Info

(P) IMPACT continuă investiţiile masive în ansamblul Greenfield Băneasa, cel mai cunoscut cartier nou din Bucureşti

Autor: Publicitate

19.08.2022, 14:04 1287

IMPACT Developer & Contractor mizează pe creşterea calităţii vieţii în proiectul Greenfield Băneasa prin implementarea de noi standarde de sustenabilitate BREEAM Excellent şi prin construcţia de clădiri care respectă normele nZEB, pentru costuri mai mici la utilităţi şi un confort mai ridicat.

IMPACT Developer & Contractor, unul dintre cei mai mari dezvoltatori rezidenţiali din România, continuă în ritm susţinut extinderea ansamblului Greenfield Băneasa, aflat acum în cea de-a patra fază de dezvoltare. Primele trei faze ale ansamblului Greenfield Băneasa cuprind peste 2.500 de locuinţe finalizate în care locuiesc peste 6.000 de rezidenţi.

În cadrul acestei a patra faze de dezvoltare, IMPACT are acum în construcţie în Greenfield Băneasa 9 blocuri cu 732 de apartamente şi o clădire de parcări, cu o valoare totală de piaţă estimată la peste 95 de milioane de euro. De asemenea, în toamna acestui an va fi demarată construcţia ultimelor 435 de apartamente, cu o valoare de piaţă estimată la peste 60 de milioane de euro, din această a patra fază de dezvoltare. Noile apartamente sunt construite la cele mai înalte standarde de calitate şi sustenabilitate, respectiv BREEAM Excellent (Building Research Establishment's Environmental Assessment Method).

BREEAM este cea mai importantă metodă de evaluare internaţională a sustenabilităţii proiectelor masterplan, infrastructură şi clădiri. Acest standard evaluează sustenabilitatea soluţiilor din proiecte pentru o serie de categorii: energie, sănătate & bunăstare, inovaţie, utilizarea terenurilor, materiale, managementul construcţiei, poluare, transport, managementul apei şi al deşeurilor. Factorii cei mai importanţi evaluaţi de BREEAM sunt: designul integrat în mediul înconjurător, reducerea emisiilor de carbon, durabilitatea şi rezistenţa proiectelor, adaptarea la schimbările climatice, protejarea mediului înconjurător şi a biodiversităţii.

Energia verde, mai mult decât un concept

Clădirile autorizate după 1 ianuarie 2021 vor fi construite la standardul european nZEB, care presupune un consum minim de energie. Clădirile nZEB au o performanţă energetică ridicată, cu un necesar de energie din surse convenţionale cât mai redus sau aproape de zero, care este acoperit în proporţie de minimum 30% din surse regenerabile produse la faţa locului.

Pentru creşterea confortului locuitorilor şi reducerea cheltuielilor cu utilităţile, dezvoltatorul are în plan şi valorificarea resursei geotermale din nordul Capitalei pentru a permite încălzirea locuinţelor pe care le construieşte în noile faze din proiectul Greenfield Băneasa.

Momentan doar Oradea a demarat un astfel de proiect pentru încălzirea locuinţelor. Utilizarea acesteia va implica o scădere de 70% a costurilor. “În apropierea Greenfield  există apă termală şi intenţionăm să o folosim. Am pregătit deja infrastructura pentru viitoarele faze din Greenfield pentru a putea conecta la această resursă centralele de cartier. Într-o primă fază, estimăm că investiţia va depăşi 10 milioane de euro”,  a declarat Constantin Sebeşanu, CEO al IMPACT Developer & Contractor.

IMPACT investeşte în extinderea facilităţilor din Greenfield Băneasa

Ca parte a preocupării dezvoltatorului pentru bunăstarea şi sănătatea rezidenţilor din ansamblul Greenfield Băneasa, până la finalul acestui an va fi dat în folosinţă centrul comunitar ce va cuprinde centrul comercial Greenfield Plaza şi Wellness Club by Greenfield, care include sală de fitness, piscină interioară semiolimpică, piscină exterioară, piscină pentru copii, zonă spa şi teren de squash.

Tot în Greenfield Băneasa următorul pas va fi cel de continuare a investiţiilor în infrastructura rutieră, pentru a permite un mai bun acces. Dezvoltatorul a finalizat o parte din investiţiile în infrastructură şi depune toate eforturile pentru a obţine autorizările necesare construirii unei treceri peste calea ferată, pentru a avea acces în centura Capitalei, pe sub podul nou.

Dezvoltarea întregului ansamblu Greenfield Băneasa va dura până în anul 2028, iar la final complexul va cuprinde peste 6.000 de unităţi locative şi peste 700.000 mp construiţi, planificaţi pentru clădiri rezidenţiale şi comerciale, valoarea totală a proiectului fiind estimată la peste 800 de milioane de euro.

Îndeplinirea standardelor BREEAM Excellent şi nZEB presupune un plus de 15% la costurile de construcţie, dar, prin însăşi localizarea ansamblului, care este înconjurat de cele 900 de hectare ale pădurii Băneasa, acesta a atras de la bun început rezidenţi preocupaţi de stilul de viaţă sănătos, protecţia mediului înconjurător şi standarde înalte de locuire.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO