Info

(P) Merită să cumperi un slow cooker? Şapte avantaje

(P) Merită să cumperi un slow cooker? Şapte avantaje

Autor: Publicitate

13.05.2022, 08:00 394

Cunoscută şi sub denumirea de crock pot, o oală de gătit lentă sau un slow cooker este un aparat de gătit folosit pentru gătirea alimentelor la temperaturi foarte scăzute. Ele vin în diferite stiluri, de la manual la digital, cu design programabil. Similar cu alte dispozitive de gătit, un slow cooker vine cu avantajele şi dezavantajele sale, aşa că întrebarea este: merită investiţia?

Un slow cooker merită datorită numeroaselor sale beneficii, cum ar fi gătitul fără supraveghere, conservarea energiei şi scoaterea în evidenţă a aromei în majoritatea alimentelor. De asemenea, promovează gătitul sănătos şi este mai uşor de utilizat decât majoritatea aparatelor de gătit. Iată, pe larg, şapte avantaje ale unui slow cooker:

1. Un slow cooker permite gătirea fără supraveghere

Spre deosebire de majoritatea aparatelor care necesită supraveghere, un slow cooker îţi permite să aşezi ingredientele şi să le laşi să se gătească, ceea ce este o caracteristică excelentă, deoarece îţi permite să te concentrezi asupra altor activităţi în timp ce mâncarea se găteşte.

Tot ce trebuie să faci este să pui mâncarea în oală, să introduci setările preferate, apoi să laşi oala să facă restul. Această caracteristică este utilă în special pentru persoanele cu programe încărcate, care nu îşi permit să petreacă o cantitate mare de timp pregătind mâncarea.

2. Un slow cooker scoate scot în evidenţă aroma

Slow cooker-ele sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a scoate în evidenţă adevărata aromă a unei reţete. Combină diferitele caracteristici ale ingredientelor folosite, transformând reţeta într-o explozie de mirosuri şi gusturi autentice, fără aditivi.   

Şi, deoarece ingredientele se vor găti la temperaturi extrem de scăzute, un slow cooker permite distribuirea corectă a aromelor, aşa că vei găti o masă după care să te lingi pe degete.

3. Un slow cooker este grozav la fragezirea cărnii

Cu un slow cooker lângă tine, poţi înmuia cu uşurinţă carne tare, făcând-o fragedă şi gustoasă după un proces îndelungat de gătire, ceea ce explică de ce un gătit lent este folosit în mod obişnuit pentru a pregăti multe feluri de mâncare de căprioară.

Poţi folosi un slow cooker pentru a frăgezi carnea de vită, friptura sau fripturile mai puţin slabe, fără a fi nevoie să plăteşti suplimentar pentru bucăţile mai scumpe şi mai fragede.

4. Un slow cooker este uşor de folosit

Nu trebuie să ştii prea multe despre gătit sau despre utilizarea aparatelor electrice pentru a folosi un slow cooker. Tot ce trebuie să faci este să arunci totul în oală, să selectezi setările preferate şi să porneşti slow cooker-ul.

Utilizatorii începători pot produce o capodoperă cu un slow cooker, deoarece nu necesită multă învăţare pentru utilizare. Citirea manualului de utilizare este suficientă pentru a pregăti o delicatesă cu acest aparat util de gătit. O carte de bucate slow cooker este utilă şi pentru utilizatorii începători.

5. Un slow cooker promovează gătitul sănătos

Nivelurile ridicate de căldură sunt cunoscute pentru descompunerea nutrienţilor din alimente, reducând astfel valoarea nutriţională generală a unei reţete. Temperaturile ridicate pot duce la emisia de substanţe chimice potenţial nocive care pot duce la complicaţii renale şi chiar diabet.

Datorită temperaturilor foarte scăzute, gătirea lentă permite ingredientelor să-şi păstreze nutrienţii, limitând în acelaşi timp producţia de substanţe chimice nocive, potenţial toxice. Şi din moment ce, spre deosebire de fierbere sau prăjire, nu vei găti la temperaturi ridicate, şansele de supragătire sunt mult reduse atunci când utilizezi un slow cooker.

6. Un slow cooker ajută la reducerea costurilor generale

În comparaţie cu cuptorul electric standard, un slow cooker foloseşte mai puţină energie, ceea ce îţi permite să economiseşti mai mulţi bani pe termen lung. Deşi nu este practic să foloseşti un slow cooker pentru a pregăti toate mesele, acest aparat te poate ajuta să economiseşti costurile pe care le-ai suporta în cazul în care ai folosi alte aparate pentru a pregăti masa.

Deoarece slow cooker-ele sunt de obicei folosite pentru a pregăti mesele în vrac, poţi reduce costurile cu energie pe care altfel le-ai suporta atunci când pregăteşti mese separate. Mâncarea gătită într-un slow cooker este consumată în principal în mai multe porţii, ceea ce îţi permite să eviţi cheltuielile inutile cu ingrediente.

7. Un slow cooker este uşor de curăţat

Temperaturile scăzute de gătire reduc şansele ca alimentele să se lipească de fund, ca atunci când se foloseşte un cuptor electric. De asemenea, îţi va plăcea că folosirea unui slow cooker pentru a pregăti mesele se traduce prin curăţarea a mai puţine vase şi ustensile.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO