Info

(P) Cum faci afaceri mai inteligent şi mai rapid? Foloseşti tehnologia

(P) Cum faci afaceri mai inteligent şi mai rapid?...

Autor: Publicitate

18.10.2019, 14:55 310

În urmă cu zece ani, a fi o companie digitală însemna pur şi simplu adoptarea şi utilizarea unor soluţii IT sau crearea unui website cu prezentarea servicilor companiei. În prezent, să fii digital înseamnă inovaţie constantă, decizii rapide bazate pe date obţinute în timp real prin integrarea tehnologiilor corecte în toate departamentele, dar şi dezvoltarea forţei de muncă şi a unei culturi care să susţină obiectivele companiei.

În contextul actual, în care durata medie de viaţă a unei companii a scăzut la doar 20 de ani (comparativ cu anii ’60 când era de 60 de ani), organizaţiile sunt obligate să inoveze mai mult pentru a-şi asigura profitabilitatea de durată.

În acest context, cei mai mulţi lideri de afaceri recunosc importanţa soluţiilor digitale pentru eficientizarea activităţii şi transformarea companiilor lor în organizaţii inteligente, dar nu ştiu întotdeauna cum trebuie abordată sau cum se realizează implementarea schimbării.

Conform PwC CEO Survey 2019 “76% dintre directorii generali din România sunt de acord că Inteligenţa Artificială va schimba în mod semnificativ modul în care vor face afaceri în următorii 5 ani”.

Imperativele eficientizării forţează organizaţiile să adopte soluţii integrate de tip enterprise resource planning, iar SAP, liderul modial în această zonă, oferă o serie de aplicaţii care adresează toate funcţiile operaţionale şi administrative ale unei organizaţii. Pe de altă parte, societatea în care traim se dezvoltă în mod constant iar companiile trebuie să facă un pas în fată şi să adopte soluţii având la bază AI şi RPA, în primul rând pentru procesele de back-office,precum departamentul financiar sau cel al resurselor umane, automatizarea oferind  avantaje mult mai mari, precum şi noi modalităţi de soluţionare a problemelor, crearea de noi experienţe, decizii informate şi accelerarea performanţei în afaceri. Dar pentru asta, este nevoie de o abordare holistică a companiei, însemnând: oameni, departamente, procese şi tehnologie.  

Mulţi furnizori de tehnologie creează însă doar un ritm operaţional în jurul unei platforme, fără să acorde atenţie alinierii acesteia cu strategia companiei şi cu gestionarea eficientă a riscurilor şi schimbărilor. În multe astfel de situaţii companiile nu folosesc decât în mică masură potenţialul datelor deţinute de organizaţie şi nici nu au o strategie despre cum să evolueze de la un mod reactiv de operare catre unul cognitiv bazat pe date

În prezent, nu mai putem vorbi doar de simpla implementare a unor sisteme IT, ci despre crearea unei experienţe diferite pentru clienţi şi angajaţi. Solutiile trebuie să fie fundamentate în mod clar pe strategia generală a unei organizaţii, pentru ca acestea să obţină maximum de avantaje. Este vorba despre înţelegerea nevoilor şi de a vedea dincolo de optimizări şi îmbunătăţiri, în condiţiile în care companiile identifică oportunităţi, dar se confruntă cu provocări determinate de progresele tehnologice.

PwC România este clasat printre cei mai buni consultanţi în soluţii digitale de către analiştii liderilor din industrie, tocmai pentru că ajută clienţii să profite la maxim de beneficiile solutiilor integrate, potentialele automatizării precum şi monetizarea datelor.  Instrumentele integrate tehnice, de leadership şi evaluare sunt adaptate întregului proces de transformare digitală: definirea strategiei de afaceri, a etapelor procesului, implementarea, gestionarea riscurilor şi a schimbărilor ce pot perturba activitatea.

Pentru a susţine societatea şi mediul de afaceri în procesul de transformare digitală, PwC a lansat programul ”New world, New skills”, în cadrul căruia vor fi investiţi 3 miliarde de dolari în următorii patru ani. Îmbunătăţirea competenţelor digitale ale celor 276.000 de angajaţi de la nivel global şi dezvoltarea de noi tehnologii sunt principalele direcţii ale acestui plan.

“Dacă rata de schimbare din exteriorul companiei o depaşeşte pe cea din interiorul acesteia, sfarşitul este aproape” spunea Jack Welch, Chairman şi CEO al General Electric. În acest context, fiecare companie, indiferent de industrie, va fi afectată de transformarea digitală şi va fi responsabilitatea directorilor generali de a lua deciziile corecte pentru deveni relevanţi în mediul digitalizat şi de a creşte şi  preveni ameninţările competitive.

PwC România va fi prezentă pe 24 octombrie la cea mai mare conferinţă anuală dedicată tehnologiilor SAP. Anul acesta, agenda SAP NOW se concentrează pe explorarea viitorului companiilor inteligente în economia bazată pe experienţe: Explore the Future of Intelligence – Experience Economy.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO