Info

(P) Iulie este luna cu cele mai mici preţuri de pornire

Autor: Publicitate

13.07.2022, 10:24 166

O mare colecţie de importantă artă românească şi europeană va fi scoasă la licitaţie peste 3 zile, în cadrul evenimentului „O Poveste de Vară”. Licitaţia unui Patrimoniu de galerie de artă bucureşteană, ocazionat de lichidarea stocului unei reputate galerii de artă.

 Evenimentul de joi, 14 iulie, reprezintă o platformă sigură pentru alegerea unei opere, dintr-un stoc de 200 de lucrări, semnată de maeştrii români sau de artişti moderni europeni la preţuri accesibile de pornire - Theodor Pallady, Samuel Mutzner, Rudolf Schweitzer-Cumpăna, Octav Băncilă, Rudolf Negely sau Ludovic Basarab ori chiar sculptură de Marcel Guguianu.  

Operele scoase la licitaţie în cadrul evenimentului săptămânii, organizat de Casa de Licitaţii A10 by Artmark, pot fi incluse într-o colecţie sau pot da startul unei colecţie de artă, având în vedere preţul accesibil al acestora şi potenţialul de creştere în timp. O colecţie de artă poate fi completată sau începută cu portrete, naturi statice, peisaje marine, urbane sau pastorale, scene de gen sau nuduri, din cadrul licitaţiei de joi, 14 iulie. Punerea în licitaţie, pornind de la preţuri mici de pornire, reprezintă o dovadă de deschidere către colecţionarii debutanţi şi o invitaţie de participare la mecanismele transparente de funcţionare a pieţei româneşti de artă.

Cea mai accesibilă operă din cadrul Licitaţiei unui patrimoniu de galerie de artă bucureşteană are preţul de pornire de doar 100 de euro şi reprezintă un interior semnat de Constantin Ionescu – „Casa profesorului de muzică”. Însă, cea mai valoroasă piesă a licitaţiei este o „Natură statică cu vas şi irişi” semnată, în 1958, de Horia Bernea şi are o estimare de 1.500-2.000 de euro.

Licitaţiile care poartă un caracter de lichidare, organizate, de-a lungul timpului, de Casa de Licitaţie A10 by Artmark, au înregistrat vânzări record, de cele mai multe ori chiar 100% rată de adjudecare, iar aceste rezultate confirmă un interes sporit pentru dezvoltarea unei colecţii de artă cu preţuri de doar câteva sute de euro.

Colecţia de peste 200 de opere, din cadrul Licitaţiei unui patrimoniu de galerie de artă bucureşteană, poate fi admirată la sediul Artmark – Palatul Cesianu-Racoviţă. Expoziţia este deschisă  publicului larg, în regim gratuit, până joi, 14 iulie, ora 18:00. Pasionaţii de artă şi interesaţii de achiziţia unei opere din stocul pus la dispoziţie vor avea posibilitatea să analizeze varietatea temelor artistice şi să stabilească reperele esenţiale alături de un consultant de artă al Casei de Licitaţii A10 by Artmark.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO