Info

(P) Joint venture pe piaţa avicolă din România

(P) Joint venture pe piaţa avicolă din România

Autor: Publicitate

24.02.2023, 07:00 1299

O noua companie îşi anunţă prezenţa pe piaţa din România, „Poultry Investment SA”, rezultat al parteneriatului dintre compania românească producătoare de carne de pasăre Oprea Avi Com şi grupul de companii Hodler Capital, cu sediul în Ungaria. Prin noua structură, grupul ţinteşte o cifra de afaceri de peste 70 milioane de euro în 2023, ajungând la peste 700 de angajaţi. 

Prin intermediul acestui parteneriat, producătorul român va beneficia de o infuzie de capital şi va deveni un jucător mai puternic, relevant, cu un impact semnificativ în avicultura românească, in linie cu strategia sa de dezvoltare.

Asocierea dintre Oprea Avi Com si grupul Hodler va contribui semnificativ la consolidarea si dezvoltarea obiectivelor propuse, va crea posibilitatea gestionarii unor proiecte complexe la nivelul cerintelor zootehniei moderne si totodata va crea sinergii valoroase.

Oprea Avi Com este o companie dinamică, cu o experienţă de peste 25 de ani în creşterea puilor de carne, o afacere de familie construită şi clădită de mai multe generaţii din familia Oprea.

Hodler Capital este un holding de investiţii în industria agricolă şi alimentară cu sediul în Budapesta, care deţine poziţii de acţionariat în peste 20 de companii din regiunea Europei Centrale şi de Est, având o prezenţă importantă în agricultura românească prin traderul de cereale East Grain şi producătorul de furaje UBM Feed Romania.

Parteneriatul Oprea – Hodler reprezintă o nouă piatră de temelie în procesul de dezvoltare al companiei Oprea Avi Com.

Emanuel Oprea – proprietar si CEO Oprea Avi Com - “Suntem prezenţi pe piaţă de peste 25 de ani şi ne-am ghidat întreaga activitate după principii ferme, trainice, dobândite prin experienţă şi reflectate în tot ceea ce suntem şi ceea ce facem. Acest parteneriat reprezintă o nouă etapă a planului nostru de dezvoltare. Cresterea si dezvoltarea constantă sunt cateva din obiectivele noastre principale, iar investiţiile sunt corelate direct cu acest obiectiv şi vor continua pe întreg lanţul de producţie: urmărim să rămânem un sistem integrat şi independent.

Compania Oprea Avi Com dispune de un process integrat de producţie, format dintr-o fermă de reproducţie, o staţie de incubaţie, ferme de creştere a puilor de carne, un abator, o fabrică de nutreţuri combinate. Toate aceste facilităţi sunt echipate cu tehnologii de ultimă generaţie pentru a oferi un grad ridicat de siguranţă alimentară clienţilor prin măsurile de biosecuritate adaptate constant.

Producătorul deţine brandul Puiul de Crăieşti, care reuneşte o gamă largă de sortimente de carne de pui, dezvoltând noi produse anual, printre care amintim gama de produse de tip ‘’ready to eat’’ pentru întraga familie, lansate de curând.

Prima investiţie a grupului Hodler în domeniul avicol din România s-a realizat prin fondul privat de investiţii, gestionat de Hodler Asset Management Ltd. în iulie 2021, prin preluarea integrala a acţiunilor companiei Avicod SA din judeţul Braşov. A doua investiţie Poultry Integration Farms SRL a fost marcată în luna mai, 2022, prin preluarea activelor fostului producător Ave Impex din Satu-Mare, de la Grupul Sam Mills.

După cele două achiziţii de pe piaţa locală, grupul a încheiat parteneriatul, un joint venture cu Oprea Avi Com. Noua entitate va deţine integral lanţul vertical de producţie şi va folosi sinergiile dintre cele trei companii. În acest parteneriat, companiile vor transforma constructive contribuţia lor la industria de producatoare de carne de pasăre şi vor reprezenta împreună o voce mai puternică.

Laczko Denes – reprezentant Hodler Capital / CEO, Poultry Investment SA - „Având un parteneriat comercial de 15 ani cu familia Oprea, experienţă de colaborare semnificativă şi investiţii realizate în comun, aceasta asociere reprezintă un pas logic pentru viitorul nostru de colaborare. În acest interval de timp, între noi s-a legat o reală si puternica prietenie, iar acum a venit timpul să ne unim forţele pe piaţă, pentru a duce munca noastră împreună mai departe. Grupul nostru de companii crede mult în acest parteneriat, având ca scop principal consolidarea poziţiei pe piaţa avicolă din România şi generarea de rezultate benefice pentru toţi cei implicaţi.

Astfel, Poultry Investment SA - noua companie de joint-venture, va deţine în trei judeţe din Transilvania (Satu-Mare, Mureş şi Braşov) întregul lanţ de producţie, începând de la ferme de reproducţie, staţii de incubaţie, capacităţi de creştere a puilor, precum şi două abatoare. Toţi partenerii sunt ambiţioşi şi încrezători în succesul acestui parteneriat şi văd în el o oportunitate semnificativă, un important motor de dezvoltare, care va duce la succes şi rezultate pe măsură.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO