Info

(P) Iridex Group – 25 de ani sub semnul inovării

(P) Iridex Group – 25 de ani sub semnul inovării

Autor: Publicitate

06.03.2018, 18:00 1501

Ultimul sfert de secol s-a identificat cu marile transformări ale României, cu o serie de evenimente istorice de maximă importanţă, precum şi cu una dintre cele mai mari crize economice. Drumul parcurs de Iridex, un grup de companii cu capital privat integral românesc, a fost extrem de intens în cei peste 25 de ani de activitate pe piaţa românească, fiind marcat de numeroase borne, aflate toate sub acelaşi numitor comun: inovarea.

Grupul Iridex este alcătuit din următoarele companii: Iridex Group Import-Export, Iridex Group Plastic, Iridex Group Servicii Salubritate Bucureşti, Iridex Group Salubritate Costineşti. La nivelul întregului grup, cifra de afaceri este de circa 75 de milioane euro, cu o contribuţie anuală la bugetul naţional de peste 15 milioane de euro, iar numărul angajaţilor este de peste 700.

Imagine de ansamblu privind prezenţa IRIDEX la nivel naţional

Iridex Group

Iridex Group este cunoscut ca un grup de firme româneşti capabile să execute proiecte mari de infrastructură, depozite de deşeuri municipale şi periculoase, precum şi lucrări speciale de construcţii. În acelaşi timp, este cunoscut şi pentru personalul calificat, pentru echipamentele şi materialele de construcţii prietenoase cu mediul pe care le utilizează. Companiile din Grupul de firme IRIDEX operează 5 depozite de deşeuri, 3 staţii de sortare, 2 staţii de tratare mecano-biologică (TMB) şi 3 staţii de compostare deşeuri, care, astfel, realizează gestionarea deşeurilor pentru o populaţie de peste 1 000 000 de locuitori.

Momente relevante pentru grupul Iridex:

1.    Primul promotor de materiale geosintetice din România – peste 40 milioane de m2 geosintetice instalate în: parcuri eoliene, infrastructură rutieră, infrastructură de cale ferată, stabilizare de versanţi, depozite de deşeuri (periculoase, nepericuloase, industriale, menajere) etc.;

2.    Construirea a 40% dintre instalaţiile de compostare existente în România;

3.    Peste 2,5 milioane de recipienţi pentru deşeuri furnizate autorităţilor locale si companiilor de salubritate din sectorul privat;

4.    Realizarea primului depozit conform de deşeuri din România la Bucureşti în anul 2000;

5.    Implicarea în construcţia a peste 80% din totalul  depozitelor conforme din România;

6.    Operatorul celui mai mare CMID (Centru de Management Integrat al Deşeurilor) din România – Bucureşti, Chiajna;

7.    Prima instalaţie de epurare a levigatului cu osmoză inversă – Bucureşti, Chiajna;

8.    Prima instalaţie de colectare şi valorificare a gazului de depozit prin cogenerare din România – Bucureşti, Chiajna;

9.    Realizarea uneia dintre primele clădiri Smart din România – Bucureşti, Şoseaua Bucureşti-Ploieşti nr. 17;

10.  Realizarea primei instalaţii eoliene din România.

În cei peste 25 de ani de activitate calitatea serviciilor, produselor şi expertizei grupului Iridex a fost recunoscută în numeroase ocazii, compania primind peste 30 de premii şi trofee, dintre care:

1.            Premiul Smart City Industry Awards, Bucureşti 2017;

2.            Trofeul IAGI pentru înalta calitate şi dificultate a lucrării executate în condiţii meteo extreme, Los Angeles, 2014;

3.            An de an am primit Trofeul Calităţii 2010-2017 pentru execuţie de lucrări cu materiale geosintetice în domeniul ingineriei mediului, respectiv managementul deşeurilor şi protecţia mediului.

Anul 2017 a marcat orientarea grupului de firme Iridex către soluţiile digitale din domeniul managementului deşeurilor, eficienţei energetice, clădirilor inteligente şi agriculturii inteligente. Acest efort este dublat de implicarea în proiecte de cercetare-dezvoltare, alături de instituţii prestigioase din ţară şi din străinătate, precum şi într-unul dintre cele mai active clustere din România – Start Inovare.

Prin urmare, grupul românesc deţine astăzi un portofoliu variat de produse şi servicii care se adresează următoarelor sectoare: infrastructură mare (infrastructură municipală, mediu, energie, transporturi); construcţii civile şi industriale; agricultură, bunuri de larg consum cu aplicaţii în agricultură, echipamente pentru irigaţii; managementul deşeurilor – proiectare, construcţie, operare (deşeuri municipale, industriale, din agricultură, industria alimentară etc);

Alături de o echipă puternică, loială şi devotată am construit brandul Iridex pe piaţa din România. Credem că inteligenţa creativă, sârguinţa şi consecvenţa au contribuit la îmbunătăţirea noastră continuă şi, astfel, am ajuns lideri pe piaţa infrastructurii de mediu. Suntem susţinuţi de spiritul nostru de echipă şi de parteneriate  strategice cu firme de renume pe plan naţional şi internaţional.

Le mulţumim partenerilor şi angajaţilor pentru drumul parcurs împreună!”, declară Corneliu Pascu, Preşedinte Iridex Group.

La mulţi ani, Iridex!

AFACERI DE LA ZERO