Info

(P) Mai ţii minte fricile din timpul şcolii? Sunt tot acolo! Avem nevoie de ajutorul tău pentru a putea schimba modul în care se face educaţie în România

(P) Mai ţii minte fricile din timpul şcolii? Sunt tot...

Autor: Publicitate

29.11.2022, 16:57 154

Trimite cuvântul INCREDERE la 8845 şi donează 2 euro lunar pentru ca un copil să aibă şansa de a creşte şi învăţa un an într-o Şcoală a Încrederii. În România, astăzi, sunt peste 3 milioane de copii şi tineri care învaţă în peste 7.000 de grădiniţe şi şcoli. 100.000 dintre ei învaţă în şcoli ale încrederii. Restul, peste 2.900.000, aşteaptă…

Teama este unul dintre cele mai nocive sentimente pe care copiii le pot experimenta, cu consecinţe greu de cuantificat, care pot duce inclusiv la traume care să le afecteze viaţa de adult. 

Temeri există şi de cealaltă parte. Cea a profesorilor convinşi că vor pierde respectul elevilor dacă nu impun disciplină prin severitate sau teama părinţilor că orice notă mai mică de 10 reprezintă un eşec ireparabil. Acestea, şi multe altele, se răsfrâng în cele din urmă tot asupra copiilor, făcându-i să-şi piardă încrederea în sine.

Atunci când educaţia eşuează, întreagă societate eşuează

Este realitatea la care sunt expuşi aproape 3 milioane de elevi din şcolile şi grădiniţele de stat. Pentru alţi 100.000 de copii, realitatea arată cu totul altfel - ei intră deja fără teamă la ore pentru că Şcoala Încrederii desfăşoară în şcolile lor un amplu program de transformare a experienţei de învăţare. Elaborat de specialişti în educaţie şi psihologi, programul se adresează prin sesiuni de training, cursuri şi schimburi de experienţă tuturor părţilor implicate în sistemul de învăţământ: elevi, profesori, părinţi şi directori ai instituţiilor. Prin urmare, rezultatele academice cresc, rata abandonului şcolar se reduce, iar elevii se simt văzuţi, apreciaţi şi ascultaţi, cu impact imediat în dezvoltarea lor emoţională sănătoasă şi prevenirea bullyingului.

În prezent, în programul Şcoala Încrederii sunt înscrise 200 de şcoli şi grădiniţe de stat din 36 de judeţe din România. Alte aproape 180 de şcoli şi grădiniţe au rămas însă pe lista de aşteptare, din cauza lipsei fondurilor.

Copiii noştri nu mai pot aştepta!

Cum poţi ajuta

Pentru a oferi şansa cât mai multor elevi să înveţe în şcoli adaptate vremurilor actuale, Asociaţia Şcoala Încrederii a demarat o campanie de strângere de donaţii prin SMS.

Mai mulţi actori şi oameni de televiziune s-au alăturat acestui demers şi prin intermediul unei serii de videouri au încercat să ilustreze reacţiile şi emoţiile pe care le simt elevii cărora le lipseşte încrederea în sine, ajutându-ne să descoperim că lipsa de încredere în propriile puteri pe care o resimt mulţi copii nu poate fi jucată.

Cu o donaţie de 2 euro pe lună poţi ajuta un copil să înveţe într-o şcoală unde atât copiii, cât şi profesorii merg cu drag! Trimite INCREDERE la 8845!

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO