Info

(P) Eşti antreprenor sau manager? Vezi cum îţi poţi optimiza activităţile, cu ajutorul unui soft special creat pentru monitorizarea timpului

(P) Eşti antreprenor sau manager? Vezi cum îţi poţi...

Autor: Publicitate

23.11.2016, 15:27 665

Legislaţia în vigoare stipulează că la baza unui stat de salarii stau printre altele documentele care atestă timpul lucrat efectiv, listele de avans, de concedii de odihnă sau certificatele medicale. Însă, cum calculăm acest timp lucrat efectiv? Majoritatea programelor axate pe identificarea, măsurarea, modelarea şi managementul motivaţiei angajaţilor încearcă să găsească soluţii pentru nevoile actuale ale angajaţilor, ca orarul flexibil şi programul de lucru de acasă sau ”remote” (de tip telecomandă, la distanţă), astfel încât beneficiile să fie atât pentru companie, cât şi pentru angajat. După ce părţile au agreat programul de lucru, departamentul de resurse umane preia “controlul”, fiind cel care trebuie să raporteze mai departe atât către autorităţi, cât şi către oficialii companiei care este de facto activitatea fiecărui angajat.

În ajutorul acestor departamente de resurse umane poate veni un program de monitorizare a  timpului efectiv investit în diverse proiecte (”time tracking”, aşa cum i se spune în limbaj de specialitate). Acest program de monitorizare ajută angajatorii şi departamentul de resurse umane atât din perspectiva implementării unui workflow pentru aprobarea pontajului şi a cererilor de concedii, cât şi din perspectiva planificării şi ţinerii unei bune evidenţe a timpului lucrat. Această ţinere de evidenţă se poate face pe tipuri de ore, ca orele de noapte, orele suplimentare, orele din timpul sărbătorilor legale, orele de recuperare. Programul pentru monitorizarea timpului efectiv lucrat este gândit ca o interfaţă de introducere a datelor de pontaj pentru ca aceste date să poată fi mai departe utilizate în calculul salarial.

Printre funcţionalităţile unui astfel de program de time tracking se pot număra configurarea centrelor de cost, definirea programelor de lucru, cu posibilitati multiple de configurare, drepturi de acces pe platformă pe seturi de salariaţi, selectaţi pe bază de criterii multiple (structură organizatorică, ierarhie, grupări/categorii de personal).

Pontajul - barometrul fiecărui angajat

Cu ajutorul unui astfel de soft se poate realiza planificarea efectivă a timpului de lucru. Pe lângă varianta clasică a introducerii pontajului, în format tabelar sau prin fişa de activitate zilnică sau lunară, există şi varianta introducerii pontajului prin fişa de activitate, care se face sub forma detaliată de ”timesheet”, cu selectarea perioadei lucrate (de la oră la oră) şi descrierea activităţii. Tot prin intermediul acestei platforme se pot iniţia şi cererile de concediu, care pot fi aprobate sau refuzate de un alt utilizator prestabilit.

Raportul principal al acestei aplicaţii este Fisa de pontaj, care poate fi configurată după necesităţi: pe niveluri de grupare, pontaj lunar sau pe o anumită perioadă, prin centralizatoare ale orelor lucrate pe centre de cost, precum şi în funcţie de situaţia concediilor angajaţilor.

De asemenea, aplicaţia ţine cont de toate regulile de validare, în conformitate cu prevederile Codului Muncii. Cu ajutorul unui soft de pontaj complex, puteţi verifica dacă pontajul lunar este incomplet, comparativ cu programul de lucru al salariatului, care este situaţia orelor suplimentare pentru salariaţii minori sau situaţia orelor suplimentare pentru salariaţii care au contracte parţiale. De asemenea, un soft de pontaj complex, care are şi funcţii de time tracking şi este, bineînţeles, altul decât cel clasic ţinut în Excel poate monitoriza depăşirea duratei maxime a timpului de lucru, orele de noapte, precum şi pontajul pentru contractele expirate. În afara reglementărilor legislative cu privire la pontaj, aplicaţia poate avea reguli customizate ca sold ore suplimentare, care se recuperează cu timp liber alocat angajaţilor, pontaj fără repaus săptămânal, pontaj zilnic cu peste 12 ore lucrate.

Sistemul de monitorizare a timpului efectiv lucrat de angajaţii companiei este gândit până la finalitatea plăţii drepturilor salariale astfel încât atât departamentului de resurse umane, cât şi angajaţilor să li se permită detectarea şi evitarea problemelor legale. Dacă te interesează să vezi cum funcţionează un astfel de produs şi, mai ales, ce beneficii ar putea aduce companiei tale, cei de la Platforma colorful.hr (fosta hrp.ro) îţi pot pune chiar acum la dispoziţie o aplicaţie de pontaj. Testeaz-o gratuit timp de 30 de zile!

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO