Info

(P) Lenovo şi Strauss Coffee Romania – o colaborare de succes

(P) Lenovo şi Strauss Coffee Romania – o colaborare de...

Autor: Publicitate

01.11.2021, 09:00 308

Strauss Coffee este una dintre primele zece companii de cafea din lume şi singura cu facilităţi de producţie în România. Procesând mii de tone de boabe de cafea în fiecare an pentru a produce amestecuri de cafea măcinate şi instant, fabrica din România integrează o infrastructură complexă de producţie complet tehnologizată, care funcţionează în condiţii de operare intense, extreme din fabrică.

Pentru a păstra toate operaţiunile de producţie sub control, infrastructura din fabrică presupune un sistem extins de control al supravegherii şi achiziţiei de date (SCADA). Acesta cuprinde sisteme de supraveghere conectate la maşinile de uzină, interfeţele HMI, prin controlere logice programabile (PLC) şi diferiţii alţi senzori de automatizare industrială. Sistemele de supraveghere colectează, compilează şi prezintă datele echipamentelor în tablouri de bord grafice, permiţând operatorilor să monitorizeze, controleze şi să optimizeze producţia. Ca platformă pentru sistemele de supraveghere au fost folosite PC-urile Lenovo ThinkCentre M90n Nano,  însă  condiţiile de funcţionare din fabrică nu au fost mereu compatibile cu dispozitivele folosite, crescând atât costurile cât şi timpul alocate întreţinerii lor. Cu temperaturi care pot ajunge până la 50 °C pe podeaua fabricii din cauza procesului de prăjire şi praful fin, provenit de la morile pentru măcinarea boabelor de cafea, cele mai frecvente inconveniente din fabrică sunt cele legate de rezistenţa dispozitivelor integrate în sistemele esenţiale de control şi supraveghere a echipamentelor de producţie.

Parteneriatul îndelungat cu Lenovo a oferit soluţia optimă pentru acest blocaj operaţional prin înlocuirea PC-urile existente cu noile serverele de calcul Lenovo ThinkSystem SE350 edge. Dotarea fabricii cu aceste servere robuste a redus numărul total de dispozitive hardware necesare pentru a fi instalate pe podeaua fabricii, a îmbunătăţit rentabilitatea investiţiei şi a consolidat controlul de supraveghere şi a achiziţie de date (SCADA). Dispozitivele funcţionează la temperaturi ambientale de la 0 până la 55°C, sistemul avansat de debit de aer şi răcire împiedică supraîncălzirea serverelor, iar filtrele de praf special concepute împiedică pătrunderea prafului de cafea în servere. Întreţinerea este mult mai rapidă şi mai uşoară, fiind necesară doar curăţarea şi reataşarea filtrului de praf.

„Suntem încântaţi de serverele Lenovo ThinkSystem SE350. Ne oferă mai multă performanţă de calcul şi stocare, ceea ce ne ajută să menţinem în parametri optimi sistemul SCADA, esenţial pentru noi şi, prin urmare, operaţiunile de fabricaţie să funcţioneze fără probleme. De asemenea, suntem foarte mulţumiţi de securitatea fizică a serverelor. Încuietorile speciale de securitate, hard disk-urile criptate şi funcţiile de detectare a mişcării reduc riscul de acces neautorizat şi de manipulare frauduloasă" , a declarat Aurelian Mester, IT Manager, Strauss Coffee România.

Serverele Lenovo ThinkSystem SE350 edge sunt conectate la 8.000 de senzori de echipamente şi controlează peste 42.000 de dispozitive digitale de intrare/ieşire (I/O), colectând date privind starea maşinii, codurile de eroare, temperatura, umiditatea, presiunea şi multe altele. Acestea formează acum o parte esenţială a sistemului SCADA al Strauss Coffee România sporind rezilienţa şi securitatea sistemului de control al podelei din fabrică şi contribuind la menţinerea operaţiunilor de producţie la nivel optim.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO