Info

(P) Librăria Compas: Strategii de Extindere şi Creştere Remarcabilă în 2024

(P) Librăria Compas: Strategii de Extindere şi...

Autor: Publicitate

04.06.2024, 12:57 450

Alin şi Cristina Farcaş, Cofondatori & CEO al Librăriilor Compas, împreună cu General Manager Laura Moldovan, conduc o echipă de 137 de angajaţi dedicaţi. În 2023, Compas a înregistrat o cifră de afaceri de 6.884.000 euro operând 11 librării.

Planuri de Extindere pentru 2024

Compas intenţionează să deschidă şase noi librării în Cluj, Bucureşti (două locaţii), Timişoara, Sibiu şi Braşov. Primele două locaţii din Sibiu şi Braşov au fost deja inaugurate, iar deschiderile din Bucureşti ParkLake , Cluj şi Timişoara sunt programate pentru iunie şi iulie. Pentru anul 2024, se estimează o creştere a veniturilor cu 25%, depăşind 8.500.000 euro.

Strategia Compas implică reinvestirea întregului profit generat pentru a susţine deschiderea de noi locaţii. Pentru anul 2025, Compas are în plan deschiderea a 8 locaţii noi în oraşe precum Iaşi, Constanţa, Piteşti, Arad, Bucureşti locaţii pentru care se poartă negocieri, unele fiind chiar avansate. Prin aceasta strategie cei de la Compas îşi arată  angajamentul faţă de creşterea pe termen lung şi consolidarea prezenţei pe piaţa de retail.

Diversitatea Ofertei şi Impactul în Comunitate

Librăriile Compas se remarcă prin oferta extrem de mare de rechizite, papetărie, birotică, produse pentru artă, creaţie şi bineînţeles cărţi. Modul exemplar de aranjare al produselor pe rafturi, designul unic al fiecărei locaţii, un personal bine pregătit şi o garanţie de satisfacţie prin care clienţii pot returna în 30 de zile orice produs cumpărat, fac din Librăriile Compas locul preferat al copiilor şi părinţilor.

Sloganul celor de la Compas fiind: O librărie faină pentru oameni faini!

Sub conducerea familiei Farcaş, Compas a devenit un lider în domeniul papetăriei şi biroticii. Echipa de conducere este formată din oameni care şi-au început activitatea la Compas în urmă cu mulţi ani, experienţa lor ca librari aduce un mare avantaj companiei. Această abordare holistică a retailului diferenţiază Compas pe piaţa aglomerată de astăzi.

Compas este un exemplu de succes în retailul românesc, cu o creştere constantă şi planuri ambiţioase de extindere. Cu 14 librării în funcţiune şi planuri pentru deschiderea a patru noi locaţii pană la finalul anului 2024, Compas îşi consolidează poziţia şi îşi pregăteşte terenul pentru o creştere şi mai mare în anii următori. Reinventarea constantă şi angajamentul faţă de calitate şi diversitate fac din Compas o destinaţie esenţială pentru pasionaţii de educaţie, artă, creaţie şi lectură din România.

Expansiunea planificată pentru 2024-2025 de a ajunge la un număr de 26 locaţii, va aduce mai multe oportunităţi de angajare şi va consolida prezenţa Compas în marile oraşe din România. Compania se angajează să continue investiţiile în inovaţie şi să ofere servicii excepţionale, ţintind poziţia de lider pe piaţa de papetărie, birotică şi rechizite.

Compas reprezintă un model de succes în industria de retail, cu o echipă dedicată şi o strategie bine definită de extindere şi inovare. Planurile pentru 2024 şi 2025 demonstrează angajamentul faţă de dezvoltarea continuă şi oferirea de produse şi servicii de cea mai înaltă calitate. Compas rămâne un pilon esenţial pentru pasionaţii de lectură şi creativitate din România, continuând să inspire şi să sprijine comunitatea sa diversă de clienţi.