Info

(P) Maschio Gaspardo pune tehnologia şi digitalizarea în serviciul pământului

(P) Maschio Gaspardo pune tehnologia şi digitalizarea...

Autor: Publicitate

27.05.2022, 10:00 162

 

Maschio Gaspardo România, cel mai mare producător naţional de utilaje agricole, continuă să investească strategic în noi tehnologii, menite să ridice agricultura de precizie la nivelul maxim de eficienţă.

În cadrul celei mai recente ediţii a Romanian Agriculture Leadership Forum, cel mai complex eveniment profesional şi de business din România dedicat sectorului agrar, care a avut loc pe 18-19 mai la Bucureşti, Mirco Maschio, preşedinte al Maschio Gaspardo, a vorbit despre modul în care inovarea digitală schimbă faţa agriculturii moderne şi creşte importanţa unui parteneriat dinamic continuu între fermieri şi producătorii de utilaje.

„Relaţia dintre tractor şi echipamentul agricol nu mai este una tradiţională, în care tractorul este cel ce orchestrează munca pe câmp. Evoluţia electronică şi digitală a sectorului agrar generează schimbări majore. Senzorii şi programele echipamentului agricol sunt cele care determină atât modul în care se lucrează câmpul şi se colectează datele, precum şi cantitatea optimă de seminţe, fertilizanţisau pesticide necesare. Rezultă o agricultură mai eficientă, randamente mai mari, costuri optimizate şi reducerea risipei, concomitent cu reducerea impactului asupra mediului”, a arătat Mirco Maschio.

El a adăugat că Maschio Gaspardo înţelege foarte clar provocările şi oportunităţile prezentului: fermierii români moderni îşi doresc o agricultură de precizie, care presupune dezvoltarea continuă a noilor tehnologii, dar şi programe de training şi crearea unui parteneriat autentic cu  producătorii de utilaje, care să le audă şi să le înţeleagă nevoile specifice.

Pentru a răspunde cât mai eficient necesităţilor fermierilor români, Maschio Gaspardo a deschis în 2003 o unitate de producţie la Chişineu – Criş, Arad, ca investiţie greenfield. Pe parcursul celor 19 ani de activitate în România, Maschio Gaspardo şi-a dezvoltat în mod constant afacerea, devenind cel mai mare producător de utilaje agricole din România, cu o suprafaţă totală de 93.000 m², peste 400 de angajaţi şi acoperirea unui ciclu complet de producţie: de la materie primă la expedierea în toată lumea. Fabrica din Chişineu – Criş produce o gamă largă de utilaje agricole de ultimă generaţie: pluguri, cultivatoare cu ancore, grape cu discuri, scarificatoare, preparatoare pat germinativ şi prese baloţi rotunzi.

Progresul Maschio Gaspardo se datorează faptului că am înţeles foarte bine ce au nevoie fermierii. De aceea puteţi vedea această diversitate a gamei de utilaje agricole în portofoliul nostru. Şi cum nevoile evoluează, şi tehnologiile şi oferta noastră se dezvoltă.

Prin urmare, tocmai pentru că suntem parteneri pe o piaţă dificilă şi într-un sector strategic, vreau să mulţumesc public fermierilor din România pentru încrederea şi colaborarea excepţională pe care o avem de atâţia ani, ”, a declarat Mirco Maschio în încheierea prezentării susţinute în cadrul RALF.

Mai multe informaţii despre gama noastră de utilaje agricole găsiţi pe site-ul Maschio Gaspardo România.

Grupul Maschio Gaspardo este un jucător mondial în producţia de echipamente de cultivare, însămânţare, fertilizare, tratare a culturilor, întreţinere ecologică şi echipamente pentru fân. Fondat în Campodarsego (PD) în 1964 de fraţii Egidio şi Giorgio Maschio, Grupul Maschio Gaspardo are 2000 de angajaţi în întreaga lume în 8 unităţi de producţie, (dintre care 3 în străinătate - China, India şi România) şi în 13 filiale comerciale (Italia, Franţa, Spania, Germania, Polonia, Ucraina, Turcia, Rusia, America de Nord, Africa de Sud, China, India şi România). Maschio Holding este acţionarul majoritar, împreună cu Friulia Finanziaria FVG şi Veneto Sviluppo S.p.A.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO