Info

(P) Mai puţină singurătate pentru vârstnicii din România

(P) Mai puţină singurătate pentru vârstnicii din...

Autor: Publicitate

22.04.2021, 10:12 2545

Conform unui studiu GfK pentru FRMR - Fundaţia Regală Margareta a României, peste 1,5 milioane de vârstnici din România suferă de singurătate. Farmaciile Dr.Max şi Asociaţia Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor îşi unesc forţele pentru a diminua acest număr impresionant. 

În România anului 2021, seniorii cu vârste de peste 65 de ani reprezintă o comunitate sensibilă şi, de prea multe ori, desconsiderată. Societatea românească este, din nefericire, tributară unei mentalităţi învechite, conform căreia batrâneţea este un final de drum şi o perioadă a singurătăţii şi a lipsei de activitate de orice fel. 

În realitate, însă, în spatele acestei vârste există oameni activi, cu poveşti extraordinare, cu poftă de viaţă şi cu dorinţa de a fi parte dintr-o comunitate. Asociaţia Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor se străduieşte de peste 15 ani să vorbească despre această realitate şi să le ofere seniorilor din România locul pe care îl merită într-o societate demnă şi sănătoasă. 

Din primăvara acestui an,Farmaciile Dr.Max se alătură Asociaţiei Niciodată Singurîn acest demers, pentru a spune cu şi mai multă forţă stop singurătăţii vârstnicilor. Bătrâneţea nu este un stigmat, iar singurătatea nu trebuie să rămână singura opţiune pentru persoanele în vârstă. Consecinţele unei astfel de mentalităţi sunt extrem de grave asupra vârstnicilor care ajung, ei înşişi, să se simtă complet abandonaţi şi fără sens, în vreme ce în alte societăţi bătrâneţea este privită şi tratată cu demnitatea firească.  

Dr.Max face, astfel, un pas important în promisiunea sa de a asculta oamenii, mai ales pe aceia care au cea mai mare nevoie de acest lucru. Dincolo de servicii şi produse pe care să şi le poată permite, pentru o viaţă sănătoasă, oamenii au nevoie să fie ascultaţi la modul cel mai concret, să nu fie singuri, să îşi trăiască cu demnitate fiecare etapă de viaţă, mai ales bătrâneţea. Este motivul pentru care Dr.Max lansează acest apel către întreaga societate românească, cu scopul de a reda demnitatea cuvenită acestei etape de viaţă şi de a ne asculta vârstnicii. 

Parteneriatul urmăreşte consolidarea acţiunilor deja realizate de Asociaţia Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor în misiunea acesteia de a combate singurătatea şi efectele izolării în rândul persoanelor vârstnice. Obiectivele principale ale parteneriatului sunt de a creşte numărul de beneficiari şi voluntari cu peste 200% şi de extindere a programului în noi oraşe, de la 8 în prezent la 10 până la finalul anului. Dincolo de vizitele de socializare la domiciliu ale voluntarilor şi de ajutorul practic, este vorba şi despre ajutor material personalizat, în funcţie de nevoi şi de organizarea de evenimente dedicate, atât la domiciliu, cât şi în căminele de bătrâni, desigur ţinând cont de evoluţia pandemiei şi de toate măsurile de protecţie şi siguranţă. 

Asociaţia Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor are o experienţă internaţională vastă în dezvoltarea de programe pentru integrarea seniorilor ca parte activă a societăţii. 

 

Brandul Dr.Max este prezent şi în Cehia, Slovacia, Polonia, Serbia şi Italia şi are acelaşi obiectiv de a contribui la îmbunătăţirea nivelului de sănătate a consumatorilor, oferind o gamă extinsă de medicamente şi servicii farmaceutice. Dr.Max este un brand modern care are curajul să inoveze şi să ridice constant standardele industriei pentru a oferi cele mai eficiente soluţii pentru o viaţă sănătoasă, cu produse de calitate la preţuri accesibile. 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO