Info

(P) factory by RAIFFEISEN BANK – 5 ani de când banca sprijină antreprenorii la început de drum

(P) factory by RAIFFEISEN BANK – 5 ani de când banca...

Autor: Publicitate

20.12.2022, 17:33 169

În cei 5 ani de când Raiffeisen Bank sprijină antreprenorii la început de drum prin programul de finanţare factory, peste 1000 idei de business au fost înscrise în competiţie, iar peste 300 dintre acestea au primit sprijin financiar în valoare totală de aproape 12 milioane de euro. Împreună, specialiştii din fabrica de idei, alături de antreprenori, şi-au suflecat mânecile şi au lucrat la fiecare idee sau business pentru a le duce la nivelul următor.

Prin factory, Raiffeisen Bank a construit şi a consolidat de-a lungul timpului un ecosistem de oportunităţi pentru antreprenorii din program, oferind de la acces la finanţari de 50.000 euro pentru afacerile lor, la ore de educaţie antreprenorială în Startup Studio by Factory, până la strategii de scalare personalizate şi finanţări în factory GROW pentru companiile care vor să crească accelerat.

În tot acest timp, în jurul  factory s-a format şi consolidat o comunitate dinamică, puternică şi inovatoare, care schimbă în fiecare zi mediul de business din România. Sute de antreprenori au primit finanţarea care le-a dus afacerile la nivelul următor şi care le-a oferit şansa unui start rapid şi sănătos în business.

În ediţia a treia a fabricii de idei, Răzvan Idicel a convins echipa factory că visul lui merită să fie sprijinit. Astfel, deliciile tradiţionale au devenit marca #madeinfactory şi au prins avânt pe piaţa din România.

„Colaborarea cu Raiffeisen Bank a început prin participarea noastră la programul factory, dezvoltându-se treptat într-un parteneriat bazat pe deschidere, încredere şi profesionalism. Dincolo de nume şi brand, pentru noi cel mai important în alegerea unui partener este să existe chimie cu oamenii alături de care lucrăm şi să ne ofere certitudinea că sunt alături de noi şi la bine şi la greu, dar şi că putem construi lucruri împreună pe termen lung. Încă de la început, echipa factory a fost preocupată sa ne sprijine cu tot ce a fost nevoie, arătându-ne că sunt determinaţi să susţină micii antreprenori români. factory este un program antreprenorial bine gândit, care ne-a ajutat să ne creştem rapid afacerea într-o perioada scurtă şi să ne optimizam cashflow-ul. În plus, pe lângă finanţare, am beneficiat şi de consultanţă de specialitate astfel încât să putem creşte sustenabil. Au trecut mai bine de doi ani de când facem parte din comunitatea factory şi nu pot decât să îndemn toţi antreprenorii la început de drum să aplice în program şi să se lase ghidaţi de echipa factory în călătoria lor” – spune Răzvan Rusu, antreprenorul afacerii Răzvan Idicel.

Din dorinţa de a juca un rol cât mai important pentru mediul antreprenorial românesc, Raiffeisen Bank a dezvoltat constant programul factory, adăugând componente noi care să răspundă nevoilor antreprenorilor. Astfel, în 2021 a fost lansat Startup Studio by Factory, componenta de educaţie antreprenorială a programului factory. În Startup Studio by Factory, antreprenorii la început de drum beneficiază de îndrumare şi mentorat, pentru a putea să lanseze produse şi servicii inovatoare în piaţă. Cele mai creative idei de business sunt analizate şi dezbătute alături de experţi în business şi antreprenori de succes, pentru a avea şanse de reuşită mai mari în atragerea de finanţare, clienţi şi investitori.

În 2022 a fost lansat şi factory GROW, primul modul de scalare a afacerilor din România. Modulul sprijină antreprenorii, printr-o strategie de scalare personalizată şi accesul la un credit să îşi propulseze afacerile pe alte pieţe, să îşi extindă modelul de business sau să inoveze. factory GROW este dedicat antreprenorilor care au deja un model de business validat de piaţă şi un plan clar de dezvoltare a afacerii. Astfel, Raiffeisen Bank oferă companiilor oportunitatea de a creşte accelerat, cu o strategie personalizată de scalare, potrivită nevoilor de business.

După 5 ani de factory by RAIFFEISEN BANK, banca a demonstrat că îşi poate asuma rolul de a sprijini startup-urile. La rândul lor, aceste companii au probat că dacă beneficiază de resursele şi sprijinul necesar, pot genera un impact pozitiv consistent.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO