Info

(P) Luna energetică la BT: finanţări BT pentru proiecte şi investiţii verzi

(P) Luna energetică la BT: finanţări BT pentru...

Autor: Publicitate

09.12.2021, 08:30 198

Companiile care au proiecte şi investiţii sustenabile, prietenoase cu mediul, pot beneficia de finanţări avantajoase datorită iniţiativei Luna energetică la BT. Aceasta înseamnă finanţări între 50.000 de lei şi 5 milioane de euro, prin Banca Transilvania şi BT Leasing, cu zero comision de acordare şi durată de creditare negociabilă, pentru investiţii în producerea de energie din resurse regenerabile şi eficienţă energetică.

Ce proiecte ar putea fi susţinute: centrale eoliene, sisteme fotovoltaice, pompe de căldură, cazane cu biomasă ori legate de energia solară termică (din categoria energie regenerabilă), maşini full electrice sau hibrid plug-in, dar şi înlocuirea unui echipament, autoturism sau a unui utilaj vechi cu altul, pentru obţinerea unei reduceri de consum de energie cu minim 30%, cu condiţia casării/scoaterii din inventar/vinderii bunului vechi (eficienţa energetică).

Campania are două etape:

  • Până în 24 decembrie a.c. clienţii interesaţi, indiferent de cifra de afaceri, trebuie să se înscrie online în campanie;
  • 24 decembrie a.c. – 31 ianuarie 2022: echipa BT ia legătura cu clienţii înscrişi, pentru detalii despre investiţie, tipul acesteia, mărime, aport propriu, necesarul de finanţat şi garanţia, ca preambul la aprobarea creditului. 31 ianuarie 2022 este data până la care este necesară depunerea cererii de credit sau de leasing.

Ce înseamnă creditele pentru proiecte şi investiţii în producerea de energie din resurse regenerabile şi eficienţă energetică:

  • 0% comision de acordare (redus de la standard 1,5%);
  • Durata de creditare este negociabilă, în funcţie de destinaţia finanţării; 
  • Perioada de implementare a investiţiei trebuie să fie de până la 12 luni, flexibil în funcţie de mărimea investiţiei.

Leasing pentru proiecte şi investiţii în achiziţia de maşini full electrice sau hibrid plug-in şi eficienţă energetică înseamnă:

  • 0% taxă de leasing (redus de la valoarea standard, de 2,5%);
  • Durata de creditare este negociabilă, în funcţie de destinaţia finanţării.

Modul în care este produsă şi consumată energia este determinant pentru succesul societăţii în tranziţia către o economie cât mai verde. Luna energetică la BT este una dintre iniţiativele destinate reducerii amprentei de carbon generate de portofoliul finanţat de bancă şi de celelalte companii ale Grupului Financiar Banca Transilvania.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO