Info

(P) Cum putem avea spitale moderne şi sigure – soluţiile KADRA, cel mai mare şi vechi furnizor de soluţii integrate de acces din România

(P) Cum putem avea spitale moderne şi sigure –...

Autor: Publicitate

10.11.2021, 09:24 139

27 de ani de experienţă, 5000 de soluţii de acces şi 80 de intervenţii în spitale de stat şi private din toate regiunile ţării, concretizate în mai mult confort şi siguranţă sporită pentru pacienţi şi personalul medical – astfel se poate rezuma în câteva cuvinte şi strict cantitativ portofoliul în domeniul medical al KADRA, cel mai mare şi cel mai vechi furnizor de soluţii integrate de acces, „doctori” în uşi medical

Compania românească a oferit soluţii pentru zona medicală încă de la primele proiecte de spitale private din Romania, iar din 2013, odată cu înfiinţarea Tormed, inginerii specializaţi ai diviziei au venit în întâmpinarea necesităţilor specifice spitalelor cu o gamă completă de aplicaţii bazate pe tehnologii de ultimă oră. Soluţiile KADRA destinate sistemului medical sunt la standarde europene, oferite de furnizori cu tradiţie în domeniu din Germania, Italia, Elveţia, Polonia sau Spania.

În cele aproape trei decenii de existenţă pe piaţă, KADRA a participat la zeci de proiecte de reabilitare şi la toate proiectele de spitale publice noi din România. Clinica Polisano Sibiu, Spitalul Mioveni, Regina Maria Băneasa, Spitalul de copii Gomoiu, Sfântul Ioan cel Nou Suceava, Spitalul Judeţean Oradea, Spitalul de Urgenţă din Baia Mare, Spitalul Filantropia sau Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta sunt doar câteva dintre instituţiile medicale care se bucură astăzi de soluţii de acces moderne care transformă experienţa trăită de medici şi pacienţi imediat ce păşesc pe poarta spitalului.

Portofoliul KADRA - De la uşi speciale pentru prevenirea răspândirii infecţiilor intraspitaliceşti, la uşi rezistente la foc şi parcări complet automatizate pentru spital

De la protecţia contra incendiilor, necesitatea de limitare a infecţiilor intraspitaliceşti, crearea unor fluxuri corecte în desfăşurarea activităţii şi până la managementul resursei umane sau al parcărilor, spitalele din România au o listă lungă de probleme care aşteaptă să fie rezolvate, iar divizia specializată de ingineri ai KADRA a gândit soluţii pentru fiecare dintre aceste nevoi. Portofoliul KADRA include uşi curate pentru saloane, uşi ermetice şi semiermetice pentru sălile de operaţii, uşi rapide pentru intrările ambulanţelor, usi rezistente la foc sau radiaţii, unele special gândite pentru persoanele cu dizabilităţi, dar şi aplicaţii pentru gestionarea eficientă a resurselor umane. Şi pentru că primul contact al pacienţilor şi medicilor cu spitalele începe chiar din parcare, KADRA a implementat sisteme complet automatizate de gestionare a acestor spaţii, cu costuri minime pentru instituţiile medicale şi posibilitatea de a se transforma într-o sursă de venit suplimentar pentru spitale. Soluţiile KADRA de automatizare şi management al căilor de acces asigură nu doar o circulaţie liberă în spitale, ci conferă mult mai multă siguranţă şi confort pacienţilor şi personalului medical. 

Spitale mai sănătoase cu soluţiile de acces de la KADRA

Sistemele de acces sunt proiectate de KADRA astfel încât să răspundă necesităţilor complexe şi specifice ale spitalelor, de a asigura un mediu cât mai curat şi confortabil fizic şi psihic. KADRA a introdus în România prima uşă batantă de salon, special proiectată să prevină infecţiile intraspitaliceşti. După doi ani de cercetări, proiectare şi testare, după consultări cu medici, manageri de spital, arhitecţi, antreprenori, constructori şi furnizori, ascultând cerinţele fiecărei părţi, KADRA a construit împreună cu partenerii internaţionali uşa medicală batantă Tormed S, cea mai bună şi sigură uşă de salon. Aceasta previne transmiterea infecţiilor nosocomiale, se deschide fără atingere, elimină riscul contaminării cu agenţi patogeni şi este rezistentă la agenţii de curăţare. Aceeaşi modalitate de lucru a fost folosită şi pentru proiectarea uşilor rezistente la foc, a ferestrelor de transfer a instrumentarului medical, a uşilor pentru sălile de operaţii, parcărilor total automatizate etc. Dialogul între toate părţile implicate în construcţia sau reconstrucţia spitalelor este cea mai sigură şi scurtă cale de a avea clădiri medicale „sănătoase” în România şi de a asigura un flux corect al activităţilor, care să protejeze pacienţii şi să faciliteze munca medicilor.

KADRA oferă soluţii personalizate de acces

KADRA este singurul one-stop-shop din România, care îşi asistă clienţii de la faza de consultanţă, proiectare şi montaj până la service şi mentenanţă. De asemenea, soluţiile de acces sunt personalizate în funcţie de necesităţile proiectului. Aceasta înseamnă concret economie de timp şi bani şi rezultate mult mai bune. Gama completă de soluţii oferite de KADRA asigură optimizarea costurilor, pentru că nu există intermediari. Nu în ultimul rând, serviciile KADRA au acoperire naţională. Spitale mari din Transilvania, Muntenia şi Moldova se bucură în acest moment de sisteme moderne de acces, igienice, rapide, proiectate în funcţie de necesităţile specifice ale fiecărei instituţii medicale.

Soluţiile KADRA de protecţie la foc pentru spitale şi clinici medicale

 Recentele incendii care au avut loc în spitale, soldate cu pierderi de vieţi omeneşti şi răniţi greu de îngrijit în ţară au demonstrat încă o dată cât de importantă este introducerea în instituţiile de îngrijire a sănătăţii a sistemelor de protecţie la foc. Siguranţa pacienţilor şi a personalului medical trebuie să fie o prioritate, iar din acest punct de vedere, KADRA a dezvoltat soluţii acreditate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi conforme cu standardele europene. Cortinele şi uşile de protecţie la fum şi foc din portofoliul KADRA, montate deja la spitale mari din reţeaua de stat şi privată asigură protecţia căilor de acces şi astfel salvează vieţi omeneşti. Uşile rezistente la foc sunt disponibile în mai multe variante, cu agrement de rezistenţă la foc pentru 30, 60, 90 şi 120 de minute, sunt construite din înveliş galvanizat din oţel, reversibile, cu garnituri termoexpandabile şi se pot monta opţional şi geamuri rezistente la foc, bară antipanică sau praguri retractabile.

Parcări moderne cu costuri minime, transformate în sursă de venit pentru spitale

Spitalul Sfantul Ioan cel Nou din Suceava sau Spitalul Judetean de Urgenta si Spitalul de Recuperare din Cluj-Napoca ofera astăzi o experienţă cât se poate de confortabilă pacienţilor şi personalului medical odată ce trec de porţile spitalelor. Discuţiile cu managerii instituţiilor medicale au pus în evidenţă necesitatea identificării unor soluţii pentru rezolvarea problemei locurilor de parcare din spitale. Iar sistemele de management al parcărilor propuse şi implementate de KADRA rezolvă nu doar problema lipsei de confort şi siguranţă, ci sunt şi o sursă de venit suplimentar pentru spitale. Complet automatizate, aceste sisteme nu necesită angajarea de personal suplimentar, plăţile se fac la case automate, service-ul şi mentenanţa sunt asigurate 24/24 si 7/7 şi se pot realiza şi de la distanţă – maximum de confort cu minimum de resurse.

Transformările radicale ale celor peste 80 de spitale în care au fost montate sistemele de automatizare şi management al căilor de acces de la KADRA dovedesc că prin implicarea tuturor celor responsabili spitalele din România se pot însănătoşi. Pot deveni spaţii moderne, confortabile şi sigure, cu design prietenos şi multiple facilităţi, zone „curate”, în care medicii să-şi poată face meseria aşa cum trebuie, iar recuperarea sănătăţii pacienţilor să fie singura prioritate.  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO