Info

(P) CREATOR DE INSPIRAŢIE. O campanie aniversară despre puterea exemplului, semnată de Asociaţia ENVIRON

(P) CREATOR DE INSPIRAŢIE. O campanie aniversară despre...

Autor: Publicitate

14.11.2022, 08:00 75

În era tehnologiei, reînnoirea accelerată a bunurilor de folosinţă îndelungată în parte determinată de obsolescenţa programată de producători, în parte de nevoia de a fi mereu în trend, contribuie semnificativ la exploatarea resurselor neregenerabile ale planetei. Deşeurile de echipamente electrice şi electronice (DEEE) reprezintă fluxul de deşeuri cu cea mai rapidă creştere la nivel mondial. În 2021, în lume s-au generat peste 57 milioane de tone de DEEE şi doar 17% din această cantitate au fost colectate şi reciclate corespunzător.

Pentru a marca 15 ani de activitate în domeniul gestionării deseurilor de echipamente electrice şi electronice, Asociaţia ENVIRON a lansat o campanie de conştientizare a importanţei protejării mediului înconjurător: CREATOR DE INSPIRAŢIE. Pornind de la ideea că inspiraţia reprezintă atât primul pas al procesului de respiraţie, inhalarea aerului (curat!) în plămâni, cât şi entuziasmul creator, campania aniversară CREATOR DE INSPIRAŢIEse bazează pe puterea exemplului, amintind că fiecare dintre noi creează zilnic ceva şi are puterea de a-i inspira pe cei din jur.

Astfel 14 profesionişti din domenii total diferite, care au ales să facă din România (oameni şi natură) o sursă de inspiraţie pentru munca lor de zi cu zi, care au în comun pasiunea pentru munca pe care o derulează şi dragostea pentru natură şi-au spus povestea din dorinţa de a fi un exemplu demn de urmat pentru alţii. CREATOR DE INSPIRAŢIE surprinde printr-o serie de video – interviuri, valorile comune ale acestor oameni de succes din ţara noastră, creatori de lucruri sau experienţe autentice şi durabile: de la case şi mâncăruri cu bun gust, haine, meşteşuguri populare sau cadouri până la oameni informaţi, artă, performanţă sportivă, educaţie, ajutor, stare de bine sau schimbare.

„Respectul, empatia şi responsabilitatea sunt acele valori care fac diferenţa dintre oamenii care aleg să recicleze şi cei cărora nu le pasă de ce rămâne în urma lor. Între cei care înţeleg că dreptul fundamental la un mediu sănătos reprezintă în egală măsură şi obligaţia de a-l proteja şi cei care cred că li se cuvine totul. Între oamenii care acţionează şi cei care aşteaptă să se facă.  În ultimii 15 ani, am lucrat în egală măsură cu ambele categorii –  am influenţat comunităţi împreună cu primii şi am luptat asiduu să schimbăm mentalităţile celor din urmă.

Protagoniştii proiectului nostru spun, în 14 feluri, povestea unei Românii mai bune pe care o putem construi cu respect şi dăruire pentru oameni, muncă şi pentru natură. Indiferent cine suntem, indiferent de profesie, vârstă, înfăţişare sau statut, cu toţii avem puterea să creăm lucruri frumoase.”

 a declarat Roxana Puia, Director de Marketing Asociaţia ENVIRON

Asociaţia ENVIRON este una dintre primele organizaţii colective de transfer responsabilitate din România si a gestionat în ultimii 15 ani peste 150.000 tone de DEEE, a creat peste 4000 puncte de colectare deşeuri electrice, a implementat programe de educaţie ecologică în 2000 de şcoli din România şi a derulat sute de acţiuni şi campanii de informare şi conştientizare.

Activitatea de informare, de educare a oamenilor, de schimbare de mentalităţi şi obiceiuri este un proces pe termen lung şi de aceea Asociaţia ENVIRON crede că în munca derulată este nevoie de foarte multă determinare, consecvenţă, pasiune şi convingere în ceea ce promovează pentru că nu este neapărat un domeniu în care rezultatele să vină foarte uşor. Schimbarea pe care o vizează este de fapt o asumare a responsabilităţii în raport cu mediul, la nivelul fiecărui individ, companie sau instituţie. Cu toţii trebuie să fim conştienţi de impactul ecologic al acţiunilor noastre şi să ne schimbăm mindsetul în ceea ce priveşte viaţa pe această planetă.

Deşeurile electrice sunt cele mai nocive tipuri de deşeuri din cauza conţinutului de gaze şi substanţe periculoase, tocmai de aceea absolut toate produsele electronice au inscripţionat simbolul pubelă tăiată care reprezintă interdicţia aruncării acestora la coşul de gunoi, indiferent de dimensiune. Primul pas pentru valorificarea deşeurilor electrice îl reprezintă colectarea selectivă corectă şi predarea lor spre reciclare în centrele special amenajate în acest sens. ENVIRON a dezvoltat o reţea de circa 4000 de puncte naţionale de colectare, dotate cu recipiente speciale pentru deşeurile electrice de mici dimensiuni şi care pot fi localizate cu ajutorul aplicaţiei Unde Reciclăm.

Au contribuit necondiţionat la realizarea campaniei aniversare a Asociatiei ENVIRON, CREATOR DE INSPIRAŢIE:

Alexandru Nagy – regizor, actor şi tenor @ Opera Naţională Bucureşti

Răzvan Popa – preşedinte @ Atelierul Faptelor Bune

Ioana Uretu – antreprenor şi fondator @ Cărţi, Dulciuri şi Flori

Gabriela Atanasov – influencer, content creator şi artist

Alexandru Petricean – Chef @ NOUA. Bucătărie românească

Alina Benea – profesor @ Şcoala Gimnazială nr. 150

Dr. Felix Popescu –  medic @ clinica Dr. Felix Hair Implant 

Iulia Ionescu – jurnalist şi realizator emisiunea  @ I Like IT

Alina Vîlcu – arhitect, designer de interior @ Pianoterra, co-fondator @ Inside Academy

Sarah Joiţoiu – head of sustainability @ eMag

Robert Raţiu – strategist&creative communicator @ 2ActivePR şi activist pentru drepturile comunităţii LGBTQ+

Marius Copil – jucător de tenis în circuitul ATP Challenger Tour şi component al echipei României în Cupa Davis

Clara Rotescu – designer şi preşedintele Federaţiei Române de Design Vestimentar şi Accesorii

Alexandru Ilinca – meşter opincar, ultimul opincar al Olteniei

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO