Info

(P) Creştere de peste 30% a cifrei de afaceri pentru PharmaFarm şi Gedeon Richter Farmacia în primele trei luni ale anului 2017

(P) Creştere de peste 30% a cifrei de afaceri pentru...

Autor: PharmaFarm

23.05.2017, 09:00 1419

Potrivit raportului financiar al grupului Gedeon Richter, divizia de distribuţie şi retail, alcătuită din distribuitorul PharmaFarm S.A. şi lanţul de farmacii Gedeon Richter Farmacia S.A., a înregistrat în primele trei luni ale anului 2017 vânzări de 53,9 milioane de euro, în creştere cu 32,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior. Ambele subsidiare din România au realizat în primul trimestru 79% din cifra de afaceri a întregii divizii de distribuţie şi retail de medicamente a grupului internaţional.

Conform aceluiaşi raport, grupul Gedeon Richter a înregistrat la nivel internaţional în primele trei luni din 2017 vânzări de 364,6 milioane de euro, cu 27,3% mai mult comparativ cu acelaşi interval al anului trecut.

„Începutul de an a fost unul din nou foarte bun pentru PharmaFarm, înregistrând o creştere de peste 30% faţă de primul trimestru din 2016. Vânzările către farmaciile independente şi către spitale au avut o contribuţie importantă la această creştere a cifrei de afaceri. Pentru a susţine trendul pozitiv, în următoarea perioadă planificăm extinderea semnificativă a depozitului regional din Cluj şi investiţii continue în asigurarea celor mai noi tehnologii de transport în domeniul distribuţiei pharmaceutice.

La fel de important în primul trimestru al anului 2017 a fost şi faptul că farmaciile Gedeon Richter au realizat o creştere a cifrei de afaceri cu peste 10%.

Suntem optimişti că vom păstra această tendinţă ascendentă pentru PharmaFarm şi Gedeon Richter Farmacia şi în următoarele luni ale anului 2017”, a declarat Gabor Teleki, Directorul General al PharmaFarm.

Raportul financiar menţionează că în România vânzările de medicamente din portofoliul propriu Gedeon Richter s-au ridicat la 7,6 milioane de euro, cu o creştere de 5,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Înfiinţat în 1901, grupul Gedeon Richter este unul dintre cei mai importanţi producători de medicamente din Centrul şi Estul Europei şi deţine cel mai mare Centru de Cercetare şi Dezvoltare din regiune în care activează peste o mie de specialişti. Este prezent în 45 de ţări cu cinci unităţi de producţie, 29 de reprezentanţe şi 38 de subsidiare comerciale, având peste 11.000 de angajaţi. În prezent, Gedeon Richter are peste 1.500 de angajaţi în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO