Info

(P) Criminalitatea informatică este o afacere. Nu o lăsa să afecteze afacerea ta

Autor: Publicitate

09.08.2022, 10:57 75

Până în 2025, costul global al criminalităţii informatice va ajunge la 10 trilioane de dolari, conform Cybercrime Magazine, în timp ce atacurile de tip ransomware au devenit cele mai populare, reprezentând 31% din total, conform raportului Orange Business Internet Security 2021. Majoritatea operaţiunilor comerciale depind de internet, expunând datele şi resurse organizaţiilor la diferite ameninţări cibernetice. De aceea, într-un context de lucru care nu se poate petrece în afara mediului digital, fiecare companie trebuie să aibă o soluţie de protecţie. Specialiştii Orange Business Services dezvoltă întregul sistem de securitate cibernetică al unei organizaţii de la audit pentru identificarea nevoilor şi până la implementare şi suport tehnic.

O ameninţare de securitate cibernetică poate fi orice, între o eroare minoră dintr-un cod şi o acţiune complexă asupra unui mediu cloud. Atributul ce ar caracteriza cel mai bine o soluţie de securitate cibernetică este eficienţa, care se traduce prin capacitatea să prevină, să mitigheze sau să respingă atacuri cibernetice. Măsurarea eficienţei unei soluţii de securitate cibernetică se face în raport cu atingerea a trei obiective cheie:

  • Protejarea confidenţialităţii informaţiilor/datelor
  • Conservarea integrităţii informaţiilor/datelor
  • Asigurarea disponibilităţii informaţiilor/datelor

Soluţiile Orange Business Services (OBS) de securitate cibernetică sunt dovedite a fi eficiente, datorită efortului continuu şi susţinut de a dezvolta răspunsuri adecvate ameninţărilor cibernetice potenţiale sau manifestate, dar şi datorită investiţiilor în dezvoltarea unor metode inovatoare de contracarare a acestor ameninţări.

O soluţie de securitate cibernetică eficientă este construită cu numeroase niveluri de apărare, folosind tehnologii, procese, oameni şi instrumente capabile să genereze un context de apărare reală înainte, în timpul sau ulterior atacurilor cibernetice.

O parte dintre serviciile furnizate de Orange Business Services pentru protejarea afacerilor sunt centrele de scrubbing, firewall-urile de ultimă generaţie, protecţiile anti-malware, soluţiile antivirus, protecţiile pentru e-mail şi servere WEB, protecţiile împotriva pierderii sau scurgerii de date.

Toate acestea sunt integrate prin procese solide, corect şi inteligent definite, alături de instrumente ce permit scanarea vulnerabilităţilor şi monitorizarea evenimentelor. Mai mult, Orange Business Services are o echipă de profesionişti capabili să facă analize complexe ale incidentelor şi să asigure consultanţă pentru clientii săi.

Principalele beneficii ale soluţiilor integrate de securitate cibernetică Orange Business Services, care pot adresa toate nivelurile de securitate cibernetică:

  • Protejarea operaţiunilor, inclusiv continuitatea lor
  • Protejarea informaţiilor personale
  • Protejarea productivităţii
  • Respingerea programelor malware
  • Prevenirea adware şi spam
  • Asigurarea de suport experţilor IT ai clienţilor

Orange Business Services are, la nivel global, echipe de specialişti care livrează soluţii profesionale de securitate cibernetică, atât pentru companiile din Grupul Orange, cât şi pentru clienţii externi. Aceste echipe urmăresc îmbunătăţirea continuă şi identificarea modului optim de răspuns pentru fiecare categorie de ameninţare în parte. Toate acestea au dus la un impact pozitiv asupra satisfacţiei clienţilor şi la o creştere continuă a calităţii serviciilor etalon pe care Orange Business Services îl menţine la un nivel performant, indiferent că este vorba despre clienţi interni sau externi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO