Info

(P) Cu SeniorCPM, Parmafood a redus cu 50% timpul de planificare bugetară

(P) Cu SeniorCPM, Parmafood a redus cu 50% timpul de...

Autor: Publicitate

18.09.2019, 08:00 502

Cu o cifra de afaceri de peste 24 milioane euro, Parmafood este unul dintre principalii distribuitori de alimente si bauturi din Romania, cu peste 3000 de produse si 120 branduri internationale in portofoliu. Distribuitorul Parmafood a redus la jumatate timpul dedicat operatiunilor de planificare bugetara si rapoartare cu solutia CPM de la Senior Software.

Parmafood Group Distribution a inlocuit programale invechite de tip Excel cu o solutie moderna de planificare bugetara ce include si functionalitati de BI (Business Intelligence). Este vorba despre sistemul CPM de la Senior Software, cu ajutorul caruia distribuitorul a automatizat complet procesul de planificare bugetara si raportare financiara, timpul alocat acestor operatiuni fiind redus cu 50%.

Implementarea solutiei SeniorCPM continua o colaborare de succes de peste 10 ani intre Parmafood si Senior Software. Investitia a avut la baza nevoia de a urmari mai eficient raportul lunar de profit si pierdere (P&L) pe divizie/brand/produs si de a realiza cu acuratete bugetul pentru vanzari si cheltuieli la nivel de produs si client.

“Printre beneficiile obtinute dupa implementarea sistemului SeniorCPM se numara: in primul rand, inlocuirea fisierelor Excel; reducerea cu 50% a timpului alocat organizarii si consolidarii bugetului; un control sporit asupra cheltuielilor la nivel de responsabil de buget; posibilitatea de a urmari in timp real evolutia marjei de profit la nivel de produs si scaderea timpului de livrare a rapoartelor manageriale”, a specificat Adrian CainamisirDirector Operatiuni Parmafood.

Solutia dispune de numeroase functionalitati, cu ajutorul carora Parmafood:

  • Realizeaza automat bugetul lunar de vanzari si cheltuieli la nivel de produs si client
  • Calculeaza automat si urmareste raportul de profitabilitate la nivel de articol
  • Estimeaza tipurile de costuri din facturile de tip discount off-invoice
  • Puncteaza estimarile de facturi suport furnizori si discount clienti cu facturile sosite ulterior direct in sistem
  • Calculeaza si urmareste raportul Profit&Loss (profit si pierderi), incluzand estimarile de discounturi acordate si primite
  • Urmareste distinctiv pe Key Account, HoReCa si Retail a tuturor veniturilor si cheltuielilor repartizate pana la nivel de SKU si partener
  • Detaliaza si monitorizeaza cheltuielile (clasificare – directe, indirecte; repartizare in functie de SKU si partener; mapare in bugetul de cheltuieli; urmarire cheltuieli actuale vs. buget)
  • Aloca facturile de servicii pe centre de cost
  • Repartizeaza cheltuielile logistice pe articol, dupa tipul operatiunii de livrare
  • Emite rapoarte de profitabilitate la nivel de SKU pana la contribution margin
  • Defineste si gestioneaza promotiile si ofertele din procesul de achizitii si vanzari

Din portofoliul de solutii Senior Software, Parmafood utilizeaza si sistemele ERP si SFA. Acestea, impreuna cu solutia CPM pentru managementul performantei, le ofera managerilor companiei o viziune de ansamblu asupra intregii afaceri, astfel incat sa poata lua decizii mai bune de business.

Senior Software, cu care am inceput colaborarea acum 10 ani, a dat dovada ca este partenerul ideal pentru afacerile de distributie, deoarece acorda o atentie deosebita identificarii corelatiilor corespunzatoare pentru eficientizarea activitatilor de business”, a subliniat Eugen SavuDirector General Parmafood.

Vezi studiul de caz VIDEO!

Despre Parmafood Group Distribution

Infiintata in 2011, Parmafood acopera toate segmentele de distributie la nivel national: K.A., HoReCa si Retail Traditional, iar oferta de produse se adreseaza restaurantelor si pizzeriilor, cluburilor/barurilor si bucatariei internationale.

Despre Senior Software

Fondata in 2003, Senior Software este singurul furnizor de sisteme software din Romania cu un pachet complet de solutii integrate. Compania a realizat peste 400 de implementari de succes, utilizand cele mai noi tehnologii de la Microsoft alaturi de platforme testate la nivel international precum Tableau Software sau Logistics Vision Suite de la Mantis Informatics.

Senior Software a pornit businessul cu o singura divizie iar, in prezent, dispune de 6 divizii prin care se implementeaza sisteme intuitive de tip ERP, BI, SCM, MES, E-commerce şi Hardware. Compania isi desfasoara activitatea in patru locatii din Romania (Bucuresti, Constanta, Cluj, Iasi) cu o echipa formata din aproximativ 150 de angajati, fiind unul dintre principalii furnizori de sisteme software integrate din Romania.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO