Info

(P) Educaţia privată românească face un pas în faţă odată cu deschiderea Şcolii lui Matei

(P) Educaţia privată românească face un pas în...

Autor: Publicitate

27.02.2019, 08:00 1425

Este nevoie de multă implicare, conştientizare şi dedicare când activezi în domeniul educaţiei, iar când vine vorba despre domeniul privat, libertatea, dar şi responsabilităţile sunt cu atât mai mari. Planurile şi deciziile tale de business, împreună cu energia tuturor celor implicaţi contribuie semnificativ la formarea şi dezvoltarea copiilor cu care lucrezi. Nu există variantă în afara celei mai bune variante, scop în afara celui mai bun scop.

Cei de la Matei International School ştiu asta, de aceea au hotărât să pornească proiectul în 2012 şi să decidă lansarea programului de şcoală primară şi gimnazială în 2017. Venit ca o completare pentru Grădiniţa lui Matei, Şcoala lui Matei asigură o continuitate în dezvoltarea copiilor ce fac primii paşi în educaţie alături de ei. Câştigul nu este doar al celor mici, ci şi al părinţilor care au încrederea că au făcut cea mai bună alegere. De altfel, ei sunt cei care au încurajat deschiderea şcolii, văzând-o ca o creştere naturală şi organică a business-ului deja lansat şi ca o continuitate în formarea copiilor lor. Calitatea serviciilor demonstrată pe parcursul ciclului de grădiniţă i-a făcut să vadă beneficiile în apartenenţa la acelaşi mediu de învăţare şi în anii succesori acestuia.

Aşa a luat naştere ideea deschiderii Şcolii lui Matei, parte din Matei International School, iar din luna februarie a acestui an lista de încrieri este deschisă pentru părinţii ce vor să îşi ştie copiii într-un mediu sigur, în care creativitatea, responsabilitatea, onestitatea, umanismul si solidaritatea sunt valori după care îşi ghidează acţiunile. Pe lângă materiile standard, aici copiii se bucură de cluburi extracurriculare predate în limba engleză, excursii educative şi un program „after school” menit să stabilizeze informaţiile acumulate în timpul orelor de curs. Mai mult decât atât, serviciile sunt personalizate după nevoile fiecărui copil, ceea ce îi ajută să se descopere pe sine, să îşi găsească înclinaţiile şi să îşi construiască propriul drum de dezvoltare pe baza lor.

Deşi foarte diferită de mediul de învăţământ cu care suntem obişnuiţi, majoritar în România, Şcoala lui Matei nu neagă importanţa capacităţii de adaptare la societate, clădindu-şi activitatea în conformitate cu legislaţia în vigoare şi luând în considerare şi dimensiunea europeană în care cresc cei mici. Încă din etapa de grădiniţă, copiii iau parte la programe şi proiecte cu specific european şi îşi formează competenţe conforme cu cele definite în Legea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011.

Bineînţeles, fondatorii business-ului văd cele două componente, Grădiniţa şi Şcoala lui Matei, ca lucrând împreună în scopul de a perfecţiona activitatea din domeniul educativ, un domeniu care de multe ori nu reuşeşte să îndeplinească nici cerinţele de bază cum ar fi siguranţa. În Bucureşti şi Ilfov sunt active 642 de şcoli şi grădiniţe, însă doar 53 dintre ele au autorizaţie ISU adică 8,25%.

Diferenţa vine din dedicarea celor care au dezvoltat afacerea şi care au văzut în ea nu doar o oportunitate de business, ci şi o modalitate de a contribui la societate. Pornită ca o afacere de familie, ceea ce este şi în prezent, Grădiniţa şi Şcoala lui Matei pun pe primul plan calitatea actului educativ şi al mediului în care acesta se desfăşoară. De la o locaţie premium, în nordul Bucureştiului, până la un campus dotat conform nevoilor copiilor, toate investiţiile au avut ca scop asigurarea celor mai bune servicii pentru cei înscrişi şi modelarea personalizată a viitorului elevilor. În practică, aceste puncte sunt atinse prin ore de clasă interactive, unde copiii sunt stimulaţi să participe activ în procesul de învăţare şi să-şi schiţeze singuri direcţia în care simt că vor să crească. Astfel, aceştia sunt încurajaţi nu doar să urmeze paşii standard în dezvoltarea lor, ci şi să-şi depăşească limitele personale. 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO