Info

(P) EMBA Story: Gabriela Marin, coach pentru lideri şi companii

(P) EMBA Story: Gabriela Marin, coach pentru lideri şi...

Autor: Publicitate

31.05.2023, 16:14 266

Gabriela Marin este un nume recunoscut în lumea coaching-ului profesionist din România şi nu numai. Acreditată atât de Centrul pentru Executive Coaching, cât şi de Federaţia Internaţională de Coaching, Gabriela este fondatoare şi managing partner a Masima Consulting Center, o companie care oferă servicii de coaching, mentorat şi consultanţă pentru lideri şi companii.

De profesie socio-psiholog, Gabriela are o experienţă de peste 25 de ani în resurse umane şi este absolventă a programului WU Executive MBA Bucharest, promoţia 2011 - 2013.

 
  1. Ce v-a determinat să alegeţi programul de EMBA oferit de WU Executive Academy în Bucureşti?

Programul în sine, modulele de business şi modalitatea de organizare a cursurilor. Nu în ultimul rând, profesorii experimentaţi care veneau din ţări diferite şi implicit având culturi diferite. Este exact ce mi-am dorit – diversitate culturală şi networking internaţional. În plus, în primii ani (2006 -2007), am facut parte din comisia de selecţie a candidaţilor pentru acest program, ca reprezentant din partea OMV Petrom şi atunci am înţeles ce înseamnă un EMBA.

 

  1. Cum v-a ajutat EMBA-ul în cariera de soloprenor? Ce calităţi ar trebui să aibă un soloprenor de succes? 

Programul de EMBA mi-a oferit oportunitatea de a-mi dezvolta cunoştinţele teoretice şi practice de business, dar şi abilităţi precum negocierea, interacţiunea şi ascultarea. Mediul internaţional m-a ajutat să am o viziune mai largă şi o înţelegere a diferitelor culturi şi tipuri de afaceri. Confirmarea din acest mediu academic mi-a oferit mai multe perspective şi, în special, aceea de a porni pe drumul propriu.

Pentru a obţine succesul în calitate de soloprenor, consider că sunt necesare calităţi precum ambiţie, perseverenţă, răbdare, dorinţa de a te perfecţiona continuu şi multă diplomaţie.

 
  1. Care este cea mai importantă lecţie învăţată de la programul de EMBA?

Când am terminat programul, mi-am spus: „Sunt foarte valoroasă şi mândră de mine!”, în traducere, ai încredere în tine, fii deschis pentru noi oportunităţi şi îndrăzneşte, poţi face orice!

 
  1. Care a fost cea mai mare provocare din cadrul programului de EMBA?

Colegii, care veneau din medii de business diferite şi ritmul de învăţare! Însă ne-am completat, ne-am susţinut şi ne-am ajutat reciproc astfel încât tot efortul a însemnat o mare bucurie şi o excelentă oportunitate de dezvoltare.

 
  1. Cum sunt reprezentate femeile în poziţii de conducere comparativ cu perioada în care aţi absolvit programul? Menţionaţi 3 soluţii pentru diminuarea decalajului dintre femeile şi bărbaţii antreprenori/manageri.

Schimbarea s-a produs în ceea ce priveşte egalitatea de şanse pentru femeile în funcţii de conducere şi progresele din ultimii ani ne încurajează să credem că prejudecăţile încep să dispară. Femeile continuă să obţină rezultate excelente la locul de muncă şi acţiunile lor fac diferenţa.

În vederea reducerii decalajului dintre femei şi bărbaţi în funcţiile de conducere, soluţiile pe care le-am putea aduce în discuţie ar fi: încurajarea includerii femeilor în programele de planificare a succesiunii, promovarea accesului femeilor cu pregătire superioară la posturi executive în organizaţii şi creşterea gradului de conştientizare cu privire la acest subiect.

 

WU Executive Academy şi Ziarul Financiar oferă 7 burse de studiu în valoare totală de 115.000 de euro pentru cei care aplică la programul WU Executive MBA Bucharest, singurul program de educaţie executivă din România care deţine tripla acreditare internaţională – EQUIS, AMBA şi AACSB.

Înscrierile pentru burse au loc în perioada 13 februarie – 5 iunie 2023 şi se fac prin completarea aplicaţiei online. Informaţii complete sunt disponibile pe: www.zf.ro/ExecutiveMBA

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO