Info

(P) Cum schimbă modul de lucru hibrid practicile de securitate în organizaţii?

(P) Cum schimbă modul de lucru hibrid practicile de...

Autor: Publicitate

13.07.2022, 09:00 4923

Schimbările din ultimii câţiva ani pe plan economic şi cele impuse de pandemie au obligat organizaţiile din toate industriile să reinventeze modul în care vor lucra angajaţii lor de acum înainte.

Conform studiului Hybrid Work Maturity realizat recent de IDC în colaborare cu Cisco, 45% dintre liderii de business şi tehnologie spun că modelul de lucru la distanţă şi cel hibrid vor deveni o parte integrantă a practicilor de lucru în viitor, iar 93% intenţionează să investească mai mult în această zonă în 2022. Organizaţiile se află în diferite etape în ceea ce priveşte gradul de maturitate al sistemului de lucru hibrid şi adoptă politici noi care vin cu moduri digitale de lucru – atât pentru angajaţi, cât şi pentru clienţi. Organizaţiile se confruntă, totodată, cu o nouă cultură a muncii, în care graniţele personale şi profesionale sunt estompate. Astfel, sunt implementate diverse şi multiple tehnologii pentru a creşte productivitatea angajaţilor, pentru a spori agilitatea şi pentru a îmbunătăţi interacţiunea cu clienţii, partenerii şi angajaţii.

Organizaţiile mai puţin mature se concentrează asupra unor provocări precum stabilirea unui nivel de încredere în propriii angajaţi că îşi vor duce la îndeplinire sarcinile de serviciu. Organizaţiile mai mature, însă, ajustează practicile de securitate pentru a se adapta unor medii de lucru complexe, care se bazează pe automatizare.

Indiferent de gradul de maturitate al unui organizaţii în ceea ce priveşte munca în sistem hibrid, departamentele IT sunt supuse unei presiuni uriaşe, deoarece conectarea angajaţilor care lucrează în sistem hibrid şi securizarea acestora au crescut în complexitate, fiind tot mai expuşi ameninţărilor de securitate.

Pentru a se asigura de succesul modelului de lucru hibrid, organizaţiile au nevoie de o abordare diferită a securităţii. Accentul trebuie pus pe instruirea angajaţilor în materie de securitate, pe transformarea reţelelor pentru a oferi acces securizat indiferent de unde se conectează utilizatorii, pe adoptarea unei metodologii Zero Trust pentru a asigura accesul securizat la distanţă de oriunde şi pentru orice dispozitiv.

O strategie de securitate de tipul Zero Trust porneşte de la premisa că întreaga reţea este nesigură şi trebuie verificată identitatea tuturor utilizatorilor, aplicaţiilor sau echipamentelor, iar protecţia trebuie oferită încă din zona de acces. Echipele IT obţin o vizibilitate mai bună asupra utilizatorilor şi dispozitivelor datorită stabilirii unui nivel iniţial de încredere la fiecare solicitare de acces.

Organizaţiile pot răspunde mult mai rapid în cazul unor atacuri cibernetice, folosind soluţiile de securitate de la Cisco.

Cisco Secure Hybrid Work – securitate de oriunde

Soluţia Cisco Secure Hybrid Work oferă protecţie unificată, verifică autenticitatea utilizatorilor şi a dispozitivelor, permite accesul securizat şi protejează angajaţii care lucrează în sistem hibrid, indiferent de locaţie. Este o soluţie integrată, care valorifică beneficiile oferite de Secure Access by Duo, AnyConnect, Umbrella, Secure Endpoint şi Secure Email Cloud Mailbox.

Este o soluţie pentru organizaţiile care vor să-şi protejeze angajaţii care lucrează în sistem hibrid, indiferent unde se află: la birou, acasă sau în orice altă locaţie.

Cisco Secure Access by Duo verifică identitatea utilizatorilor prin autentificare multi-factor înainte de a acorda acces la aplicaţiile de companie, iar Cisco AnyConnect permite accesul securizat la reţeaua companiei pentru orice utilizator, de pe orice dispozitiv. Cu Cisco Umbrella oferiţi securitate în cloud extinzând astfel protecţia dispozitivelor şi a utilizatorilor care lucrează de la distanţă, indiferent de locaţie.

E-mailul rămâne principalul vector de atac în cazul atacurilor cibernetice. Cu ajutorul Cisco Secure Email detectaţi, blocaţi şi eliminaţi ameninţările de securitate înainte ca acestea să aibă loc. Fiecare terminal din reţea este securizat şi protejat cu Cisco Secure Endpoint, o soluţie cloud care detectează şi elimină ameninţările, reducând timpii de remediere cu până la 85%.

Pe lângă modelul Zero Trust, organizaţiile pot face mai uşor tranziţia către modul de lucru hibrid cu ajutorul platformei Cisco SecureX şi Cisco Secure Access Service Edge (SASE).

SecureX este o platformă integrată de securitate care oferă o mai bună vizibilitate şi eficienţă în întreaga infrastructură de securitate. SecureX oferă capabilităţi extinse şi automate de detecţie şi răspuns împotriva ameninţărilor (XDR) şi reuneşte tehnologii atât de la Cisco, cât şi de la terţi oferind protecţie la nivel de reţea, terminale, aplicaţii şi cloud. Informaţiile despre ameninţările de securitate sunt furnizate de echipa Cisco Talos, una dintre cele mai mari echipe de specialişti în securitate din lume.

Cisco Secure Access Service Edge (SASE) valorifică avantajele cloud şi permite accesul sigur la aplicaţii de oriunde lucrează utilizatorii. SASE îmbunătăţeşte eficienţa operaţională şi performanţa, oferind protecţie sporită împotriva ameninţărilor de securitate pentru angajaţii care lucrează în sistem hibrid.

 

De ce soluţia Cisco Secure Hybrid Work va fi eficientă pentru organizaţia dvs.:

• 100% dintre companiile prezente în topul Fortune 100 folosesc Cisco Secure

• Conform Cisco Secure Access by Duo, 900 de milioane de solicitări de autentificare multi-factor sunt analizate în fiecare lună

• 87 de milioane de terminale sunt protejate prin Cisco Secure

• După utilizarea Cisco Umbrella, numărul alertelor de securitate a scăzut cu 50%

• Mai mult de jumătate dintre respondenţii la sondajul Umbrella TechValidate au observat o reducere a infecţiilor malware cu 75% în urma utilizării Cisco Umbrella

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO