Info

(P) Fitch revizuieşte perspectiva Trans-Oil la pozitiv; Afirmă ratingul ‘B’

(P) Fitch revizuieşte perspectiva Trans-Oil la pozitiv;...

Autor: Publicitate

10.06.2022, 08:00 147

Fitch Ratings a revizuit perspectiva („outlook”) Aragvi Holding International Limited (Trans-Oil) de la Stabilă la Pozitivă. Rating-ul de default al emitentului (IDR) a fost confirmat la „B”. Aceasta este considerată a fi o realizare impresionantă, având în vedere contextul regional şi geopolitic actual în care Grupul îşi desfăşoară activitatea.

Îmbunătaţirea perspectivei se datoreaza creşterii veniturilor, operaţiunilor extinse şi continuării diversificării afacerii ca urmare a extinderii segmentului de Originare şi Marketing în ţări noi, cum ar fi Argentina şi Germania, astfel ca achiziţiile din afară (alte ţări decât Republica Moldova) au ajuns să reprezinte 86% din total vânzări la nivel de Grup în cursul exerciţiului financiar 2021 (care s-a încheiat la sfârşitul lui iunie 2021).

Creşterea veniturilor, operaţiunile extinse şi diversificarea afacerii sunt susţinute şi de achiziţia de active în Serbia. Acest lucru, împreună cu o structură conservatoare al capitalului şi un management al riscului, indică un profil de credit îmbunătaţit.

Grupul Trans-Oil este prezent în România prin fabrica de producţie ulei vegetal din Ţândărei, achiziţionata în 2019, iar începând cu toamna anului 2020 Grupul şi-a extins activitatea intrând pe piaţa românească de trading şi export de cereale.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO