Info

(P) MYLAN ROMÂNIA (DEVENITĂ PARTE A COMPANIEI VIATRIS), PARTENER DE NOUĂ ANI ÎN PROGRAMUL NAŢIONAL DE VACCINARE ANTIGRIPALĂ

(P) MYLAN ROMÂNIA (DEVENITĂ PARTE A COMPANIEI VIATRIS),...

Autor: Publicitate

09.12.2020, 08:00 384

VACCINAREA ANTIGRIPALĂ, MAI IMPORTANTĂ CA ORICÂND

În fiecare an, începând cu luna septembrie, comunitatea medicală din România a fost preocupată de implementarea programelor de vaccinare antigripală a populaţiei, pentru prevenirea îmbolnăvirilor severe şi a complicaţiilor cauzate de această afecţiune.

Anul acesta, sezonul gripei s-a suprapus cu creşterea numărului de cazuri de coronavirus în toată lumea, şi mai ales în emisfera nordică. Gripa sezonieră rămâne o problemă gravă de sănătate publică, poate avea forme severe şi poate chiar provoca moartea în rândul categoriilor vulnerabile. Cea mai eficientă modalitate de prevenţie rămâne vaccinarea.[1] În cea mai recentă publicaţie, „Recomandări pentru vaccinarea antigripală în perioada pandemiei de COVID-19 în Regiunea Europeană OMS”[2], Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) recomandă vaccinarea antigripală ca o prioritate în efortul de a minimiza riscul excesiv de comorbiditate şi mortalitate provocate de boli care pot fi prevenite prin vaccinare, mai ales la categoriile de persoane vulnerabile.

Mylan România (devenită parte a companiei Viatris), de nouă ani furnizor principal al vaccinului ANTIgripal în Programul Naţional de Vaccinare

Ca parte a angajamentului său anual de a ajuta în lupta împotriva gripei de sezon, Mylan România (acum parte din compania Viatris), principalul furnizor de vaccin gripal în licitaţia naţională de anul acesta, prin partenerii săi, a livrat cantitatea contractată integral şi înainte de termenul stabilit către furnizorii de servicii de sănătate şi pacienţi. În total, compania a livrat către Direcţiile de Sănătate Publică de la nivel naţional peste 2,5 milioane de doze de vaccin gripal tetravalent, conform acordului cu Ministerul Sănătăţii. De la Direcţiile de Sănătate Publică, vaccinul poate fi accesat de medicii de familie la timp pentru campania de vaccinare, conform calendarului Ministerului. 

Cantitatea de vaccin livrată anul acesta în cadrul licitaţiei naţionale reprezintă o creştere semnificativă faţă de sezonul trecut - cu aproximativ 1 milion de doze mai mult faţă de 2019.

Viatris s-a angajat să lupte împotriva acestei probleme grave de sănătate publică globală de peste 70 de ani. În Romania, compania este de 9 ani furnizorul principal al vaccinului gripal în cadrul Programului Naţional de Vaccinare, calitate în care colaborează cu furnizorii de servicii de sănătate publică, prin intermediul partenerilor distribuitori. Prin vaccinurile sale gripale, Viatris demonstrează grija pentru profesioniştii din domeniul sănătăţii, farmacii şi autorităţi, sprijinindu-i să desfăşoare programe naţionale de imunizare şi livrând întreaga cantitate de vaccin la timp.

În acest sezon, vaccinarea antigripală este mai importantă ca niciodată, în contextul pandemiei de COVID-19. De nouă ani, Viatris şi-a asumat împreună cu parteneri locali din România un angajament ferm pentru a oferi cele mai eficiente mijloace de prevenţie. Şi anul acesta am făcut toate eforturile pentru a distribui vaccinurile necesare în special categoriilor cu risc ridicat, înainte chiar de începerea campaniei de vaccinare. ”, au declarat reprezentanţii companiei.

GRIPA, ÎN CONTINUARE O PROBLEMĂ DE SĂNĂTATE PUBLICĂ GRAVĂ.

ROMÂNIA, RATĂ SCĂZUTĂ DE VACCINARE ANTIGRIPALĂ

În fiecare an, între 5% şi 10% dintre adulţi şi între 20% şi 30% dintre copii se îmbolnăvesc de gripă.[3] Potrivit OMS, se estimează că epidemiile anuale la nivel global vor avea drept rezultat între aproximativ trei şi cinci milioane de cazuri de îmbolnăviri severe şi circa 290.000 până la 650.000 de decese3. De asemenea, estimările Centrului European de Control al Bolilor (ECDC) sugerează că 70-85% din decesele cauzate de gripă au avut loc în rândul persoanelor în vârstă de 65 de ani şi mai mult. Gripa poate duce la spitalizări, perioade lungi de recuperare, precum şi la complicaţii acute sau pe termen lung.

România se situează printre ţările cu cele mai mici rate de acoperire a vaccinului gripal, din Europa. Cel mai recent raport al Centrului European de Control al Bolilor (ECDC) arată că rata de vaccinare antigripală în România, la nivelul populaţiei ţintă, deşi a crescut din 2015-2016, se situa în sezonul gripal 2017-2018 la doar 5,2%[4]. Obiectivul de imunizare împotriva gripei a persoanelor din grupele de risc, recomandat de Uniunea Europeana şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, este de 75%[9].

Cele mai recente date publicate de Oficiul European de Statistică [5], după ce a analizat cifrele anului 2018, arată că doar puţin peste o cincime din populaţia României cu vârste peste 65 de ani se imunizează împotriva gripei, ceea ce reprezintă jumătate faţă de media UE. 

Vaccinarea antigripală reprezintă cea mai eficientă măsură de prevenţie a gripei şi de reducere a impactului epidemiei[6], aşa cum recomandă şi OMS[7] şi este în mod special recomandată celor cu risc ridicat de complicaţii grave provocate de gripă, inclusiv femei însărcinate, copii cu vârsta între 6 luni şi 5 ani, persoane cu afecţiuni cronice, persoane în vârstă şi angajaţi în sistemul medical[8].

DESPRE VIATRIS

Viatris Inc. (NASDAQ: VTRS) reprezintă un tip nou de companie farmaceutică, care sprijină oamenii din întreaga lume să trăiască mai sănătos în fiecare etapă a vieţii. Oferim acces la medicamente, operaţiuni sustenabile, dezvoltăm soluţii inovatoare şi valorificăm expertiza noastră globală pentru a conecta mai mulţi oameni cu mai multe produse şi servicii, prin intermediul sistemului nostru unic Global Healthcare Gateway™. Formată în noiembrie 2020 prin fuziunea dintre Mylan şi Upjohn, o fostă divizie Pfizer, Viatris combină expertiza ştiinţifică, de producţie şi distribuţie cu capacităţi dovedite de reglementare, medicale şi comerciale, pentru a oferi medicamente de înaltă calitate în peste 165 de ţări şi teritorii. Portofoliul Viatris cuprinde peste 1400 de molecule aprobate într-o gamă largă de arii terapeutice, ce acoperă atȃt boli netransmisibile cȃt şi contagioase, şi include branduri globale iconice, generice, generice complexe şi cu identitate de brand, un portofoliu în dezvoltare de medicamente biosimilare şi o varietate de produse fără prescripţie. Cu o organizaţie de aproximativ 45.000 de persoane, Viatris are sediul în SUA şi centre globale în Pittsburgh, Shanghai şi Hyderabad, India. Puteţi găsi mai multe informaţii pe viatris.com şi investor.viatris.com şi vă puteţi conecta cu noi pe Twitter la @ViatrisInc, pe LinkedIn şi pe YouTube.

http://www.who.int/biologicals/vaccines/influenza/en/ (accesat în noiembrie 2020)

² https://www.euro.who.int/en/health-topics/communicable-diseases/influenza/vaccination/who-regional-office-for-europe-recommendations-on-influenza-vaccination-for-the-20202021-season-during-the-ongoing-covid-19-pandemic-2020 (accesat în noiembrie 2020) 

³ http://www.who.int/biologicals/vaccines/influenza/en (accesat în noiembrie 2020)

⁴ European Centre for Disease Prevention and Control. Seasonal influenza vaccination and

antiviral use in EU/EEA Member States – Overview of vaccine recommendations for 2017–2018 and vaccination

coverage rates for 2015–2016 and 2016–2017 influenza seasons. Stockholm: ECDC; 2018.

https://ec.europa.eu/eurostat/web/products-eurostat-news/-/DDN-20191209-2#:Â:textâYour%20key%20to%20European%20statistics&textâIn%20the%20EU%20in%202017,over%20were%20vaccinated%20against%20influenza (accesat în noiembrie 2020)

http://www.euro.who.int/en/health-topics/communicable-diseases/influenza/vaccination/influenza-vaccination-coverage-and-effectiveness (accesat în noiembrie 2020)

http://www.who.int/en/news-room/fact-sheets/detail/influenza-(seasonal) (accesat în noiembrie 2020)

⁸ 2008 ECDC Guidance on Priority Risk Groups for Influenza Vaccination

9 European Centre for Disease Prevention and Control. Seasonal influenza vaccination and antiviral use in EU/EEA Member States – Overview of vaccine recommendations for 2017–2018 and vaccination coverage rates for 2015–2016 and 2016–2017 influenza seasons. Stockholm: ECDC; 2018.



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO