Info

(P) EVERGENT Investments se implică în modificări legislative de interes public în acord cu cele mai bune practici de guvernanţă corporativă

(P) EVERGENT Investments se implică în modificări...

Autor: Publicitate

16.09.2022, 14:56 213

EVERGENT Investments SA, în calitate de companie listată - entitate de interes public, definită astfel conform prevederilor art. 2, pct. 12 din Legea nr. 162/2017 privind auditul statutar, transmite mulţumiri si aprecieri Autorităţii de Supraveghere Financiară, Autorităţii pentru Supravegherea Publică a Activităţii de Audit Statutar, Ministerului Finanţelor, Bursei de Valori Bucureşti, membrilor Asociaţiei Administratorilor de Fonduri şi ai Asociaţiei Române a Băncilor, instituţii si asociaţii cheie pentru piaţa financiară românească, care s-au implicat în demersul modificării Ordinului ASPAAS nr. 123/2022.

Astfel, Ordinul nr. 123/2022 prevedea un termen inadecvat (31 decembrie 2022) de conformare la obligaţia de a introduce un auditor financiar certificat în Comitetul de audit, comitet format din membrii Consiliului de administraţie. Această obligaţie ar fi putut perturba buna funcţionare şi guvernanţa corporativă a companiei noastre şi a altor entităţi listate din domeniul financiar-bancar.

Prin publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 898 din 13 septembrie 2022 a Ordinului ASPPAS nr. 392/2022 au intrat în vigoare modificările la ordinul mai sus menţionat, în sensul că:

 
  • se extinde aria competenţelor profesionale în domeniul contabilităţii şi auditului necesare pentru persoanele care fac parte din Comitetul de audit, prin includerea experienţei de cel puţin 3 ani în audit statutar, dobândită prin participarea la misiuni de audit statutar sau în cadrul Comitetelor de audit formate la nivelul Consiliilor de administraţie;
  • noul termen pentru entităţile care nu îndeplinesc cerinţele legale la acest moment este cel mai târziu la data de 31 decembrie 2023 sau, după caz, la data numirii unor noi membri ai Consiliului de Administraţie.

Dorim să informăm investitorii că vom rămâne implicaţi în procesul legislativ pentru transpunerea oricăror Directive si Regulamente UE sau modificări ale legislaţiei naţionale de natură a îmbunătăţi permanent cele mai bune standarde de guvernanţă corporativă şi cadrul în care îşi desfăşoară activitatea, ca emitent autorizat şi supravegheat de ASF, în beneficiul exclusiv al acţionarilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO