Info

(P) Cum găsiţi jantele potrivite pentru maşina dvs.

(P) Cum găsiţi jantele potrivite pentru maşina dvs.

Autor: Publicitate

27.06.2022, 08:15 65

Jantele din aliaj sunt fabricate din metale uşoare - de obicei aluminiu cu alte câteva elemente. Acesta îmbunătăţeşte performanţa şi manevrabilitatea prin creşterea acceleraţiei şi reducerea distanţei de frânare, precum şi prin reducerea presiunii asupra suspensiei. În condiţii de condus extreme, jantele din aliaj disipă mult mai bine căldura de la componentele frânelor decât jantele din oţel.

Jantele din oţel oferă o alternativă mai accesibilă la jantele din aliaj şi sunt foarte populare pentru utilizarea pe timp de iarnă, unde condiţiile pot fi dure. Dacă loviţi o bordură sau două, este mai puţin probabil să le deterioraţi aspectul.

 

Avantajele jantelor din aliaj

- Maximizaţi economia de combustibil

- Reducerea greutăţii: cu 20% mai puţin decât jantele convenţionale din oţel

- Accelerare şi frânare mai bune

- Manevrabilitate îmbunătăţită: mai puţină deformare în viraje

- Se utilizează numai aliaj de înaltă calitate

- Aspectul îmbunătăţit al vehiculului dumneavoastră

 

Toate jantele sunt testate pentru a depăşi standardele JWL, VIA şi SAE în ceea ce priveşte oboseala radială, rezistenţa la impact, rezistenţa la încovoiere, scurgerile de aer şi multe altele. Totodată, sunt testate împotriva coroziunii cu un proces accelerat de pulverizare a sării (CASS)

Idei jante aliaj 16 - oferte

Jantele din aliaj îmbunătăţesc foarte mult aspectul maşinii dumneavoastră, dar beneficiile nu se limitează la stil.

De fapt, motivul pentru care jantele din aliaj sau "mags" au apărut pentru prima dată pe maşinile de curse de înaltă performanţă şi pe bolizi cu peste şaizeci de ani în urmă este de ordin tehnic, nu estetic.

După cel de-al Doilea Război Mondial, o mare parte din tehnologia perfecţionată în aviaţia militară a fost transferată în industria auto. Printre materialele utilizate se numărau aluminiul şi magneziul, ceea ce a dat naştere la termenul de roţi "mag".

Opinii jante aliaj 16: descoperă ideile

Magneziul era un material bun pentru curse sau pentru alte utilizări pe termen scurt, dar era prea fragil pentru utilizarea pe şosea. Aluminiul a devenit metalul preferat. Motivul pentru care le numim "jante din aliaj" este acela că sunt fabricate dintr-un amestec de 94% aluminiu, 4% siliciu şi 2% alte elemente.

Aluminiul este mai rezistent decât oţelul şi poate fi utilizat pentru aceleaşi sarcini nominale, cântărind cu 20% mai puţin.

Performanţele unui vehicul vor fi îmbunătăţite atunci când se elimină orice greutate inutilă. Dar ştiaţi că şi jantele mai uşoare au avantajele lor? Jantele au nevoie de energie pentru a avansa sau a încetini. Imaginaţi-vă o maşină şi o bicicletă suspendate una lângă alta în aer. Acum încercaţi să învârtiţi o roată pe fiecare dintre ele. Veţi vedea că, cu acelaşi efort, roata bicicletei se va roti mult mai repede decât roata maşinii. Masa rotativă este mai mică decât cea a maşinii şi va oferi mai puţină rezistenţă. Prin urmare, reducerea greutăţii jantelor vă va oferi, de obicei, o performanţă de 3 ori mai mare.

Astfel, maşina dumneavoastră va avea o acceleraţie, o frânare şi o economie de combustibil mai bune.

Un set de roţi mai uşoare va îmbunătăţi, de asemenea, manevrabilitatea vehiculului dumneavoastră. Greutatea redusă de pe partea nesuspendată va permite sistemului de suspensie să reacţioneze mai rapid şi mai eficient la curbe şi imperfecţiuni ale drumului.

Idei jante aliaj 16: descoperă ofertele

În concluzie, un set frumos de jante din aliaj nu numai că va îmbunătăţi aspectul maşinii dvs., dar vă va economisi combustibil şi vă va oferi o performanţă generală mai bună.

Evident, există şi câteva dezavantaje ale jantelor din aliaj. Preţul mai mare decât al jantelor din oţel este unul dintre ele, deşi, dacă ţinem cont de beneficiile unora faţă de celelalte, preţul este justificat. Totuşi, tocmai preţul mai redus al jantelor din oţel face ca majoritatea autoturismelor noi să vină din fabrică dotate cu asemenea jante.

Ideal, însă, dat fiind că trăim într-o ţară în care este obligatorie trecerea la cauciucuri de iarnă, este să avem câte un set de jante din fiecare, cele din oţel fiind preferate de şoferi iarna.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO