Info

(P) Începe sezonul lucrărilor de construcţii, cum să găsiţi un meşter „pe măsură”?

Autor: Publicitate

29.03.2023, 11:37 180

Sezonul lucrărilor de construcţii şi renovări a început deja, iar odată cu venirea timpului frumos se aşteaptă intensificarea lucrărilor

Totuşi, găsirea unui bun meşter a devenit o un lucru greu, atât pentru investitori, cât şi pentru persoanele fizice care doresc să renoveze sau să construiască clădiri.

O mare parte a meseriaşilor, precum zugravii, tâmplarii, electricienii şi instalatorii de apă sunt „rezervaţi” cu luni înainte,  aşa că chiar şi cele mai mici intervenţii,  precum amenajarea unei băi sau a unei bucătării se pot arăta ca proiecte de mai multe luni.

În plus, se pune şi problema experienţei şi priceperii meşteşugarilor, despre care în aceste zone de cele mai multe ori se vorbeşte „din gură în gură”, deci dacă nu aparţineţi în cercurilor de constructori,  arhitecţi, investitori sau persone care au avut recent intervenţii în casele lor, nu puteţi fi sigur că aţi făcut o alegere bună.

Cum să găsiţi un meşter tot felul de informaţii despre executanţii lucrărilor au fost colectate într-un singur loc şi prezentate clar şi atent. Pe acest portal, este posibil să găsiţi peste 16.000 de executanţi din zona în care locuiţi.

Riscul de a găsi un meşter prin acest site este minim, întrucât gestionarea fiecărei companii care se numără printre cele oferite,  au fost verificate. De asemenea, se verifică experienţa pe piaţă şi se publică referinţele.

Sunt colectate şi evaluări şi recomandări profesionale ale utilizatorilor, iar calitatea companiei este afişată în mod obiectiv cu un rating de la 1 la 10. Executanţii  nu pot da ei înşişi evaluări şi nici nu pot angaja „roboţi” pentru aceasta, ci pot fi evaluaţi doar de utilizatorii care i-u angajat, reducând astfel riscul.

Pentru a găsi experţi pentru proiectul dvs., ar trebui să lăsaţi o cerere pe portal.

De asemenea, menţionaţi informaţii specifice, cum ar fi tipul de lucrări, termenul limită şi locaţia. Pe baza acestui lucru, sistemul de căutare de pe platforma Daibau vă va oferi cei mai adecvaţi antreprenori în conformitate cu specificul proiectului.

Tocmai pentru că nu se ia comision de la antreprenor, trimiterea cererii şi selectarea antreprenorului propus nu implică costuri suplimentare sau ascunse pentru client.

Cum se estimează costurile?

O altă problemă care apare adesea în timpul construcţiei şi renovării este estimarea nerealistă a costurilor. Intrăm în proiecte cu un anumit buget şi este mai bine să ştim dinainte care vor fi costurile.

Preţurile celor mai solicitate lucrări se pot verifica pe portalul Daibau.ro. În prezent, sunt disponibile peste o mie de preţuri aproximative pentru lucrări bazate pe aproape 50 de mii de proiecte, precum montarea aparatului de aer condiţionat, postarea faianţei, montaj uşi garaj, acoperiş, construcţie case la cheie, renovare băi şi altele asemănătoare.

În fiecare opţiune, intervalul de preţ este explicat detaliat  în funcţie de ceea ce se cere. Aşa că, de exemplu, renovarea unei băi poate costa între 2.000 şi 6.000 de euro, în funcţie de necesitatea demontării gresiei şi obiectelor sanitare, a instalaţiei de încălzire prin pardoseală şi a relocării scurgerilor.

Beneficii pentru antreprenorii

Platforma Daibau aduce, de asemenea, numeroase avantaje pentru antreprenori. Permite companiilor de construcţii, meşterilor şi celor care oferă materiale de construcţie să ajungă rapid şi uşor la clienţi serioşi, economisind în acelaşi timp bani pe promovare şi publicitate.

Această platformă de internet conectează clienţii şi executanţii  într-un mod uşor pentru ambele părţi.

Ofertanţii trebuie să fie înscrişi la Agenţia pentru Registrul Comerţului, pentru a se putea înregistra pe site.

Acest lucru se poate face prin completarea chestionarului de pe portal, în care este necesar să se indice tipurile de lucrări pe care compania le efectuează, o scurtă descriere a companiei şi alegerea judeţului de  care aparţin.

Pentru întrebări, îndoieli şi sfaturi, există revista companiei.

O parte a portalului daibau.ro este revista companiei unde puteţi găsi sfaturi utile pentru amenajarea casei, renovarea încăperilor şi designul enterierului.

În textele  interesante, ideile de amenajare şi renovare sunt prezentate într-un mod simplu şi există preţuri orientative pentru asemenea lucrări.

De asemenea, interviuri cu experţi din diverse domenii ale construcţiilor sunt disponibile în partea de revistă a companiei.

Daibau.ro cooperează cu diferite oraşe de pe teritoriul ţării pentru a promova patrimoniul arhitectural, iar în revistă puteţi citi şi articole despre cele mai bune proiecte de construcţii din ţară şi din lume.

Puteţi afla mai multe despre această platformă unică pentru conectarea investitorilor şi executanţilor pe site-ul lor daibau.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO