Info

(P) Monica Bârlădeanu: „Sustenabilitatea este înţelepciunea de a face alegeri care nu epuizează resursele existente pentru generaţiile viitoare, dar nici nu ne alterează nevoile actuale”

(P) Monica Bârlădeanu: „Sustenabilitatea este...

Autor: Publicitate

15.12.2022, 11:18 612

Trăim, uneori, într-o dinamică obositoare care ne determină să punem presiune pe noi şi pe cei din jur. Mulţi doresc schimbarea şi însuşirea regulilor globale ce ţin de sustenabilitate, dar nu găsesc întotdeauna resursele necesare pentru implementarea acestora. Despre cum să ne adaptăm la acest ritm şi cum să ne însuşim un nou stil de viaţă fără a influenţa în mod negativ calitatea vieţii noastre, au vorbit Iulia Ionescu şi Monica Bârlădeanu în podcast-ul “verde”, MOON Channel, powered by Audi România.

Sustenabilitatea ar trebui să răspundă nevoilor prezentului fără a compromite capacitatea generaţiilor viitoare sau actuale de a-şi satisface propriile nevoi, iar alegerea unei maşini electrice poate fi un pas spre dobândirea acestui echilibru benefic atât pentru noi, cât şi pentru mediu: „În relaţia cu mediul înconjurător pot spune că sunt puţin egoistă, pentru că fac alegeri sustenabile pentru conştiinţa mea. Trebuie să admitem, însă, că resursele noastre sunt finite şi cred că sustenabilitatea este înţelepciunea de a face nişte alegeri care nu epuizează resursele existente pentru generaţiile viitoare, dar nici nu alterează, nu-ţi compromite nevoile actuale. Nu trăieşti mai prost făcând alegeri sustenabile. Asta înseamnă că nevoile noastre de a ne deplasa rămân aceleaşi, dar diferenţa o facem prin tipuri de alegeri. Pot alege să mă deplasez deranjând mediul masiv sau o pot face nederanjând nimic şi având respect şi pentru ceilalţi.”, declară Monica în prima parte a podcastului realizat în MOON CITY E-mobility Lounge din galeriile Băneasa Shopping City, unde Monica a avut ocazia să descopere şi noul Audi e-tron GT.

Urmăreşte întregul podcast despre o viaţă mai bună, cu zero emisi, aici:

 

Economia circulară înseamnă să luăm măsuri la nivel de societate, la nivel de mediu şi la nivel economic şi financiar, şi doar prin conjugarea corectă şi la timp a acestora putem modela prezentul pentru a avea un viitor sănătos: „Mi se pare că e timpul să facem alegeri conştiente pentru că generaţiile care vor avea copii vor ajunge să respire un aer care nu va mai fi o sursă de sănătate

Lecţiile sunt scrise deja de cei care au luat măsuri şi sunt cu un pas înaintea noastră, dar niciodată nu e prea târziu pentru a învăţa şi pentru a ne adapta: „În momentul în care m-am mutat în SUA, în 2004-2005, am devenit conştientă de un alt stil de viaţă, de o întreagă naţiune care nu doar că respectă mediul, dar se şi pârăsc unii pe alţii dacă au văzut că n-ai sortat deşeurile. Când vezi atât de mult respect pentru natură, pentru mediu şi pentru resurse, dai un reset şi spui: staţi puţin, că eu simt că am coborât din copaci, ar trebui să mă recalibrez. Am învăţat, în primul rând, sortarea deşeurilor, apoi a trebuit să conduc mult şi mi-am dat seama de oferta mare de maşini care era disponibilă în direcţia aceasta a sustenabilităţii, există o cultură mare acolo. Cele mai cool vedete de atunci conduceau maşini hybrid, pentru că cele electrice erau în fază de prototip. De atunci eu nu am condus nicio maşină care să nu fie cel puţin cu motor hybrid. Şi asta simt că m-a responsabilizat.”, a adăugat vedeta.

Pentru că îşi doreşte să facă cât mai rapid trecerea la un model full electric, Monica a avut ocazia să testeze în cea de-a doua parte a podcastului un model AUDI e-tron Sportback 55 quattro 300 kW: „În primul rând, aş alege o maşină electrică pentru că la nivel de conştiinţă ai eliminat din start toate emisiile toxice, al doilea motiv este autonomia ridicată, cu care poţi străbate România de la un capăt la altul, pentru că la distanţele astea ai cel puţin o staţie de încărcare, deci această problemă a încărcării nu există. Este foarte ieftin să ne încărcăm peste noapte maşina acasă. Al treilea motiv ar fi inovaţia. Îmi place că această maşină este spaţioasă şi ţin cont de confortul cotierei, să am un loc unde să-mi pun cafeaua, cheia, are  spaţii utile. Acest model este dotat deja cu două ecrane cu display foarte generos. Camera pe spate este esenţială, iar ghidajul pe ecran este ideal. Mi se pare o maşină serioasă în legătură cu sustenabilitatea.

Modelul testat de cele două este primul de serie complet electric şi ajunge de la 0 la 100 km/h în 6,6 secunde, are o autonomie de peste 400 de kilometri, zero emisii locale. Un SUV de dimensiuni mari, puternic, eficient, sportiv şi practic pentru deplasarea de zi cu zi, cu două motoare electrice, tracţiune integrală quattro şi, evident, propulsie integral electrică. În prima parte a anului 2023 va fi lansat Q8 e-tron – noul model complet electric din gama Audi.

 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO