Info

(P) Cum te poate face pokerul un investitor mai bun - studiu

(P) Cum te poate face pokerul un investitor mai bun - studiu

Autor: Publicitate

19.01.2023, 16:51 134

Un studiu realizat recent a arătat că jucătorii buni de poker sunt investitori mai buni decât cei care nu au aceleaşi abilităţi. Potrivit datelor analizate, administratorii de fonduri speculative care au câştigat premii în numerar la turneele de poker au un randament mai bun în investiţii decât adversarii lor de la masă care nu s-au aflat printre câştigători. Procentul randamentului mai bun variază între 1 şi 5%.

Potrivit studiului citat de Forbes, managerii acelor fonduri speculative tind să aibă şi în activitatea lor profesională rezultate mai bune.

"Constatăm că managerii de fonduri speculative care se descurcă bine în turneele de poker au performanţe semnificativ mai bune ale fondurilor. Efectul este mai solid când vine vorba de turneele cu mai mulţi participanţi, buy-in-uri mai mari, premii în bani mai mari şi pentru managerii care s-au clasat pe poziţii mai bune sau care câştigă mai multe turnee, sugerând că abilităţile de poker sunt corelate cu abilităţile de gestionare a fondurilor", se arată în descrierea studiului.

Pentru a realiza acest studiu, echipa formată din cercetătorii Yan Lu, Sandra Mortal şi Sugata Raya au analizat 220 de manageri de fonduri speculative care au avut succes în turneele de poker. Yan Lu lucrează la University of Central Florida - College of Business Administration, Sandra Mortal la Universitatea din Alabama - Culverhouse College of Commerce & Business Administration, iar Sugata Ray la Universitatea din Alabama - Departamentul de Economie, Finanţe şi Studii Juridice.

 

Legătura dintre poker şi investiţii

Cercetătorii sugerează apoi câteva motive prin care justifică legătura dintre investiţii şi poker. Astfel, abilităţile din jocul de poker pot fi transferate şi când vine vorba despre investiţii. Una dintre ele este răbdarea.

 

Spre exemplu, managerii de fonduri speculative care au succes în poker tind să păstreze poziţiile din portofoliu mai mult timp. Iar un alt argument ar fi evitarea efectului de dispoziţie. Acesta îi poate determina pe oameni să păstreze investiţiile nesatisfăcătoare prea mult timp şi să le vândă rapid pe cele câştigătoare. În schimb, investitorii cu abilităţi bune în poker au şanse mai mici să facă acest lucru.

Iar abilitatea de a citi oamenii reprezintă o calitate bună de avut atât în poker cât şi investiţii. Cercetătorii au mai descoperit şi că investitorii care se concentrează pe selecţia fundamentală a acţiunilor au abilităţi de poker mai bune decât ale celor care investesc strict cu o abordare pur cantitativă.

 

Există şi o parte negativă?

Potrivit studiului, o victorie majoră într-un turneu de poker poate avea şi părţi negative pentru pasionaţii de poker care investesc. Acest lucru are mai puţin legătură cu poker ci mai degrabă cu fluxurile de fonduri, conform cercetătorilor. Aceştia au arătat că o victorie într-un turneu foarte mare, cum ar fi World Series of Poker, unde premiile pot ajunge la sume mai mult decât impresionante, poate duce ulterior la majorarea fondului de investiţii. În acest caz poate fi mai dificil să susţină performanţa investiţiei. Astfel, ar putea fi nevoie că strategia de investiţie care a funcţionat în trecut la o scară mai mică să fie modificată.

Mai mult, cercetătorii au mai arătat că un câştig mare la un turneu de poker îl poate determina pe cel care gestionează fondul să îşi asume mai mult riscuri, dar şi să îi distragă atenţia şi să aibă mai puţin timp la dispoziţie.

 

Ce beneficii îţi poate oferi pokerul în viaţa de zi cu zi

Dincolo de legătura dintre poker şi investiţii, pokerul are şi beneficii în viaţa de zi cu zi. În primul rând, este un joc distractiv care te poate deconecta de la rutina zilnică. În doar câteva momente pătrunzi într-un joc în care va trebui să iei decizii potrivite şi în care orice alegere greşită îţi poate diminua fisele. Aşadar, şi din acest punct de vedere este o legătură între poker şi domeniul investiţiilor.


Mai mult, pokerul este un joc care reuşeşte să scoată la lumină spiritul competitiv din oameni, dar îi determină şi să anticipeze mutările celor din jur sau cărţile pe care le au. Acest lucru se întâmplă şi în investiţii, unde toată lumea îşi doreşte să câştige şi să reuşească să anticipeze pieţele economice.

Dar socializarea este poate cel mai important beneficiu pe care jocul de poker îl are. În momentul în care joci poker reuşeşti să discuţi cu alţi oameni, să faci glume şi să te bucuri de fiecare moment petrecut la masă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO