Info

(P) HELLA inaugurează la Oradea un nou centru tehnic automotive

(P) HELLA inaugurează la Oradea un nou centru tehnic...

Autor: Publicitate

09.12.2022, 10:57 1006
 
  • Sediul devine funcţional începând cu decembrie 2022, cu o echipă de bază de 15 specialişti, care deja lucrează în HELLA din toamna acestui an
  • În următorii doi ani, HELLA va avea aproximativ 100 de angajaţi în Oradea care vor dezvolta produse pentru maşina electrică

Furnizor de renume mondial în industria automotive, HELLA inaugurează, la sfârşitul acestui an, sediul centrului de proiectare şi dezvoltare din Oradea. Este a patra locaţie cu acest profil din HELLA România, după centrul din Craiova şi cele două din Timişoara. Noul HELLA Technical Center Oradea va atrage aproximativ 100 de specialişti în următorii doi ani, care, iniţial, vor dezvolta produse inovatoare în parteneriat cu colegii lor din centrul tehnic de la Timişoara, urmând ca la sfârşitul acelei perioade să câştige autonomie pe proiecte.

Noua locaţie se inaugurează la începutul lunii decembrie, având deja o echipă de 15 angajaţi care sunt implicaţi în proiecte ale HELLA Technical Center Timişoara, care sprijină formarea centrului de la Oradea.

Specialiştii orădeni lucrează la dezvoltarea soluţiilor pentru produse destinate vehiculelor electrice, precum sistemele de management al bateriei şi convertoarele de tensiune.

Sebastian Nicoară este director al noului centru de la Oradea, după ce a condus departamentul de dezvoltare al Power Electronics din HELLA Technical Center Timişoara. Cu o experienţă de 17 ani în HELLA România, Sebastian Nicoară va contribui la creşterea noii locaţiei, aplicând strategia şi viziunea globală a companiei, aceea de a oferi un cadru de lucru stabil, în care angajaţii îşi pot valorifica potenţialul, conectaţi la o industrie cu tehnologii ale viitorului. ”Ne bucurăm să deschidem acest nou capitol pentru HELLA, într-un oraş ca Oradea, unde suntem sprijiniţi de partenerii din comunitate să creştem sănătos, cu aportul specialiştilor locali. La fel ca la început, la Timişoara, unde astăzi avem o locaţie cu 800 de angajaţi, colaborări cu echipe globale şi independenţă în gestionarea proiectelor, şi la Oradea perspectiva este de creştere. Produsele dezvoltate aici, care vor fi realizate în fabrici HELLA din România şi din lume, vor echipa cele mai noi modele de automobile, iar colegii orădeni vor fi mândri că rezultatul muncii lor se va regăsi în maşinile viitorului, spune Sebastian Nicoară.

Centrul tehnic de la Oradea oferă oportunităţi de carieră pentru tineri, absolvenţi şi studenţi, dar şi pentru profesionişti cu experienţă care pot ocupa poziţii de conducere. Domeniile în care se fac angajări sunt software, hardware şi inginerie mecanică, dar şi managementul proiectelor sau calitate şi Functional Safety, cu responsabilitate pentru siguranţa produselor HELLA.

Compania automotive are în ţara noastră cinci centre de proiectare şi dezvoltare, un centru administrativ şi trei unităţi de producţie, situate în Timişoara, Arad, Lugoj, Craiova, Iaşi şi Oradea, cu aproximativ 5000 de angajaţi.

Despre HELLA

HELLA, furnizor automotive de anvergură internaţională, este o companie listată la bursă, operaţională sub brandul umbrelă FORVIA. În cadrul acestui grup, HELLA reprezintă înalta performanţă în tehnologia de iluminat şi electronică în industria auto. În acelaşi timp, compania acoperă un portofoliu larg de servicii şi produse pentru ateliere şi magazine de piese auto, precum şi pentru constructorii de vehicule speciale prin intermediul Business Group Lifecycle Solutions. HELLA are 36.000 de angajaţi în mai mult de 125 de locaţii în întreaga lume şi a generat vânzări de 6,3 miliarde de euro, în anul fiscal 2021/2022.

Despre FORVIA

FORVIA îmbină tehnologia complementară şi avantajele industriale ale Faurecia şi HELLA. Cu peste 300 de zone industriale şi 77 de centre de proiectare şi dezvoltare, 150.000 de angajaţi, printre care 35.000 de ingineri în mai mult de 40 de ţări, FORVIA oferă o abordare unică şi cuprinzătoare a provocărilor prezentului şi viitorului din domeniu. Compusă din şase grupuri de business cu 24 de linii de produse şi cu un portofoliu puternic de peste 14.000 de patente, FORVIA se pregăteşte să devină un partener orientat în zona inovaţiei şi a integrării pentru constructorii de top de maşini din lume. FORVIA îşi propune să determine transformarea mobilităţii, prin proiecte vizionare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO