Info

(P) Cum îmbunătăţeşte digitalizarea calitatea actului medical? Valentin Preda, Board Member htss: Digitalul a remodelat în bine experienţa medic-pacient

(P) Cum îmbunătăţeşte digitalizarea calitatea...

Autor: Publicitate

29.09.2022, 08:00 169

Revoluţia digitală schimbă din ce în ce mai mult modul în care sunt gestionate procesele din domeniul Sănătăţii, făcându-le mai eficiente, oferind în acelaşi timp o calitate mai bună a serviciilor şi reducând timpii de răspuns pentru pacienţi. Multe dintre inovaţiile din industria Sănătăţii au ca scop îmbunătăţirea speranţei de viaţă, a proceselor de diagnosticare şi a eficienţei mediului de asistenţă medicală, în ansamblu.

În România, de peste 10 ani, htss militează activ pentru digitalizarea industriei, punând la dispoziţia clienţilor săi o paletă foarte larga de soluţii software de business pentru companii din domeniul medical, pharma şi nu numai. Misiunea htss este de a ajuta companiile din acest sector să ofere servicii şi experienţe remarcabile pacienţilor.

„Deoarece inovarea joacă un rol esenţial în durabilitatea sistemelor de sănătate, managerii trebuie să înţeleagă cum noile abordări, bazate pe tehnologii disruptive ca inteligenţa artificială sau învăţarea automată, pot oferi beneficii economice pe termen lung. Aceste tehnologii vor juca un rol crucial în creionarea viitorului, sprijinind gestionarea atât a sarcinilor administrative, cât şi a datelor medicale, şi permiţând cooperarea cu alte organizaţii pentru a face mai rapid accesul la rezultatele diagnosticului.”, consideră Valentin Preda, Board Member htss

 

Tendinţe tehnologice în contextul actului medical

De la aplicaţiile medicale mobile şi software-uri care sprijină deciziile clinice pe care medicii le iau în fiecare zi, până la inteligenţa artificială şi învăţarea automatizată, tehnologia a condus la o adevărată revelaţie în domeniul asistenţei medicale. Instrumentele digitale de sănătate au un potenţial imens în a îmbunătăţi capacitatea de a diagnostica şi trata cu precizie bolile. Soluţiile actuale înseamnă platforme, conectivitate, programe specifice, analiza datelor şi multe altele.

 

Analiza datelor şi importanţa ei în actul medical

Analiza datelor este una dintre cele mai mari schimbări tehnologice în domeniul Sănătăţii. Informaţiile utile derivate din cantităţi masive de date conduc la stabilirea rapidă şi corectă a unui diagnostic. De exemplu, platformele şi aplicaţiile care stochează, transmit şi analizează datele medicale pot fi utilizate pentru a identifica pacienţii care sunt candidaţi pentru terapii specifice. Mai mult, tehnologiile devin atât de avansate încât roboţii şi asistenţii virtuali pot înregistra în timp real datele din timpul procedurilor medicale.

 

Inteligenţa artificială

Având în vedere toate informaţiile valoroase rezultate din analiza datelor, este important să existe tehnologii care să transforme aceste informaţii în soluţii care facilitează diagnosticul, îmbunătăţesc intervenţiile predictive şi optimizează productivitatea clinicilor.

Există dovezi clare, deja, care arată că utilizarea soluţiilor bazate pe inteligenţă artificială cresc productivitatea companiei, ajută la eficientizarea costurilor şi transformă în mod pozitiv calitatea serviciilor de asistenţă medicală. De asemenea, inteligenţa artificială oferă experienţe superioare şi personalizate pacienţilor.

Digitalizarea din domeniul medical a dat naştere la numeroase instrumente şi resurse care transformă prestarea serviciilor de sănătate. Putem discuta despre programe care fac tot mai accesibile informaţiile pacienţilor şi păstrează datele acestora în siguranţă, în cloud. Au trecut vremurile în care oamenii aşteptau un telefon de la medic doar pentru a afla rezultatele analizelor. Datorită dosarelor electronice de sănătate (EHR), de exemplu, pacienţii pot vizualiza cu uşurinţă rezultatele testelor, facturile, istoricul medical şi multe altele, direct din portalul pentru pacienţi, de pe un desktop sau de pe un dispozitiv mobil. Digitalul a remodelat în bine experienţa medic-pacient.”, continuă Valentin Preda.

 

Cum contribuie htss la digitalizarea sistemului medical?

htss ajută companiile din domeniul medical şi pharma să parcurgă drumul digitalizării, prin varietatea soluţiilor pe care le oferă. Indiferent dacă este vorba despre o platformă custom sau de un produs deja existent, un expert htss va înţelege rapid nevoia de business şi va creea o soluţie care să rezolve acea problemă. În portofoliul htss vei găsi o gamă largă de soluţii personalizate pentru fiecare tip de business, dintre care: o platformă pentru managementul farmaciilor, clinicilor şi spitalelor, aplicaţie de planificare automatizată a turelor de lucru, platformă de telemedicină, platormă de e-learning, precum şi multe alte produse personalizate. 

Pentru mai multe detalii, vizitează site-ul htss.

 

Despre High-Tech Systems & Software

Htss este o companie IT&C specializată în furnizarea de soluţii software de business. Înfiinţată în 2012, htss şi-a dezvoltat rapid portofoliul de clienţi datorită preocupării pentru inovare, suport rapid şi de calitate. Astăzi, portofoliul companiei numără peste 1000 de clienţi din 11 ţări, printre cele mai căutate soluţii proprii fiind: Pharmaceutical – software de gestiune a farmaciilor; telemedica – soluţie de telemedicină; omnimedica – solutie software pentru clinici si spitale; shiftin – software de planificare automata a turelor de lucru sau mindclass – platformă de e-learning.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO