cei mai mulţi dintre copii au cerut extinderea şederii lor pentru încă o săptămână şi de acolo a început, cu adevărat, provocarea cea mare pentru că a trebuit să reorganizăm activităţile. Noi mergem pe principiul învăţării prin joacă, indiferent de vârsta elevului. În Island of Fun facem lecţii de engleză într-un mod interactiv, printr-un tur virtual al Marii Britanii, pe asta se pune accent şi în clasă. La finalul zilei, satisfacţia mea este să îi văd râzând, înseamnă că totul a mers cum trebuie. Copiii sunt foarte sinceri, nu te iau cu ocolişuri. Şi eu învăţ foarte multe de la ei în fiecare zi”, ne-a declarat Dana Chirică.

La finalul fiecărei săptămâni din Summer School, copiilor li se pregăteşte încă o zi specială. Merg cu toţii la Edenland, unde pot face trasee prin copaci, căţărări, pot vizita ferma de animale, pot juca minigolf, ori să-şi încerce talentul la tras cu arcul. Summer School de la British School of Bucharest durează până pe 2 august.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO