Info

(P) Experienţa unui Executive MBA oferă managerilor încrederea de a-şi lansa propria afacere

(P) Experienţa unui Executive MBA oferă managerilor...

Autor: Publicitate

09.03.2022, 18:04 142

Programele de Executive MBA de pe piaţa românească sunt solicitate anual de zeci de manageri, care caută să îşi aprofundeze cunoştinţele de business. Pentru mulţi participanţi, experienţa de EMBA este una cu adevărat transformaţională, oferindu-le încrederea să exploreze noi domenii, cum ar fi antreprenoriatul.

Acesta este şi parcursul Mirelei Pitu, fondatoarea agenţiei de comunicare şi marketing Pi2 PR şi alumnă a programului Executive MBA Bucharest, pe care WU Executive Academy îl organizează în România de peste 15 ani.  Aceasta povesteşte cum a contribuit programul de EMBA la schimbarea sa majoră de carieră, de la director general al unei agenţii internaţionale de PR la propria afacere, lansată la doar două săptămâni după absolvire.

„Când am început cursurile oferite de WU la Bucureşti eram foarte mulţumită de poziţia pe care o aveam la acel moment, de director general al unei agenţii internaţionale de PR, obiectivul meu fiind de a-mi îmbunătăţi abilităţile de management. Nu mi-aş fi imaginat niciodată că acele luni de program îmi vor schimba viaţa profesională atât de mult. A fost o experienţă care m-a transformat complet, mi-a oferit cunoştinţe de top şi ocazia de a întâlni oameni de succes, care ulterior mi-au devenit prieteni apropiaţi”, îşi aminteşte Mirela.

Aceasta adaugă că încrederea dobândită pe parcursul celor 14 module de studiu a ajutat-o în gestionarea punctelor slabe, astfel că decizia de a înfiinţa propria firmă a venit în mod firesc după absolvirea programului. Privind înapoi către acea perioadă, consideră că a fost una dintre cele mai bune hotărâri din viaţa şi cariera sa.  

În cadrul agenţiei pe care o conduce din anul 2008, focusul său este partea de leadership şi impactul pe care îl are asupra echipei şi clienţilor. „Dincolo de livrarea unor rezultate corecte, mă concentrez mai mult pe calitatea relaţiilor cu cei din jur. Acest lucru înseamnă să merg dincolo de brief şi îmi iau mai mult timp pentru a vorbi cu oamenii, pentru a înţelege contextul, limitele şi provocările personale”,  explică ea.

În opinia Mirelei Pitu, interesul pentru programe de Executive MBA se va menţine ridicat în viitor, întrucât este destul de dificil să performezi într-o funcţie managerială fără să fi fost expus unui curriculum internaţional de afaceri, adaptat la realităţile pieţei globale de business. În plus, o diplomă de EMBA te face şi mai atractiv ca potenţial candidat pe piaţa internaţională a joburilor, care a devenit mai accesibilă odată cu implementarea sistemului de remote work.

WU Executive Academy şi Ziarul Financiar oferă burse de studiu în valoare de 115.000 euro pentru programul WU Executive MBA Bucharest, care va începe în noiembrie 2022.

Executive MBA oferit de WU Executive Academy este cel mai important program de tip EMBA din Europa Centrală şi de Est şi singurul care beneficiază de prestigioasa triplă acreditare internaţională – EQUIS, AMBA şi AACSB, deţinută de mai puţin de 1% din şcolile de afaceri din lume. Programul se va desfăşura part – time, pe parcursul a 16 luni, cursanţii având ocazia să lucreze cu profesori internaţionali de la WU şi alte universităţi de elită.

Înscrierile pentru burse au loc până la data de 25 mai 2022, prin completarea unei aplicaţii online. Informaţii complete sunt disponibile pe: www.zf.ro/ExecutiveMBA.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO