Info

(P) Evoluţie medicală impresionantă: ce presupune astăzi tratamentul modern al cancerului de sân

(P) Evoluţie medicală impresionantă: ce presupune...

Autor: Publicitate

06.06.2022, 09:00 208

În ultimii ani, s-au consacrat metode noi în tratamentul cancerului de sân. În plus faţă de obiectivul central - siguranţa oncologică - conservarea sânului şi reducerea efectelor secundare sunt de o importanţă centrală în ziua de astăzi.

Tratamentul nu mai este aplicat sub forma unei terapii standard pentru toate pacientele, iar  toate deciziile privind paşii de diagnosticare şi terapie sunt luate acordându-se o atenţie deosebită factorilor individuali ai pacientei precum şi a tumorii.

Prof. Dr. Christian Kainz, director medical al Spitalului Privat Döbling, din cadrul reţelei PremiQaMed, povesteşte etapele importante în care specialiştii unităţii medicale pe care o reprezintă sunt alături de pacientele din România şi le pun la dispoziţie cele mai noi tehnologii, precum şi vasta expertiză a medicilor specialişti.

 

Diagnosticarea

În cadrul procesului de diagnosticare, pe lângă mamografia şi tomosinteza (mamografie 3-D), s-a consacrat mai ales investigaţia de RMN. Prin administrarea unei substanţe de contrast, se poate distinge prezenţa unei modificări maligne.

Terapia neoadjuvantă

În cazul tumorilor de dimensiuni mari, înainte de operaţie este adesea administrată o terapie medicamentoasă, pentru a reduce dimensiunea tumorii cu scopul unui rezultat chirurgical mai bun.

Tehnica ganglionului santinelă

Până în prezent, în cadrul operaţiei de cancer mamar se îndepărtau şi ganglionii limfatici axilari, din motive de siguranţă. Această îndepărtare a ganglionilor axilari cauzează efecte secundare neplăcute, cum ar fi limfedemul.

Cu ajutorul biopsiei  ganglionului santinelă în multe cazuri se poate clarifica starea ganglionilor axilari şi astfel se pot păstra cei neafectaţi.

Ganglionul santinelă este primul ganglion din drenajul limfatic al unui carcinom mamar, respectiv al sânului. Dacă ganglionul santinelă nu prezintă tumori, ceilalţi ganglioni limfatici axilari sunt, de asemenea, fără celule tumorale. Dacă în ganglionul sentinelă se descoperă celule tumorale, atunci este posibil ca şi ceilalţi ganglioni limfatici să fie afectaţi.

Ganglionul santinelă poate fi vizualizat şi îndepărtat în cadrul intervenţiei chirurgicale prin injectarea unei culori albastre sau printr-un trasor radioactiv, plasat în zona tumorii. În timpul operaţiei, se îngheaţă proba de ţesut pentru a determina dacă sunt sau nu prezente celule tumorale în ganglionul santinela. În cazul în care acesta este fără tumori, nu mai este necesară extirparea altor ganglioni limfatici axilari.

 

Reconstrucţia sânului

În cazul în care o intervenţie chirurgicală de conservare a sânului nu este posibilă, din cauza dimensiunii şi profilului tumorii, în cadrul aceleiaşi operaţii poate fi efectuată reconstrucţia sânului, de către un chirurg plastician cu experienţă în domeniu.

Terapia cancerului de sân

Pentru determinarea terapiei potrivite, biomarkerii furnizează informaţii concludente despre profilul şi agresivitatea tumorii.

Există mai multe investigaţii disponibile, care oferă informaţii importante pentru identificarea riscului de metastaze, predicţia beneficiului tratamentului de chimioterapie precum şi a riscului de recidivă.

În orice caz, tratamentul modern al cancerului de sân necesită o cooperare interdisciplinară strânsă între medicii specialişti, precum şi planificarea individualizată a tratamentului.

A doua opinie oncologică

O evaluare a diagnosticului şi emiterea unui plan de terapie individualizat, bazat pe ultimele descoperiri ştiinţifice, pot fi oferite şi în cadrul unui „Second Opinion”, chiar şi la distanţă, fără a fi necesară deplasarea în Viena.

Despre PremiQaMed

Grupul PremiQaMed este un operator de spitale private din Austria care oferă servicii de înaltă performanţă în domeniul medical, cu accentul pus pe o îngrijire medicală excelentă, o calitate excepţională a serviciilor şi procese optimizate. Cooperarea strânsă a experţilor de top, organizarea rapidă a procedurilor de diagnostic şi tratament şi utilizarea celor mai noi tehnologii de diagnosticare, chirurgie şi terapie sunt factori decisivi pentru tratamentul cu succes al cancerului. Mai mult, la cerere, pacienţii români primesc traducători în limba maternă la fiecare pas, cât timp stau internaţi.https://www.premiqamed.ro/

E: international@premiqamed.at

T: + 43 1 360 66 7500

FB: https://www.facebook.com/premiqamed.ro

                                          

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO