Info

(P) Dental West - Un cabinet stomatologic care m-a făcut să-mi înfrâng teama de dentist

(P) Dental West - Un cabinet stomatologic care m-a făcut...

Autor: Publicitate

01.09.2022, 08:00 67

Până recent, numai când auzeam numele expresii precum: medic stomatolog, tratamente de canal, implanturi dentare şi altele similare, parcă şi auzeam sunetul strident al acelor echipamente medicale speciale care se găsesc doar în cabinetele stomatologice, create parcă anume să sperie pacienţii şi să-i facă să amâne vizitele la doctor până este prea târziu. În plus, de nenumărate ori când am vizitat un cabinet stomatologic, am plecat cu un gust amar pentru că am avut impresia că personalul nu a fost suficient de transparent şi aş fi putut beneficia de nişte tratamente stomatologice mai convenabile dacă aş fi ştiut dinainte ce urmează să mi se ofere. Dar printr-o întâmplare nefericită care s-a încheiat însă pe o notă pozitivă, am descoperit cabinetul stomatologic Dental West unde voi merge mereu de acum înainte, ori de câte ori mă voi confrunta cu o problemă dentară.

Totul s-a întâmplat în această primăvară atunci când o durere foarte intensă, cauzată de un molar cariat, s-a declanşat chiar în timp ce luam cina. Ştiam dinainte că dintele meu are probleme, dar verificând superficial, aşa cum ar face oricine studiindu-se în propria oglindă de la baie, m-am gândit situaţia nu este atât de gravă şi rezolvarea mai poate aştepta până rezolv cu celelalte priorităţi sau până îmi fac curaj să merg la dentist. Nu a fost deloc aşa.

Dacă ai avut vreodată un dinte atât de cariat încât infecţia să ajungă până la nervul acestuia, atunci cu siguranţă ştii exact la ce mă refer când spun că mă durea. Durerea de dinţi pe care am simţit-o într-o seară de mai, tocmai când luam masa în oraş, m-a făcut să-mi pierd toată dispoziţia şi să mă facă să nu mă gândesc la altceva decât la cât de repede pot găsi un cabinet stomatologic care să mă primească la prima oră, a doua zi dimineaţă. Şi căutând pe internet un cabinet stomatologic profesional, unde să nu fiu judecat din priviri că am amânat atât de mult soluţionarea unei astfel de probleme de sănătate, de altfel grave, am găsit câteva articole despre Dental West care m-au convins instant să-mi fac o programare.

Un tratament de canal pe care nu-l voi uita niciodată

Deşi citisem multe lucruri extraordinare despre Dental West toată seara dinaintea vizitei la cabinet, recunosc că am păşit cu neîncredere înăuntru pentru că experienţele anterioare nu-mi permiteau să gândesc deloc obiectiv. Dar mi-am schimbat impresia imediat ce am dat cu ochii de curăţenia care te întâmpină încă de la intrare şi amabilitatea cu care am fost întâmpinat. Iar ceea ce m-a mirat în mod deosebit a fost faptul că nu numai că nu m-a judecat nimeni pentru nesăbuinţa mea, ba dimpotrivă, mi s-a explicat cu răbdare ce a provocat această criză şi care sunt paşii tratamentului care urmează să mi se aplice.

S-a dovedit în final că am nevoie de un tratament endodontic - temutul tratament de canal care sperie pe oricine are fobie de dentist şi care, din câte am înţeles, se pare că este una din cele mai populare intervenţii stomatologice.

Dacă înainte tremuram numai la ideea scoaterii unui nerv dentar, odată ce m-am aşezat pe scaunul din cabinetul stomatologic Dental West mi s-au risipit toate emoţiile şi m-am relaxat complet în timpul tratamentului pentru că am simţit că sunt pe mâini bune.

Tratamentele de canal moderne, din ziua de azi, cel puţin cele care ţi se oferă în cadrul cabinetului stomatologic Dental West, au prea puţine lucruri în comun cu cele de pe vremuri, astfel încât nu provoacă niciun disconfort, iar pacientul nu le percepe cu mult diferit faţă de un tratament obişnuit pentru tratarea unei carii superficiale. Aceste tratamente sunt făcute şi cu ajutorul microscopuului  dentar cand complexitatea obturatiei şi anatomia canalelor dentare o cere.

În cazul meu, pentru că infecţia era destul de avansată, au fost necesare două şedinţe, dar asta nu m-a deranjat cu absolut nimic deoarece ambele s-au desfăşurat exact la fel, în cel mai profesional mod cu putinţă. La final, dintele tratat mi-a fost acoperit cu o coroană de protecţie, iar acum se simte şi arată exact la fel ca oricare din ceilalţi dinţi perfect sănătoşi. Şi astfel, după o aşa experienţă, am ajuns să-mi înfrând teama de dentist şi merg cu încredere la cabinet pentru a-mi proteja sănătatea orală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO