Info

(P) Cora Print – Unitatea Protejatǎ a grupului CTC, susţine integrarea persoanelor cu dizabilitǎţi în societate!

(P) Cora Print – Unitatea Protejatǎ a grupului CTC,...

Autor: Publicitate

02.06.2023, 12:12 342

„În România, la data de 31.12.2021, conform datelor oficiale publicate de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi, erau înregistrate oficial un număr de 865.573 de persoane cu dizabilităţi, adulţi şi copii. Din totalul populaţiei ţării,

persoanele cu dizabilităţi reprezintă 4,48%. Mai mult, rata de angajare a persoanelor cu dizabilităţi în România este de 7,3%, în timp ce media europeană este în jur de 35-40%.” (sursă Ziare.com)

La CTC Print, operăm sub unitatea protejată Cora Print în baza Legii nr. 448/2006 din data de 11.02.2021. În cadrul companiei există 10 persoane angajate pe diferite poziţii precum: confecţioner articole hârtie, operatori PC, ambalatori, imprimeur textil, operatori utilaje şi altele, aceştia având grade de handicap diferite.

Am luat această decizie deoarece considerăm că persoanele cu dizabilităţi au dreptul la condiţii potrivite în care să îşi exercite meseria sau ocupaţia, având astfel şanse egale profesionale în comunitatea din care fac parte.

Colegul nostru, Victor Moise - Operator Proiectare Asistată PC ne-a mărturisit că:

”Sunt o persoană cu handicap locomotor de peste 24 de ani. Consider că la Cora Print am primit o oportunitate profesională deosebită, care îmi permite să îmi exercit dreptul la muncă, să îmi dezvolt abilităţile profesionale şi sociale şi să fiu util, câştigându-mi existenţa în mod corect.

Noi, persoanele cu dizabilităţi, putem dezvolta ambiţie, tenacitate şi răbdare, atribute utile în taskurile repetitive sau plictisitoare, însă atât de necesare.

La Cora Print am avut plăcuta surpriză să descopăr un colectiv foarte prietenos, cu comportament suportiv, care oferă înţelegere, empatie, sprijin şi inspiraţie, susţinând creşterea profesională şi conexiunea socială.

Mulţumesc tuturor!”

Cum susţinem dreptul la muncă pentru persoanele cu handicap

Din 2021, peste 200 de companii din diferite industrii sau instituţii publice din întreaga ţară

au colaborat cu noi şi au beneficiat de avantajele Unităţii Protejate!

Toate aceste proiecte au fost coordonate de Andreea Rus – Manager Producţie.

”Ocazia de a munci într-o firmă care este şi unitate protejată duce la a-ţi dezvolta abilitatea de a creşte oameni, de a le tolera greşelile, de a învăţa din ele şi de a ne accepta unii pe alţii cu bune şi rele. În această echipă amestecăm seriozitatea cu umorul, îndeplinind toate sarcinile trasate cu succes. Interacţiunea într-un colectiv nu este întotdeauna uşoară, indiferent că o persoană are sau nu dizabilităţi. Însă te învaţă să fii mai răbdător, câteodată, e chiar pansament pentru suflet.Efortul pe care l-a depus toată lumea şi rezultatele obţinute, din ultimul timp, sunt de nepreţuit aşa că mă înclin în faţa tuturor.”

La Cora Print ne dorim să oferim produse şi servicii personalizate pentru companiile şi organizaţiile care decid să aibă un rol activ în transformarea comunităţilor. Partenerii noştri de business înţeleg că achiziţiile responsabile social susţin impactul pozitiv şi performanţa economică.

Ce înseamnă Unitate Protejată

”Conform legii, unităţile protejate autorizate reprezintă entităţi de drept public sau privat în cadrul cărora sunt angajate persoane cu handicap, care reprezintă cel puţin 30% din

numărul total al angajaţilor. Produsele/serviciile care pot fi comercializate în cadrul activităţii unităţilor protejate autorizate trebuie să fie realizate prin propria activitate a persoanelor cu handicap angajate, intermedierea fiind interzisă.” (Sursă: anaf.ro)

O facilitate fiscală pe care puţine companii din România o utilizează este decontarea achiziţiilor de la unităţi protejate autorizate.

Legea 448 din 2006 obligă toate firmele care au peste 50 de salariaţi să angajeze în mproporţie de minimum 4% persoane cu handicap. În cazul în care acest procent nu este acoperit, trebuie plătit lunar la stat sub formă de impozit o sumă egală cu jumătate din salariul persoanelor cu handicap ce ar fi trebuit angajate.

Prin Cora Print - Unitate Protejată, cu o parte din banii pe care-i plătiţi statului sub formă de impozit, puteţi achiziţiona produse şi servicii utile business-ului dumneavoastră.

Ce înseamnă Unitate Protejată pentru noi

Sustenabilitate şi bune practici.

Dorim să dăm la o parte cutumele prin care persoanele cu dizabilităţi sunt tratate diferit şi să contribuim la o societate modernă. Ştiaţi că o persoană cu handicap poate practica aproape orice meserie în care dizabilitatea nu reprezintă un impediment în realizarea sarcinilor de zi cu zi? Ideile preconcepute, prezente de multe ori la nivelul întregii societăţi, lipsa de interes, atitudinea uşor superioară sau chiar neştiinţa, stau la baza problemelor de integrare a multor persoane cu dizabilităţi. Ne dorim să reamintim că prejudecăţile pot fi doborâte dacă întelegem că suntem toţi egali şi toţi diferiţi în acelaşi timp.

Din păcate, pe lângă aceste probleme, există multe companii care se folosesc de acest statut în mod ilegal. Prin urmare, încrederea oamenilor de business în astfel de colaborări a scăzut şi preferă să se convingă singuri de existenţa persoanelor cu handicap în compania cu care vor colabora.

În acest scop, la Cora Print oferim audituri interne gratuit pentru a dovedi angajamentul şi bunele practici etice care ne definesc. Printr-o simplă vizită la sediul nostru, puteţi face cunoştinţă cu persoanele care fabrică produsele în cadrul unităţii noastre.

Colegul nostru Ştefan Georgescu ocupă funcţia de operator maşină laminat şi ne-a spus că:

“La Cora Print mă simt senzaţional. Este un sentiment plăcut forfota din zilele aglomerate combinată cu glumele dintre noi şi activităţile zilnice. Nu mă simt diferit faţă de colegii mei, din contră, simt că fac parte dintr-un colectiv unit. Îmi place ceea ce fac şi mă bucur că sunt aici, acum.”

Lupea Lucian este confecţioner-asamblor articole hârtie în cadrul companiei noastre.

“ Mă simt ca într-o familie. Mi s-a dat şansa de a mă încadra într-un colectiv frumos, legând prietenii

deosebite. Viaţa este grea pentru toţi din anumite puncte de vedere, însă aici, în tipografie, tragem împreună şi ne bucurăm de rezultate împreună.”

Ce produse putem oferi

Putem oferi orice produs care are în compoziţie hârtie sau carton şi care poate fi produs în

cadrul tipografiei Cora Print (hârtia de copiator A4; A5; tipizatele; print plotter de mari

dimensiuni; print autocolant; print banner sau mesh; print UV) şi alte elemente de producţie publicitară conform codurilor CAEN:

1723 – Fabricarea articolelor de papetărie;

1812 – Alte activităţi de tipărire;

1330 - Finisarea materialelor textile;

1721 - Fabricarea hârtiei şi cartonului ondulat şi a ambalajelor din hârtie şi carton;

7311 - Activităţi ale agenţiilor de publicitate;

2620 - Fabricarea calculatoarelor şi a echipamentelor periferice;

7733 - Activităţi de închiriere şi leasing de maşini şi echipamente de birou (inclusiv

calculatoare);

7739 - Activităţi de închiriere şi leasing cu alte maşini, echipamente şi bunuri tangibile; 9511 - Repararea calculatoarelor şi a echipamentelor periferice;

2041 - Fabricarea săpunurilor, detergenţilor şi a produselor de întreţinere;

2042 - Fabricarea parfumurilor şi a produselor cosmetice (de toaletă);

1722 - Fabricarea produselor de uz gospodaresc si sanitar, din hârtie sau carton.

Pentru a susţine persoanele cu dizabilităţi, puteţi achiziţiona produse sau servicii de la firme care respectă statutul de unitate protejată, printre care se află şi CORA PRINT.

Ne dorim integrarea persoanelor cu handicap în societate, motiv pentru care angajăm noi colegi la sediul nostru din Alba Iulia! Ne puteţi contacta la datele de mai jos pentru mai multe detalii!

Website: www.ctcprint.ro

Rapoarte de activitate şi alte documente: https://ctcprint.ro/documente-si-rapoarte/ E-mail: office@ctcprint.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO